(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Atunci când imprimanta cu jet de cerneală nu mai imprimă așa cum ar trebui...

Probabil că toți am trecut prin această situație - probleme de imprimare, notificări de eroare, cartușe de cerneală vărsate și așa mai departe. Fiecare eroare de imprimare poate avea un motiv și nu este neapărat întotdeauna vina cartușului pe care l-ați cumpărat sau a unui defect al imprimantei dumneavoastră. Vom rezuma în acest articol acele erori de imprimare ale imprimantei sau ale imprimantei multifuncționale cu jet de cerneală care se repetă cel mai des și vă vom da sfaturi despre cum să le evitați sau chiar cum le puteți remedia.

Erori de imprimare cu cartușe de cerneală (imprimante inkjet și multifuncțional inkjet)

1. Cerneală vărsată

De ce?

Ca și în cazul tonerului, ar putea fi vorba de o manipulare greșită în timpul transportului sau de un defect de fabricație.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Asigurați-vă că nu introduce ți cartușul în imprimanta cu jet de cer neală sau în imprimanta multifuncțională cu jet de cer neală și faceți o reclamație.

2. Notificarea de eroare a cartușului

De ce?

Similar cu tonerul, cel mai probabil va fi vorba de un cip defect sau de alte erori asociate acestuia.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

Încercați să scoateți cartușul de cerneală și să îi curățați contactele, de preferință cu o cârpă din microfibră (pentru a nu zgâria cipul). Este posibil ca acestea să fie ușor oxidate, iar acest lucru poate împiedica contactul cu imprimanta cu jet de cerneală sau cu imprimanta multifuncțională cu jet de cerneală. Cu toate acestea, de multe ori, simpla scoatere și reinserție a cartușului în imprimantă poate fi de ajutor.

SFAT DE LA NOI: Despre ce vrea să vă avertizeze imprimanta dvs. laser? Erori și mesaje de imprimare

3. Calitatea slabă a imprimării

De ce?

Pete lipsă pe părțile imprimate pe hârtie sau culori diferite de cele de pe ecran? Din păcate, există mai multe cauze, dar cele mai frecvente sunt un cap de imprimare defect, o calibrare slabă a imprimantei sau un cartuș gol.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

  1. Începeți să curățați capetele de imprimare (în setările de pe panoul de control al imprimantei) și încercați să imprimați cel puțin o dată pe lună
  2. Executați o calibrare a imprimantei (folosind software-ul însoțitor sau software-ul imprimantei cu jet de cerneală sau al imprimantei multifuncționale)
  3. Cumpărați un cartuș nou

4. Fantome sau rămășițe de la imprimarea anterioară

De ce?

În cazul imprimantelor cu jet de cerneală și al imprimantelor multifuncționale cu jet de cerneală, cel mai probabil va fi vorba de capul de imprimare și de duzele înfundate, despre care imprimanta dvs. ar trebui să vă avertizeze de obicei printr-o notificare de eroare.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

În primul rând, verificați starea cartușului pentru a vedea dacă există o scurgere în imprimantă sau un cartuș rătăcit. Apoi, verificați duzele și utilizați programul de întreținere a imprimantei pentru a le curăța temeinic de mai multe ori. Ca o ultimă opțiune, pe care o puteți face singur, asigurați-vă că aveți software-ul actualizatinclusiv driverele de imprimantă. Dacă nimic din toate acestea nu funcționează, nu aveți altă soluție decât să vă lăsați imprimanta cu jet de cerneală sau imprimanta multifuncțională pe mâna unui atelier de reparații.

5. Dungile de hârtie

De ce?

Cine este de vină pentru dungile de pe hârtie sau pentru o singură culoare ratată? Un cartuș de cerneală uscat. S-ar putea să fie faptul că nu ai mai imprimat cu imprimanta de mult timp, dar pot exista mai multe motive, desigur. Cartușe de cerneală expirate, cartușe reumplute în mod necorespunzător, plasarea imprimantei cu jet de cerneală sau a imprimantei multifuncționale cu jet de cerneală în apropierea unui calorifer sau în lumina directă a soarelui, sau chiar depozitarea lor necorespunzătoare.

Ce trebuie făcut în acest caz?

