(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cea mai bună alegere a unei imprimante pentru casa și biroul dvs?

La fel precum calculatoarele și imprimantele devin din ce în ce mai mult, o parte integrantă a echipamentelor de tehnologie casnică. Fie că este vorba de imprimare de fotografii, rețete preferate, documente de lucru sau teme pentru copii, utilitatea lor crește în fiecare zi. Dacă și dvs., aveți în vedere achiziționarea unei imprimante pentru casa sau biroul dvs., vă vom sfătui cum să faceți o alegere potrivită.

Aflați pentru ce anume veți folosi cel mai des imprimanta

Deși tehnologia de bază pentru imprimante nu s-a schimbat semnificativ în ultimii ani, producătorii lansează în mod constant dispozitive inovatoare, cu adăugarea de noi funcții. De fapt, există doar două tipuri de imprimante - imprimante cu jet de cerneală și cea laser. Cu toate acestea, având în vedere varietatea largă de opțiuni, poate fi dificil să alegeți o imprimantă care să se potrivească pe deplin nevoilor și bugetului dvs. Pentru a evita ulterior regretarea alegerii dvs., ar trebui să luați în considerare următoarele aspecte înainte de a face o achiziție.

Imprimantele sunt clasificate, în funcție de prețuri și optimizate funcțional pentru diferite scopuri. În timp ce unele imprimă fotografii de calitate ridicată, altele sunt mai potrivite pentru imprimarea documentelor sau oferă diverse funcții multifuncționale. De asemenea și imprimantele de acasă sunt proiectate diferit față de imprimantele de birou, unde volumul de imprimare este mult mai mare. Deci, pentru a vă face decizia mai ușoară, ar trebui să aveți în vedere scopul clar pentru care va fi mai mult utilizată imprimanta.

Observați avantajele pe care le oferă imprimantele

Există mai multe moduri de a trimite date de imprimare către o imprimantă, dintre care cele mai multe utilizează o conexiune standard prin cablu USB de la un computer. Cu toate acestea, dacă sunteți obișnuiți să imprimați un volum mai mare  de fotografii, atunci ar trebui să luați în considerare imprimantele în care puteți introduce direct card-uri de memorie de pe camera aparatului sau de pe smartphone.

Unele imprimante, sunt echipate cu un mic ecran, care vă permite să vizualizați sau să editați o pre-vizualizare a fotografiei înainte de a o imprima. Alte imprimante pot fi conectate la Wi-Fi. Acest lucru  înseamnă faptul că, dacă conectați imprimanta la Wi-Fi de acasă, puteți imprima de pe orice computer conectat la Internet.

Luați în considerare însă, înlocuirea tonerului sau a cartușului cu jet de cerneală

Imprimantele de uz casnic care sunt utilizate pentru a imprima un volum mai mic, nu sunt de obicei prea scumpe, deoarece este vorba despre o achiziție unică. Costurile suplimentare sunt reprezentate de costul cartușelor cu jet de cerneală sau tonerelor originale sau compatibile pentru imprimante cu jet de cerneală sau cele laser. Prin urmare, asigurați-vă că verificați prețul și randamentul (numărul de pagini imprimate pe cartuș) cartușelor și tonerului înainte de achiziție, deoarece aceste costuri se vor repeta. Cartușele cu jet de cerneală scumpe care vor trebui înlocuite frecvent, pot costa în cele din urmă mult mai mult decât o imprimantă nouă.

Imprimantă cu jet de cerneală versus cea laser

Deși ambele tipuri de imprimante au avantajele și dezavantajele lor, totul depinde de nevoile și bugetul dvs.

Imprimante cu jet de cerneală

  • Oferă culori mai intense și este mai ieftină. Deci, dacă doriți să imprimați în principal fotografii, o imprimantă cu jet de cerneală va fi cea mai bună alegere.
  • Cu toate acestea, trebuie luat în considerare faptul că imprimanta cu jet de cerneală este de obicei mai lentă decât o imprimantă laser.
  • În plus, pot apărea probleme de calibrare, blocaje ale duzelor sau scurgeri de cerneală din cartușe.
  • Un alt dezavantaj este faptul că cartușele au o durată de viață limitată, deoarece cerneala se usucă chiar și atunci când nu este folosită.

Imprimante laser

  • Excelează prin viteză și cost redus pe pagină.
  • Dacă sunteți în căutarea unei imprimante pentru a imprima volume mari de documente, o imprimantă laser alb-neagră este o alegere bună.
  • În plus, imprimantele laser de obicei nu reproduc la fel de bine ca imprimantele cu jet de cerneală, sunt mai mari, mai grele, consumă mai multă energie și sunt mai scumpe.
  • Sunt capabile să imprime un număr mare de documente într-un timp scurt, fără a fi nevoie să schimbați frecvent cartușele.
  • Deși tonerul pentru o imprimantă laser, dar și o imprimantă laser în sine costă mai mult decât o imprimantă cu jet de cerneală, dar dacă imprimați o mulțime de documente la birou, acestea sunt o alegere mai accesibilă și mai eficientă pe termen lung. În plus, aceste costuri puteți reduce optând pentru tonere compatibile.

Multifuncționalitatea crește utilizarea imprimantei

De asemenea, pentru uz casnic vă recomandăm o imprimantă multifuncțională cu jet de cerneală, deoarece o puteți utiliza și pentru scanare sau copiere, ceea ce este foarte convenabil. Dacă aveți nevoie de o imprimantă pentru un birou mai mic, cu siguranță veți aprecia dispozitivul laser, care oferă multiple funcționalități, care se caracterizează prin costuri reduse de funcționare și în același timp, oferă o utilizare maximă.