(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Avantajele și dezavantajele imprimantei cu jet de cerneală

Toate tipurile de imprimante au puncte forte dar și puncte slabe. Astăzi, ne vom uita la avantajele și dezavantajele imprimantelor cu jet de cerneală care, în ciuda competiției a imprimantelor laser, menţin de mult rangurile celor mai bine vândute dispozitive.

Cu ce vă atrage imprimanta cu jet de cerneală

Imprimantele cu jet de cerneală sunt adesea produse într-un design multifuncțional, astfel încât să puteți utiliza dispozitivul pe lângă imprimare și pentru copiere și scanare. Imprimantele moderne cu jet de cerneală oferă și alte funcții importante care vor fi folosite pentru a efectua sarcini de imprimare la domiciliu și chiar sarcini mai solicitante în birouri. Ele susțin, de asemenea, o serie de tehnologii și aplicații inovatoare, ceea ce face ca procesul de imprimare să fie considerat mai simplu și în cele din urmă accelerează procesul în sine.

Imprimanta cu jet de cerneală, desigur permite imprimarea convenabilă de la dispozitive smart, permițându-vă să imprimați lucrări dintr-un telefon mobil, tabletă sau laptop din orice loc din clădire, fără a trebui să vă conectați la rețea. Imprimantele cu jet de cerneală sunt renumite pentru designul compact, astfel încât acestea vor ocupa doar un minim de spațiu pe birou sau raft și la îndeplinirea altor sarcini de afaceri nu vă vor limita.  Cu toate acestea, caracteristica comună a tuturor imprimantelor cu jet de cerneală este în special, prețul scăzut al imprimărilor și imprimarea de calitate cu text clar și culori vibrante.

Avantajele imprimantei cu jet de cerneală:

 • prețul de achiziție favorabil,
 • chiar și cele mai ieftine modele oferă scanare și copiere,
 • design atractiv, dimensiuni mici,
 • posibilitatea imprimării alb-negru și color,
 • calitate superioară a imprimării fotografiilor,
 • imprimări de înaltă calitate a documentelor text sau grafice,
 • aparatul poate reda imprimarea pe CD / DVD,
 • imprimarea pe hârtie magnetică și hârtie autocolantă, nu este o problemă,
 • imprimanta cu jet de cerneală se va ocupa de dimensiunile clasice A4 ale hârtiei de birou, precum și de alte dimensiuni ale formaturilor medii.

Dezavantaje unei imprimante cu jet de cerneală

Imprimantele cu jet de cerneală nu sunt cea mai potrivită alternativă pentru imprimarea cu volum mai mare de imprimare. Pentru această imprimare este mai potrivită imprimanta laser. Imprimantele cu jet de cerneală sunt adesea asociate cu costuri mai ridicate de imprimare și este posibil să fi auzit de întreținerea lor mai dificilă datorită posibilei uscări cernelei în capul de imprimare. Aceste dezavantaje sunt în prezent reduse la minimum. În primul rând, sunt cartușele cu jet de cerneală compatibile la prețuri accesibile, cu care puteți imprima toate documentele și fotografiile la calitate ridicată și la un preț excelent. Când imprimați, puteți utiliza modurile economice de operare pentru a reduce consumul de cerneală.

În al doilea rând, adică în contextul uscării cernelei, puteți rezolva cu ușurință problema prin imprimarea periodică și utilizarea cartușelor cu jet de cerneală originale. Se iau în considerare și funcțiile de curățare ale imprimantei.

Dezavantaje imprimantei cu jet de cerneală:

 • Potrivită pentru imprimarea ocazională, pentru volume mici și medii de imprimare,
 • În general, costuri ridicate de imprimare, costul imprimării depinde de tipul de cartușe de înlocuire,
 • În comparație cu imprimantele laser, înlocuirea mai frecventă a cartușelor cu jet de cerneală,
 • Risc mai mare de uscare a cernelei,
 • o întreținere mai solicitantă, asociată cu uscarea cernelei, care poate bloca duzele capului de imprimare,
 • cerneală mai puțin impermeabilă,
 • Imprimările cu jet de cerneală expuse la lumina directă a soarelui tind să se estompeze după un timp

Scurt rezumat

Privind avantajele și dezavantajele specifice ale dispozitivului, este evident că imprimantele cu jet de cerneală sunt utilizate în principal acasă, însă atenția nu ar trebui să lipsească nici la companiile mai mici sau începătoare. Imprimantele cu jet de cerneală separate pot funcționa la fel de bine în casă sau în biroul companiei, precum dispozitive multifuncționale, care în plus față de imprimare se pot ocupa de scanare și copiere.

Alegerea imprimantei potrivite trebuie, desigur să se bazeze numai pe nevoile și așteptările dvs. reale, deci luați în considerare cerințele dvs. individuale și apoi decideți pentru opţiunea tehnologiei de imprimare cu jet de cerneală sau cea cu laser. Deciderea vă poate ușura postarea noastră cum să alegeți corect o imprimantă.