Fiecare imprimantă are o funcție de curățare automată a capului de cerneală care poate fi declanșată de driverul software al imprimantei de pe computer, dar unele imprimante permit această funcție direct de pe panoul de control. Dacă nu ați mai tipărit de foarte mult timp, este adesea mai bine să rulați această funcție de câteva ori înainte ca cartușul să revină la viață. Dar dacă nici măcar acest lucru nu ajută, în loc să încercați orice curățare manuală (care poate deteriora grav imprimanta), este mai bine să cumpărați un cartuș nou și să încercați să evitați acest inconvenient data viitoare.

6. Imprimanta nu imprimă

De ce?

Acesta este, bineînțeles, cel mai rău scenariu și înțelegem că, dacă aveți nevoie să imprimați urgent un document, vă poate provoca un pic de "atac de cord". Dar, mai întâi, încercați să verificați dacă imprimanta nu este oprită, dacă este conectată corect sau dacă are un driver instalat. Abia apoi puteți începe să intrați în panică.

Ce trebuie să faceți în acest caz?

În cel mai simplu caz, porniți imprimanta sau conectați-o corect la computer sau la rețeaua wireless. Magic, nu-i așa? Probabil că vă gândiți că este evident, dar i se poate întâmpla oricui. Dar dacă toate acestea sunt în regulă, încercați să reporniți imprimanta și computerul și să reinstalați driverele pentru imprimanta cu jet de cerneală sau pentru imprimanta multifuncțională cu jet de cerneală. Nici asta nu v-a ajutat? Ei bine, mai aveți încă două opțiuni. Restaurați imprimanta în conformitate cu manualul și configurați-o ca nouă, sau ultima este să duceți din nou imprimanta la centrul de service corespunzător.

7. Hârtie blocată în imprimantă

Desigur, acest lucru se poate întâmpla cu imprimantele laser și cu imprimantele multifuncționale laser.

Ce trebuie făcut în acest caz?

În primul rând, asigurați-vă că folosiți hârtia potrivită pentru imprimare, că o încărcați corect și în cantitatea potrivită. Nu ar trebui să fie mototolită sau încrețită, deoarece acest lucru o face să se blocheze mai ușor. Dacă acest inconvenient se întâmplă deja, nu scoateți hârtia din imprimantă cu forța, ci trageți-o treptat și cu grijă. Dacă se blochează doar o singură hârtie, este adesea suficient să opriți imprimarea și să lăsați hârtia să alunece afară din imprimantă. Cu toate acestea, dacă aveți o hârtie blocată din cauza unui număr excesiv de coli în imprimantă, nu vă recomandăm să scoateți întregul teanc deodată, ci să scoateți treptat hârtiile în cantități mai mici, în mod ideal din mijlocul teancului sau de jos. Acest lucru ar trebui să prevină deteriorarea părții de sus, care este mai predispusă la acest lucru, și astfel să o deblocați.

8. Imprimanta imprimă foarte încet

De ce?

Probabil că ați setat imprimarea pe un alt tip de hârtie sau pe o altă calitate de imprimare.

Ce trebuie să faceți în acest sens?

Intrați în setările imprimantei și schimbați tipul de hârtie în hârtie obișnuită în caracteristicile de imprimare. Dacă imprimați printr-o rețea fără fir, este posibil ca un semnal prost sau ceva din jurul imprimantei să încetinească imprimarea. Penultima și cea mai bună posibilitate ar putea fi că cipul cartușului este defect. Ultima și cea mai puțin plăcută parte este că setările sau parametrii software ai imprimantei sunt deja depășite, caz în care vă recomandăm să achiziționați o nouă imprimantă cu jet de cerneală sau o imprimantă multifuncțională cu jet de cerneală.

 

Sperăm că prin acest articol v-am ajutat măcar un pic în a face față oricăror erori de imprimare și că veți ști cum să le evitați pe viitor. După cum probabil ați observat, majoritatea problemelor sunt precedate de cartușe de cerneală proaste sau de erori de utilizare. De aceea, gândiți-vă întotdeauna că merită să vă procurați cartușe de bună calitate pentru imprimantele și multifuncționalele de toate tipurile, fie că sunt originale sau compatibile. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne contactați prin e-mail sau telefonic. Vom fi bucuroși să vă sfătuim.

 

Sara de la CDRmarket