(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cererea de imprimare directă din telefon mobil este în creștere. Știi cum să o faceți?

Telefoanele mobile moderne oferă un design atractiv, o capacitate suficientă de memorie internă, performanțe rezonabile și o mulţime de funcții utile. Nu este de mirare faptul că, telefoanele inteligente reprezintă dispozitive cu drepturi depline, care pot concura atât cu tabletele, cât și cu calculator portabil. Smartphone-uri folosim pentru cumpărături online, efectuăm plăți fără numerar cu ele, le folosim pentru navigație sau educație, dar asta nici pe departe nu este tot. Acestea ne arată servicii perfecte atunci când imprimăm documente de lucru, documente sau fotografii.

Vremurile se schimba. Și cu ele și dispozitivele

Timpul pe care îl trăim în prezent, pare că poartă cizme de basm de șapte mile. Evoluția noilor tehnologii, dispozitive sau tehnici este fără precedent și dobândește în mod constant revoluții rapide. Gândiți-vă la telefoanele mobile de la sfârșitul secolului trecut cu construcție stângace, tastatură alfanumerică, cu display simplu monocrom și comparați-le cu modelele de astăzi. Nici un comentariul nu este necesar. Nu vom confrunta performanța și funcțiile între ele, deoarece am compara două lumi complet incomparabile. Mai bine spus, două dispozitive diametral diferite.

Când vine vorba de parametrii și funcțiile telefoanelor mobile, nu trebuie să mergem deloc adânc în trecut. Dacă aţi fi dorit până de curând să imprimați ceva direct de pe telefonul dvs., mobil, ar trebui să procedaţi în mod similar ca și cu un computer, adică să conectaţi telefonul mobil la imprimantă cu ajutorul unui cablu USB. Din fericire, în prezent imprimarea de pe dispozitive mobile este mult mai ușoară, deoarece atât Android cât și iOS susţin imprimarea fără a fi nevoie să instalați nici o aplicație. Pentru imprimarea fără fir de pe telefonul mobil, este în general suficient ca imprimanta să îndeplinească două cerințe. Să dispună de funcția Wi-Fi și să poată fi conectată la o rețea.

Dacă imprimanta are o funcție Wi-Fi, ați câștigat

La imprimantele noi, îndeplinirea primei cerințe nu ar trebui să fie o problemă majoră, deoarece multe dispozitive oferă această funcție. După îndeplinirea celei de-a doua cerințe, adică după conectarea la rețea, este îndeajuns să vă conectați telefon inteligent la aceeași rețea prin AirPrint (la telefoanele mobile Apple) sau Google CloudPrint (la dispozitive mobile Android) și să trimiteți o comandă imprimantei, pentru a efectua prima lucrare de imprimare. Nu uitați că puteți face modificări minore la fotografii sau la documente înainte de a le imprima.

Sfat: 4 motive pentru care aveți nevoie de o imprimantă Wi-Fi acasă

Informații” mai detaliate despre cum să imprimați de pe telefon mobil cu sistemul de operare Android

După cum am indicat deja, pentru a imprima de pe un dispozitiv Android este necesară aplicația Google CloudPrint. Marea majoritate a dispozitivelor noi au deja această aplicație preinstalată, dar nu trebuie să vă faceţi griji nici în cazul unui telefon mobil care nu are aplicația menționată. Motivul este prozaic. Puteți instala singur Google CloudPrint, o puteți găsi în magazinul Google Play.

Nici pașii următori nu vor fi prea complicați. Utilizați aplicația împerechează telefonul cu imprimanta și conectaţi-vă la aceeași rețea Wi-Fi. Apoi accesați aplicația Google CloudPrint, iar în stări adăugați imprimanta ca un dispozitiv nou. După adăugarea imprimantei în aplicație, dispozitivul va apărea în aplicațiile din care doriți să imprimați în meniul imprimantelor disponibile.

Cum să imprimaţi de pe telefoanele Apple și cele cu sisteme de operare iOS

Dispozitivele Apple, precum și telefoanele iOS, sunt echipate cu funcția de imprimare fără fir AirPrint încă din fabricaţie, ceea ce înseamnă doar un singur lucru. Când imprimați, puteți face asta fără o altă aplicație.

Aceasta este doar o parte a monedei. Imprimanta, pentru comunicarea cu un dispozitiv mobil trebuie să susţină funcția AirPrint menționată. Dacă nu sunteți sigur dacă acesta este cazul imprimantei dvs., încercați să aflați din specificațiile atașate sau din manualul imprimantei. Sau puteți accesa site-ul web al producătorului. În caz contrar, procedura de imprimare este simplă. Conectați telefonul mobil și imprimanta la aceeași rețea Wi-Fi, apoi selectați doar o anumită fotografie sau document, introduceți în imprimantă numărul de copii și puneți o comandă de imprimare.