(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Despre ce vrea să vă avertizeze imprimanta dvs. laser? Erori și mesaje de imprimare

Probabil că am trecut cu toții prin această situație - eșecuri de imprimare, notificări de eroare, praf de toner vărsat și așa mai departe. Fiecare eroare de imprimare poate avea un motiv și nu este neapărat întotdeauna un defect al cartușului pe care l-ați cumpărat sau un defect al imprimantei dvs. laser. Vom rezuma în acest articol acele defecte de imprimare care se repetă cel mai des și vă vom da sfaturi despre cum să le evitați sau chiar cum le puteți remedia.

Erori de imprimare cu toner (imprimante laser și imprimante multifuncționale laser )

1. Toner vărsat

Dacă observați că s-a vărsat praf din tonerul nou atunci când deschideți ambalajul, asigurați-vă că nu introduceți cartușul în imprimantă, deoarece acest lucru l-ar putea contamina și cu siguranță nu vă doriți acest lucru. Este mai bine să îl returnați sau să cereți un cartuș de schimb. Cel mai probabil, ar putea fi vorba fie de o manipulare neglijentă din partea transportatorilor pe drumul spre dumneavoastră, fie de un defect de fabricație.

2. Notificare de eroare

De ce?

notificare de eroare apare pe ecranul monitorului și vă ia prin surprindere. Ce se întâmplă acum? Cipul de toner este defect sau a fost instalat incorect? Da, este exact ceea ce se poate întâmpla.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Unele imprimante oferă o opțiune de repornire a tonerului în meniul imprimantei. Fie că încercați o repornire software sau o repornire manuală în care doar scoateți tonerul din imprimantă și îl puneți la loc, acest lucru ar putea rezolva problema dvs. Dacă nici repornirea tonerului și nici confirmarea notificării de eroare cu butonul "OK " nu rezolvă problema, va trebui fie să înlocuiți tonerul, fie să depuneți o reclamație.

SFATURI DE LA NOI: Atunci când imprimanta cu jet de cerneală nu mai imprimă așa cum ar trebui...

3. Dungile sau petele neregulate

De ce?

Cauza petelor de hârtie este, probabil, o defecțiune a imprimantei în sine. Probabil că aveți praf de toner vărsat din cartușul de toner și acum face mizerii pe hârtie. Acest lucru este cauzat fie de o defecțiune a imprimantei, fie de tonerul rătăcit sau de pulberea de toner reumplută incorect.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Cum să o remediați? Această neplăcere ar trebui să se "rezolve de la sine " în cele mai multe cazuri, după ce mai imprimați câteva hârtii, când problema cu pudra va "dispărea" treptat. Cu toate acestea, dacă nu dispare nici după aceea, este timpul să mergeți la un profesionist care să vă curețe profesional imprimanta laser sau imprimanta multifuncțională. Dar, bineînțeles, nici măcar acest lucru nu este 100%, deoarece defecțiunea poate fi, de asemenea, în cilindru sau în alte componente, de exemplu . Cilindrii au de obicei o durată de viață mare, în care pot rezista la imprimarea a zeci de mii de pagini, dar această problemă poate indica faptul că a ajuns la limita de imprimare. În acest caz, se pune întrebarea dacă trebuie să reparați imprimanta sau dacă merită să cumpărați una nouă în schimb.

4. Dungile orizontale

De ce?

Un cilindru optic sau magnetic defect se află probabil în spatele acestei probleme enervante.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Din păcate, cu siguranță nu vă recomandăm să o reparați din confortul locuinței dumneavoastră, deoarece nu puteți face nimic în acest sens. Dacă este convenabil pentru tine și pentru portofelul tău, poți să faci să fie înlocuit cilindrul sau, mai degrabă, să iei o imprimantă laser nouă, deoarece această piesă de schimb este, de obicei, destul de scumpă.

5. Dungile verticale

De ce?

Dacă aveți dungi verticale pe hârtie, cel mai probabil racleta imprimantei dvs. se strică. Aceasta ar trebui să șteargă excesul de pulbere de toner de pe cilindrul optic după fiecare revoluție. Așadar, dacă această racletă nu funcționează așa cum ar trebui, primești excesul de pudră de toner direct din cilindru pe hârtie, iar acesta îți face rău sub forma unor dungi verticale pe documentele tale.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Din păcate, și în acest caz va trebui să găsești un profesionist care să înlocuiască această piesă, dar avantajul față de cazul anterior este că această componentă este mult mai accesibilă și nu va trebui să te gândești să achiziționezi o imprimantă laser sau o imprimantă multifuncțională laser nouă .

6. Fantome sau rămășițe de la o imprimare anterioară

De ce?

Că imprimanta ta este probabil bântuită? Categoric nu. Ca aproape orice fenomen, există o explicație pentru el. Și anume, este vina cilindrului optic, care ar trebui să se descarce perfect de încărcătura anterioară după fiecare rotație, astfel încât pe pagina următoare să poată fi imprimat un alt motiv de text sau de imagine. Din păcate, acest lucru nu se întâmplă atunci când funcționează defectuos și, astfel, se repetă textul sau motivul anterior pe următoarea foaie de hârtie.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Fie că este vorba de cilindrul în sine sau de panoul de descărcare a cilindrului care este deteriorat, va trebui să vă lăsați imprimanta pe mâna unui profesionist care poate înlocui piesele. Acesta va înlocui piesa defectă, astfel încât imprimanta dvs. laser nu va mai fi niciodată bântuită de un cilindru optic bolnav.

