(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Înlocuirea cartușului de cerneală – la ce trebuie să fim atenți?

Înlocuirea cartușului de cerneală nu este nici o știință. Cu toate acestea, trebuie să urmați câteva instrucțiuni practice când înlocuiți un cartuș de cerneală pentru a evita neplăcerile sau chiar defecțiunile imprimantei.

Acționați imediat la semnalarea sfârșitului de cartuș

Dacă indicatorul de cerneală a început să lumineze intermitent nu puteți să vă scuzați, că nu ați știut despre nivelul scăzut de cerneală din cartuș. La unele modele de imprimante, indicatorul de eroare poate indica și terminarea cernelei. În timp ce nivelul de cerneală este încă scăzut, puteți utiliza în continuare cartușul de cerneală pentru o perioadă de timp, dar nu trebuie să așteptați până când cartușul se va goli complet.

Pentru această recomandare există o serie de argumente înţelepte și se referă în principal la imprimantele Canon și HP cu cartușe cu jet de cerneală separate. Dispozitivele HP sau Canon au un capul de imprimare încorporat în imprimantă, deci dacă veți continua să imprimați cu un cartuș de cerneală aproape gol, se poate ajunge ușor la arderea capului de imprimare respectiv la deteriorarea elementelor de încălzire (rezistoare). Înlocuirea capului de imprimare nu este cea mai ieftină, iar în unele cazuri vă va costa la fel de mult ca o imprimantă nouă.

Și ce rezultă din asta? Doar faptul că, la semnalarea de sfârșit a cartușului de cerneală să nu amânați cumpărarea cartușului de cerneală la nesfârșit ci să vă comandați cartuș de cerneală adecvat imediat la semnalarea imprimantei. Înlocuirea cernelei va merge bine și fără complicații. Cu toate acestea, dorim să vă atragem atenția asupra unui principiu important. Nu scoateți cartușul de cerneală din imprimantă până când nu aveți la dispoziție un înlocuitor. Acest lucru va împiedica uscarea sistemului de imprimare. Prin imprimarea unei pagini de testare veți împiedica înfundarea duzelor din capul de imprimare.

Sfat: Știi cum să alegem corect cartușul?

Trebuie menţionat și utilizarea nepotrivită a cartușelor

Înlocuirea cernelii este asociată cu întrebarea, pentru care cartuș trebuie să optăm. Cartușele cu jet de cerneală ieftine pot trezi griji în legătură cu calitatea și nu trebuie să aibă  compoziția optimă a cernelii. Astfel, un cap de imprimare cu duze microscopice, poate avea o problemă la cartușele nepotrivite pe lângă asta și o problemă cu densitatea cernelii. Rezultatul poate fi nu numai o imprimare neclară și o calitatea slabă dar și un cap de imprimare deteriorat.

Utilizarea cartușelor originale pare a fi cea mai sigură modalitate de a evita posibile deteriorări ale imprimantei, și de asemenea la cartușele compatibile nu trebuie să vă faceți griji în legătură cu calitatea imprimării sau a imprimantei în sine. Cartușele compatibile de la producătorii de renume se potrivesc cu cartușele originale din toate punctele de vedere, dar totuși există o diferență.

Sfat: Reclamarea imprimantei – are impact asupra utilizării tonerului neoriginal?

Înlocuirea cernelii cere respectarea mai multor principp

Instalați întotdeauna cartușul cu jet de cerneală în imprimantă atunci când imprimanta este pornită și urmați cu strictețe procedura specificată de producătorul dispozitivului. Dacă, din anumite motive, nu aveți manualul de utilizare disponibil, încercați să îl găsiți pe site-ul producătorului.

Cu toate acestea, înlocuirea cernelei va necesita respectarea unor reguli suplimentare care vor ajuta imprimanta să funcționeze fără probleme. Una dintre ele este aclimatizarea cartușului. Aceasta este desigur, actuală în timpul perioadei de iarnă, deci nu uitați de acest lucru. Cartușul cu jet de cerneală este echipat cu un cip și conține cerneală lichidă, astfel încât aclimatizarea cartușului la temperatura camerei împiedică condensarea și posibila deteriorare a cartușului sau a imprimantei.

De asemenea, este importantă și manipularea cu cartuș. De obicei, cartușul cu jet de cerneală este ambalat în vid pentru a menține fiabilitatea. Prin urmare, deschideți ambalajul cartușului cu jet de cerneală doar înainte de a-l instala în imprimantă. Acest lucru va împiedica murdărirea sau deteriorarea duzelor sau a altor componente. Dacă vă place să păstrați lucrurile sub control și vă cumpărați cartușe cu jet de cerneală în rezervă, vă recomandăm să țineți cont de articolul, cum să păstrați tonerele și cartușele cât mai mult timp posibil?