(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Tehnologii de imprimare Thermal Transfer vs. Direct Thermal. Care este diferența și ce înseamnă aceasta?

Probabil că ați întâlnit termenul "Direct Thermal (DT)" sau "Thermal Transfer (TT)". De cele mai multe ori, aceste denumiri apar în parametrii unor produse cum ar fi imprimantele de etichete (cunoscute și sub numele de imprimante termice), panglicile pentru producătorii de etichete, etichetele autoadezive și benzile de cerneală. Dar știți ce înseamnă ele cu adevărat? Nu știți? În acest articol, vă vom spune toate informațiile importante pe care trebuie să le știți despre acest subiect.

Imprimantele de etichete utilizează imprimarea termică, ceea ce înseamnă că nu au nevoie de cartușe de cerneală sau de tonere, în comparație cu imprimantele tradiționale de birou. Această metodă excelează foarte mult în situațiile în care trebuie să imprimăm rapid și ușor cu ajutorul ei. Ei bine, probabil că ați ghicit deja că această metodă de imprimare va fi împărțită în tehnologiile de transfer termic (Thermal Transfer) și termică directă (Direct Thermal) menționate mai sus.

Imprimarea termică este utilizată pentru imprimare:

  • Etichete autoadezive și etichete de hârtie (DT și TT)
  • Chitanțe și documente de călătorie (DT)
  • Carduri de plastic (TT)
  • Fotografii (DT și TT)
  • Brățări (TT)
  • Înveliș retractabil (TT)

Direct Thermal (DT)

În interiorul imprimantei se află capul de imprimare, iar la baza acestuia se află elementele de încălzire. Pe dedesubt trece o hârtie termică specială care este acoperită cu un strat chimic special sensibil la căldurăAceasta își schimbă culoarea din alb în negru atunci când este încălzită cu capul termic.

Imprimantele de etichete termice directe sunt uimitor de silențioase și rapidePe de altă parte, ele au dezavantajul că pot imprima doar alb-negru și au o rezoluție relativ scăzută - până la 300 dpi (puncte pe inch), astfel încât puteți imprima fotografii cu ele, dar niciodată cu calitatea unei imprimante cu jet de cerneală sau laser.

Din păcate, hârtia termică este uneori un dezavantaj, deoarece se decolorează relativ repede după contactul cu căldura ambientală, cu orice element de încălzire sau cu radiațiile solare (UV). Prin urmare, imprimarea termică directă nu este potrivită pentru imprimarea documentelor cu caracter permanent, cum ar fi contractele de vânzare, contractele de muncă sau facturile. De asemenea, nu este recomandată pentru etichetele de pe bunuri care sunt expuse la condiții exterioare (în special la lumina soarelui).

SFAT: "Cum se marchează și etichetează produsele și materialele?"

Imprimarea prin transfer termic (Thermal Transfer = TT)

Imprimarea prin transfer termic, cunoscută în limba engleză și ca TT - Thermal Transfer, este o metodă mai avansată în comparație cu tehnologia Direct Thermal. La baza imprimantelor cu transfer termic se află foile de colorant (dye ribbons) realizate din poliester impregnat cu colorant. Colorantul din panglici este transferat pe suport (etichete autoadezive, brățări, carduri de plastic etc.) atunci când este încălzit.

Tehnologia de imprimare prin transfer termic este utilizată , de asemenea, pentru imprimarea textilelor.

Imprimantele cu transfer termic sunt, de asemenea, capabile să imprime termic direct, astfel încât nu este nevoie să se utilizeze filme sau benzi de colorant.

Imprimarea prin transfer termic este utilizată și de producătorii de etichete portabile, astfel încât etichetele imprimate finite sunt de lungă durată și foarte rezistente la influențele mediului.

SFAT: "Imprimante de etichete pentru cerințe de volum redus de imprimare"

Din fericire, veți găsi aici o mulțime de opțiuni de imprimante de etichete și de etichetare nu numai în funcție de tehnologia de imprimare, ci și de rezoluție, viteză de imprimare și lățime de imprimare, astfel încât să o puteți alege pe cea mai potrivită pentru nevoile dvs. Veți aprecia, de asemenea, selecția mare de etichete termice autoadezive compatibile (DT) și etichete compatibile pentru TT în role, astfel încât să puteți economisi bani și să nu pierdeți calitatea etichetelor imprimate.

 

Sara de la CDRmarket