(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

10 sfaturi pentru a reduce costurile de imprimare și consumul de hârtie în școli


În prezent, din punct de vedere economic, toate școlile încearcă să găsească modalități de a economisi bani, fără a compromite standardele educaționale. Resursele materiale sunt, în mod firesc, primul loc în care se găsesc oportunități de a economisi bani. O școală consumă până la 1 milion de coli de hârtie pe an (copierea nu este inclusă). Cum să prevenim acest consum? Vă vom prezenta 10 modalități de a rezolva această problemă!1) Alegeți o imprimantă economică

Este ușor să alegeți imprimante pe baza afirmațiilor producătorilor privind viteza și calitatea, dar dacă doriți să reduceți costurile, trebuie să luați în considerare și alte caracteristici. În primul rând, trebuie să vă informați cât de costisitoare este înlocuirea cartuşelor, și dacă sunt disponibile versiuni de mare capacitate. Cartușele standard pot costa mai puțin, luând în considerare costurile inițiale.Trebuie să țineți seama, totuși, de faptul că, cartușele de mare capacitate vă permit să imprimați mai multe pagini, iar pentru școlile în care va fi necesară o cantitate mare de imprimare zilnic, cartușele de mare capacitate pot fi cu aproximativ 30% mai ieftine. Este nevoie de imprimantă color sau va fi suficientă o imprimantă alb-negru? Acestea sunt cele mai ieftine, dar și economisiți bani, atunci când va fi necesară înlocuirea cartuşelor de cerneală. De asemenea, cât de eficientă energetic este imprimanta? O imprimantă cu un consum mai mic de energie economisește banii școlii pe facturile de electricitate.

Mai multe sfaturi despre alegerea imprimantei potrivite pentru nevoile dvs. de imprimare puteți găsi în articolul nostru - Cum să alegeți cea mai bună imprimantă pentru casă și birou?

2) Comparați calitatea hârtiei cu calitatea documentului
Hârtiile groase, de înaltă calitate, pentru imprimantă cu jet de cerneală și laser sunt grozave, atunci când trebuie să faceți impresie, dar nu sunt rentabile pentru utilizarea de zi cu zi. Hârtia se găsește în diferite calități, de obicei de la 60 g/m2 până la 160 g/m2. Deși hârtia de 60 g/m² nu va produce aceeași tipărire clară ca și hârtiile de calitate superioară, este perfect adecvată pentru majoritatea tipăririi școlare de zi cu zi și este mult mai ieftină. Din punct de vedere al cercetării, merită mai mult să treceți la 60 g/m2 în loc de 100 g/m2 pentru utilizarea de zi cu zi, ceea ce vă poate economisi 47% din costurile hârtiei.

3) Setări de acces la imprimare

Configurarea profilurilor individuale de utilizator pe computerul școlii este o idee grozavă, dacă doriți să economisiți bani. Deoarece fiecare profesor și student va trebui să se autentifice separat, administratorii vor putea identifica principalii vinovați, care imprimă prea repede! În prezent, multe programe de management, pe care le folosesc școlile, vă permit, de asemenea, să limitați cantitatea pe care o poate imprima un individ sau un grup. Creșterea gradului de conștientizare a faptului că resursele de imprimare nu sunt nelimitate va reduce risipa, deoarece toți utilizatorii își vor verifica cu atenție dacă documentele nu au erori, înainte de imprimare. Profesorii pot urmări, de asemenea, activitatea de tipărire a elevilor, permițând sau interzicând accesul la imprimantă anumitor clase sau persoane.

4) Verificați întotdeauna mai întâi previzualizarea tipăririi
Previzualizarea reprezintă un instrument eficient și adesea neutilizat, pentru a economisi bani. Vă arată exact cum va arăta documentul atunci când este tipărit, ușurând selectarea doar a părților pe care trebuie să le imprimați, nu a întregului document, cu excepția cazului în care aveți nevoie de el. De exemplu, dacă imprimați un material dintr-o sursă direct de pe o pagină web, acest lucru vă va permite să verificați, dacă veți imprima pagini goale, doar cu adresa web la sfârșit! De asemenea, vă permite să determinați dacă aveți într-adevăr nevoie de culoare în versiunea tipărită sau dacă va fi suficient alb-negru.