7. Partea imprimată a documentului este prea slabă în comparație cu restul

De ce?

Ei bine, acest lucru poate avea două cauze pentru noi. Fie nu mai ai toner, fie ai rămas fără toner, fie ți-a rămas bandă protectoare pe cartușul de toner pentru a preveni ca o cantitate cât mai mare de pulbere de toner să se verse accidental de la sine.

Ce trebuie să faci în acest caz?

Soluția pe termen lung la această problemă este, desigur:

  1. înlocuirea tonerului dacă rămâneți fără el.
  2. îndepărtarea benzii de protecție dacă tonerul este nou-nouț

Cu toate acestea, dacă mai aveți neapărat nevoie să imprimați câteva documente la o calitate mai bună, scoaterea și scuturarea cartușului de toner vă poate ajuta în acest caz. Acest lucru ar trebui să amestece frumos pulberea de toner, astfel încât să mai puteți "stoarce" măcar puțin din el. Cu toate acestea, vă recomandăm să faceți același lucru cu un cartuș de toner nou, astfel încât pulberea de toner să fie bine uniformizată pe întreaga suprafață a cartușului de toner.

8. Imprimare prea slabă pe întregul document

De ce?

Ca și la punctul anterior, aveți două opțiuni. Fie rămâneți fără toner, fie există un exces de bandă protectoare pe cartuș.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Din nou, același lucru - înlocuiți tonerul sau îndepărtați banda protectoare de pe noul toner.

9. Saturație scăzută a culorilor sau chiar culori proaste

De ce ?

Ați auzit vreodată de termenul "calibrare a culorilor"? Designerii grafici sau fotografii lucrează cu el aproape zilnic. Este un proces prin care cartușele de toner trebuie ajustate pentru a funcționa împreună și a imprima nuanțele potrivite. Cele mai multe imprimante fac acest lucru în mod automat, dar, din păcate, nu toate o fac. Cealaltă posibilitate ar putea fi ca cartușul de toner să nu mai aibă suficientă pulbere de toner, dar acest lucru este mai puțin probabil în cazul acestei erori de imprimare.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Executați o calibrare a imprimantei. Sună ca o treabă pentru profesioniști, dar o puteți face foarte bine și singur. Doar rulați-o folosind un software suplimentar sau software-ul imprimantei. După ce calibrarea este completă, culorile ar trebui să revină la normal. Cu toate acestea, nu uitați că și calitatea ecranului computerului dvs. și setările de culoare ale acestuia contează. Dacă aveți culorile setate în mod special, atunci culorile pot arăta diferit pe ecran față de cele de pe hârtie. De asemenea, aveți grijă dacă aveți ecranul setat pe "modul întunecat", care poate face ca culorile să apară galbene. Dacă nici acest lucru nu vă ajută, verificați starea tonerului și, dacă este necesar, procurați unul nou.

10. Pagina neagră

De ce?

Aici, singura cauză posibilă este un cilindru optic prost introdus. După ce cilindrul începe să se rotească, tonerul se lipește de întreaga sa suprafață și apoi se imprimă pe hârtie.

Ce trebuie făcut în acest caz?

Încredințați-o neapărat unui specialist. Acesta se poate ocupa de înlocuirea oricărei componente a imprimantei dvs. laser.

11. Imprimare slabă pe hârtia răsucită

De ce?

Ondulația hârtiei poate fi cauzată de umiditatea mediuluiPulberea de toner nu se va răspândi uniform pe hârtia umedă, iar acest lucru va cauza un aspect inestetic pe pagina imprimată.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Depozitați neapărat hârtia într-un mediu mai uscat.

12. Hârtie blocată în imprimantă

Ce trebuie să faceți în acest caz?

În primul rând, asigurați-vă că folosiți hârtia potrivită pentru imprimare, că o încărcați corect și în cantitatea potrivită. Nu ar trebui să fie mototolită sau încrețită, deoarece acest lucru o face să se blocheze mai ușor. Dacă acest inconvenient se întâmplă deja, nu scoateți hârtia din imprimantă cu forța, ci trageți-o treptat și cu grijă. Dacă se blochează doar o singură hârtie, este adesea suficient să opriți imprimarea și să lăsați hârtia să alunece afară din imprimantă. Cu toate acestea, dacă aveți o hârtie blocată din cauza unui număr excesiv de coli în imprimantă, nu vă recomandăm să scoateți întregul teanc deodată, ci să scoateți treptat hârtiile în cantități mai mici, în mod ideal din mijlocul teancului sau de jos. Acest lucru ar trebui să prevină deteriorarea părții de sus, care este mai predispusă la acest lucru, și astfel să o deblocați.

 

Sperăm că acest articol v-a ajutat măcar puțin în tratarea oricăror erori de imprimare asociate imprimantelor laser și imprimantelor multifuncționale laser și că veți ști cum să le evitați pe viitor. După cum probabil ați observat, majoritatea problemelor sunt precedate de tonere defecte sau de erori de utilizare. De aceea, gândiți-vă întotdeauna că merită să vă procurați rezerve de calitate pentru imprimantele și multifuncționalele de toate tipurile, fie că sunt originale sau compatibile. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefonic. Vom fi bucuroși să vă sfătuim.

 

Sara de la CDRmarket