(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Un copiator sau o imprimantă multifuncțională? De ce aveți, cu adevărat, nevoie?

În birourile moderne, în ciuda eforturilor depuse pentru a rămâne ecologici, fiecare funcționar este nevoit să copieze sau să imprime multă hârtie. Având în vedere cerințele stricte, care reprezintă în continuare un element important al muncii de birou, este dificil de știut ce ar fi mai bun pentru lucru - un copiator tradițional sau ruda sa versatilă, imprimanta multifuncțională (MFP)? Dacă folosim ca punct de referință un birou de mărime medie, de care dintre ele ați avea nevoie, cu adevărat?Copiatorul...

Copiatorul crează copii ale documentelor, fără a fi necesară conectarea la un computer - pur și simplu introduceți hârtia și obțineți copiile instantaneu. Copiatoarele de astăzi sunt mult mai funcționale decât predecesorii lor mai vechi, multe dintre ele având incluse caracteristici de imprimantă multifuncțională, cum ar fi setarea pentru mai multe dimensiuni de hârtie. Sunt rapide și ușor de utilizat, putând fi mai robuste decât omologii lor multifuncționali.

Cele mai mari copiatoare necesită spații proprii, mari, pentru a se reduce greșelile cu deplasarea hârtiei și blocajele, oferind, în schimb, un nivel de calitate care, pentru veriantele mai scumpe, ar putea rivaliza cu imprimantele profesionale.

În mod regulat, aparatele mici sunt mai ieftine decât imprimantele multifuncționale, dar, în general, oferă mai puține beneficii economice, așa că, socotind pe termen lung, este posibil să cheltuiți mai mult.

Este adevărat, copiatorul face un lucru foarte bine, însă doar acel „un singur lucru”. Este posibil să nu satisfacă pe deplin nevoile unui birou deosebit de ocupat, unde imprimanta va trebui să facă mai multe lucruri simultan.

 
... sau o imprimantă multifuncțională (MFP)?

Imprimanta multifuncțională nu funcționează doar ca un copiator, are în plus funcțiile de imprimare, scanare, e-mail și fax, combinate într-un singur aparat. Ca soluție de tipul totul într-unul, aceste dispozitive pot oferi economii semnificative de costuri companiilor, care imprimă și copiază volume mari de articole. Imprimantele multifuncționale pot schimba, cu adevărat, cheltuielile de regie ale companiei! Economia financiară este completată de economisirea de timp: un singur aparat necesită mult mai puțin timp decât 3 sau 4, economisind spațiu, chiar și într-un birou mai mic!

Cu toate acestea, MFP-urile oferă adesea rezoluții de scanare relativ scăzute, așa că modelele concrete ar trebui să fie verificate îndeaproape de cei care au nevoie de scanări de înaltă rezoluție.

Pentru a ști ce dispozitiv s-ar potrivi cel mai bine afacerii dvs., este important să luați în considerare diferitele opțiuni:

- Câte persoane folosesc aparatul, câte îl folosesc în același timp și în ce scopuri?
- Cât spațiu aveți la dispoziție și ce buget aveți?

Pentru birourile care au nevoie de „un pic din tot” de economicitate ridicată, o imprimantă multifuncțională poate fi alegerea potrivită!

Dacă nu sunteți sigur ce aparat să alegeți, pentru a fi cel mai benefic pentru afacerea dvs., sau doriți să descoperiți noi modalități de a economisi semnificativ la costurile de imprimare, contactați-ne, vă ajutăm cu drag!Denisa, CDRmarket