5) Aprecierea variantei preprint digital

Odată cu progresele de astăzi în tehnologia digitală, hârtia nu mai este necesară, așa cum era în trecut. Îndrumarea studenților către tranziția la mediile digitale poate reduce semnificativ consumul de hârtie și costurile de imprimare. Modalitățile intermediare de a realiza acest lucru includ:
  • Permiteți studenților să-și trimită rapoartele și temele prin e-mail, în loc să le predea pe hârtie. Profesorii le pot corecta online și apoi le pot trimiteprin e-mail înapoi, pentru a elimina cu totul nevoia de imprimare.

  • Noile tehnologii, precum stocarea în cloud, pot fi o soluție excelentă, în special pentru proiectele de grup, deoarece permit stocarea și partajarea documentelor între mai mulți utilizatori online. Toți utilizatorii cu autorizare pot edita documente pe computerele lor, fără a fi nevoie de hârtie.

6) Printați pe ambele fețe
Aproape toate imprimantele de astăzi au o setare Duplex, care permite imprimarea pe ambele fețe ale hârtiei. Deși nu va fi potrivit pentru toate documentele, precum scrisorile, pentru tipărirea de zi cu zi în sala de clasă este o modalitate simplă și eficientă de a economisi bani, deoarece dacă este folosit pentru majoritatea documentelor, vă poate reduce costurile hârtiei cu aproape 50%. Setarea tuturor imprimantelor la Duplex ca setare implicită este ușoară și nu va dura mult , iar școala poate economisi o mulțime de bani. De asemenea, merită să economisiți hârtie care a fost imprimată anterior pe o față și nu este necesară, deoarece reversul poate fi folosit ca hârtie pentru scrisori.

7) Imprimați mai multe pagini pe coală

Majoritatea pachetelor software, inclusiv Microsoft Word și Adobe Acrobat, au setări, care vă permit să încadrați două sau chiar patru pagini de text pe o singură coală de hârtie. Activarea acestei setări vă poate dubla economiile de imprimare sau, chiar mai mult, păstrând totuși textul lizibil. Dacă folosiți o mulțime de diapozitive din aplicația PowerPoint în clasă și le imprimați ca materiale pentru elevi, selectați opțiunea - vreau să imprim ca diapozitive de fundal. Aceasta va imprima automat șase imagini pe pagină, în loc de una. Această schimbare simplă, combinată cu imprimarea față-verso, poate duce la economii de până la 92% în consumul de hârtie.

8) Reduceți dimensiunea fontului

Reducerea dimensiunii fontului pe care îl folosiți pentru documente este o modalitate foarte simplă de a vă economisi banii școlii, deoarece, în mod natural, cu cât fontul este mai mic, cu atât folosește mai puțină hârtie și cerneală. Trecerea de la fontul de mărime douăsprezece la zece, va reprezenta o diferență surprinzătoare, în același timp fiind perfect lizibilă. De asemenea, merită să luați în considerare ce font este utilizat și care implicit. Unele fonturi folosesc mai multă cerneală și hârtie decât altele, datorită grosimii lor. Cel mai economic font este Times New Roman, care produce în medie cu 44% mai multe printuri per cartuş de cerneală decât Verdana. De asemenea, CenturyGothic a funcționat bine, folosind mai puțină cerneală decât Times New Roman, dar literele largi folosesc mai multă hârtie, așa că, în general, Times New Roman a fost cea mai bună alegere.

9) Imprimați în modul schiță
Imprimantele setate la schiță ca setări implicite vor reduce semnificativ consumul de cerneală, fără a reduce semnificativ aspectul documentelor de bază. Reduce automat rezoluția la care imprimă documentele la 300 dpi, ceea ce este perfect adecvat pentru imprimarea de zi cu zi în sala de clasă. Numele variază de la producător la producător - poate fi numit „Economisire toner” sau „Economisire”, dar îl puteți găsi de obicei în fila „Hârtie/Calitate” din secțiunea „Proprietăți” din setările imprimantei. Un alt bonus la imprimarea în schiță este, că poate crește și viteza de imprimare!

10) Imprimați alb-negru

Chiar aveți nevoie de documentul imprimat color, sau va fi suficient alb-negru? Imprimarea color poate costa de până la 10 ori mai mult decât alb-negru, deoarece cartușele color sunt mai scumpe decât negrul. Dacă doriți să economisiți suma maximă de bani, merită să configurați imprimanta pentru a imprima totul alb-negru.