(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

De ce imprimanta este offline și cum să o remediezi?

Perioada grăbită în care ne aflăm ne impune să rămânem online, nu doar noi, ci și toate dispozitivele pe care le folosim. Desigur, imprimantele nu fac excepție. Cu toate acestea, uneori se întâmplă ca o imprimantă de acasă sau din birou să „fie” în regimul de offline, în care este total inutilă.

Nu există nici o îndoială că este vorba despre o situație neplăcută. Mai ales atunci când la lucru aveți de gând să imprimați documente importante, care ar fi trebuit să se afle pe biroul colegilor de mult timp, sau ce poate fi mai rău, în mâinile unui șef nerăbdător. Cu toate acestea, regimul offline cu siguranță nu va face plăcere nici acasă. Indiferent de caz, în loc să fiți supărați pe o imprimantă disfuncțională, va fi mai bine dacă ați încerca să o reporniți cât mai repede posibil.

Când repornirea nu ajută

Motive pentru care imprimanta este în regimul offline pot fi mai multe. Uneori această problemă o puteți rezolva cu o simplă oprire, pornire a imprimantei, sau poate va fi necesar să cercetați cauza mai mult timp. În primul rând, încercați să aduceți imprimanta în stadiul de oprire și deconectarea de la sursa de energie. După aproximativ 30 de secunde, conectați imprimanta la sursa de energie și reporniți-o. Dacă imprimanta dvs. nu a revenit la regimul de online și în continuare nu comunică cu computerul dvs., va trebui să încercați următorii pași.

De asemenea, o idee bună ar fi să verificați dacă setarea offline a imprimantei nu s-a modificat în vreun fel. Nu este nimic complicat și veți știi rezultatul în câteva secunde. Este de ajuns să faceți clic pe Start> Setări> Dispozitive> Imprimante și scanere de pe computer. Apoi selectați imprimanta și faceți clic pe Deschide partea frontală. În secțiunea Printer, asigurați-vă că nu folosiți imprimanta în regimul offline. Dacă această opțiune este selectată, anulați-o.

Sfat: Aceste semnale vă arată, că aveţi nevoie de o nouă imprimantă

Pot exista și alte motive din spatele regimului de offline

Poate va suna banal, dar la imprimantele prin cablu, verificarea cablurilor are sens. Asigurați-vă că cablul USB este conectat corect atât la imprimantă, cât și la computer. Dacă se întâmplă ca computerul dvs. să nu recunoască USB-ul, încercați diagnosticul automat și repararea în sistemul de operare pe care îl utilizați.

La dispozitive fără fir cu un modul Wi-Fi, va trebui să verificați dacă imprimanta este conectată la aceeași rețea Wi-Fi ca și laptopul sau computerul. De obicei, meniul integrat al imprimantei afișează întotdeauna opțiuni pentru verificarea rețelei și a conexiunii sale Wi-Fi. Multe modele de imprimante oferă un test de lansare la imprimante fără fir. Cu toate acestea, acestea variază de la o marcă la alta, prin urmare urmați instrucțiunile specifice găsite în ghidul utilizatorului sau pe site-ul web al producătorului de imprimantă.

Sfat: 4 motive pentru care aveți nevoie de o imprimantă Wi-Fi acasă

Posibilitățile sunt departe de a se termina

Dacă încercați să reveniți la regimul online al imprimantei, puteți încerca să ștergeți și să reinstalați imprimanta. În ambele cazuri, nu este nimic complicat.

Pentru a șterge imprimanta, este îndeajuns să faceți clic pe Start, apoi faceți clic pe Setare> Dispozitive> Imprimante și scanere. În secțiunea Imprimante și scanere, localizați imprimanta dvs., selectați-o, apoi faceți clic pe Ștergeți dispozitivul.

Instalarea dispozitivului este la fel de rapidă. Nu trebuie decât să faceți clic pe Start, apoi pe Setări> Dispozitive> Imprimante și scanere. Apoi, faceți clic pe Adăugare imprimantă sau scaner. Așteptați până când vor fi afișate toate imprimantele disponibile, inclusiv cea a dvs. Selectați-o și confirmați secția Adăugarea dispozitivului.

Dacă nimic nu ajută, încercați să instalați drivere noi

Modul offline al imprimantei poate fi asociat și cu deteriorarea driverului. Daunele lor pot fi cauzate de diverse circumstanțe și situații. Putem menționa întreruperi neașteptate ale energiei electrice sau diferiți viruși. Cu toate acestea, în primul rând, este posibil să nu fie vorba doar de drivere avariate, deoarece multe imprimante necesită instalarea de noi drivere.

Prin urmare, dacă imprimanta dvs. nu funcționează optim în modulul online sau dacă doriți să evitați probleme, achiziționați-vă  cele mai noi drivere de imprimante pe care le puteți găsi și descărca de pe site-ul producătorului al dispozitivului dvs.