(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

4 motive pentru care aveți nevoie de o imprimantă Wi-Fi acasă

Dacă vă întrebați ce fel de imprimantă ar trebui să vă cumpărați la locul de muncă sau în  birou, vă oferim un sfat. Ar trebui să vă gândiți la o imprimantă cu funcția Wi-Fi încorporată. Și de ce ar trebui să vă cumpărați o imprimantă cu Wi-Fi? Răspunsul este simplu. Există câteva motive bune pentru care se merită să investiți într-o astfel de imprimantă. Citiți mai departe, iar în rândurile următoare vom descrie chiar 5 motive, de ce imprimanta Wi-Fi este alegerea potrivită.

Câteva cuvinte de introducere

Rețelele wireless și comunicațiile wireless nu reprezintă o noutate. În prezent, aceasta este o evoluție pe termen lung, care în practică există nu numai în birouri, ci se folosește foarte des și în gospodării. A trecut deja vremea când laptopurile sau calculatoarele cu desktop clasice erau în esență singurele dispozitive care puteau fi conectate fără fir la internet sau puteau fi cuplate cu alte dispozitive.

Pe langă laptopurile amintite, de tehnologia fără fir dispun astăzi și telefoanele mobile, consolele de jocuri, dispozitivele de streaming pentru muzică și video, dar și diverse echipamente audio-video. Și pe lângă dispozitivele menționate, tehnologia fără fir este utlizată și de imprimantele și dispozitivele multifincționale amintite. Modulul Wi-Fi face parte din numeroasele modele de imprimante care oferă posibilitatea de conectare rapidă sau asocierea cu diferite dispozitive și în cele din urmă o imprimare convenabilă fără egal.

În principiu, dezavantaje ale acestei tehnologii nu există. Probabil singurul punct slab a conectivității Wi-Fi este securitatea unei astfel de tipăriri, dar care este securizată destul de bine cu ajutorul protocolului de criptare WPA 2. Protocolul de criptare standard WPA 2 elimină până la minim, pericolul de rupere a protecției în condițiile de siguranță a imprimării. Să ne întoarcem la imprimantele cu Wi-Fi și să ne uităm la motivele concrete pe care ar trebui să le luați în considerare la cumpărarea unei noi imprimante.

Îndepărtați-vă de cabluri și imprimați de oriunde din casă

Dacă vă deranjează mulțimea de cabluri prezentă peste tot, în care vă împiedicați și care amenință nu doar deteriorarea cablului, ci și căderea laptopului de pe birou sau chiar și a persoanei, cu siguranță vă veți gândi la posibilitatea conectării imprimantei la computer fără cablu.

Imprimanta cu Wi-Fi este o alegere perfectă și atunci când vreți să imprimați documente text sau fotografii din orice loc al casei dumneavoastră.Nu trebuie să fiți în apropierea imprimantei Wi-Fi. Din fiecare cameră din casă puteți introduce instrucțiuni dispozitivului pentru a efectua o operație de tipărire. Este foarte simplu. Este de ajuns să alegeți o instrucțiune concretă de imprimare și să confirmați alegerea. 

Instrucțiunile de imprimare le introduceți nu numai din laptop

Dacă ați vrea să imprimați de pe un dispozitiv mobil, atunci la o imprimantă clasică fără modulul Wi-Fi, trebuie să trimiteți înainte documentul pe laptopul dvs. sau pe calculatorul clasic și doar după aceea să introduceți instrucțiunea de imprimare. La imprimantele cu Wi-Fi veți ocoli acest pas, pentru că instrucțiunea de imprimare poate fi trimisă și direct de pe o tabletă sau un smartphone. În plus, după descărcarea aplicației pe smartphone-ul dvs., comanda de imprimare poate fi executată printr-o singură atingere. Într-o perioadă scurtă de timp, puteți ține documentul imprimat în mâna dvs.

 Simplitatea instalării este un alt avantaj al imprimantei cu Wi-Fi

Producătorii imprimantei cu Wi-Fi oferă clienților lor o acoperire maximă și instalarea acestor  dispozitive într-un mod cât mai simplu. De aceea, imprimanta cu Wi-Fi nu se conectează la calculator, ci direct la rețeaua locală Wi-Fi, unde după conectare servește ca element de rețea pentru alte dispozitive conectate, de unde este posibilă introducerea instrucțiunilor de imprimare. În cazul în care aveți propria voastră rețea locală protejată cu o parolă, va fi nevoie ca la instalarea imprimantei Wi-Fi, să găsiți informații despre parolă și rețea. În cazul în care aveți nevoie puteți conecta imprimanta Wi-Fi la laptop cu ajutorul unui cablu USB.

Imprimantele multifuncționale și Wi-Fi

Și în final am ajuns la ultimul motiv pe care ar trebui să îl luați în considerare atunci când alegeți o imprimantă. Și adevărul este că modulul Wi-Fi, de obicei este introdus de producători în imprimantele multifuncționale mai scumpe. Datorită acestor dispozitive, puteți copia, scana sau trimite prin e-mail documentele.

Cu o imprimantă Wi-Fi, puteți imprima documente text sau documente grafice într-un mod foarte confortabil (fără utilizarea cablurilor). Bineînțeles, numai dacă imprimanta dvs. va avea o cantitate suficientă de cerneală sau toner de calitate.