(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Știți care este diferența dintre panglicile pentru aparatele de etichetat Brother P-Touch?

Aparatele de etichetat Brother P-Touch sunt ideale pentru etichetare și organizare într-o varietate de medii industriale, de birou și de acasă. Dar știți ce înseamnă toate acele litere din denumirile liniilor de produse cu bandă Brother? Suntem bucuroși să vă explicăm în acest articol și să vă oferim sfaturi cu privire la ce benzi să alegeți pentru aplicația dvs. specifică.

 

Aparate de etichetare Brother P-Touch

Etichetele Brother P-Touch sunt potrivite pentru etichetarea de rutină a cablurilor, firelor, cutiilor electrice, dar și pentru organizarea diverselor obiecte din birouri sau case, cum ar fi dosare, mobilier, coșuri de gunoi sau chiar unelte de lucru manual. Puteți alege între desktop sau portabile, cu sau fără tastatură, cu sau fără ecran, dar cu siguranță aveți de unde alege. Am abordat deja modul de alegere a aparatului de etichetare potrivit în articolul "Alegerea aparatului de etichetare potrivit - recomandări și sfaturi de bază".

Așadar, care sunt tipurile de benzi?

Pentru a putea utiliza aparatele de etichetat la potențialul lor maxim, trebuie, evident, să achiziționăm benzi pentru acestea. Toate acestea sunt vândute sub formă de cartușe care se introduc în aparatele de etichetat. Benzile pentru aparatele de etichetat Brother P-Touch sunt disponibile într-o varietate de materiale, dimensiuni și culori, dar au ceva în comun, și anume faptul că au fost special concepute și atent testate pentru a rezista în cele mai dure condiții. Cu o rezistență excelentă la apă, abraziune, substanțe chimice, temperaturi extreme, umezeală și raze ultraviolete/solare, aceste benzi nu vă vor dezamăgi niciodată. Bineînțeles, veți găsi benzi originale de la producătorii oficiali, dar există și benzi compatibile. Acestea diferă doar prin preț, dar calitatea lor este la fel de unică. Așadar, haideți să vă prezentăm liniile de produse și marcajele lor...

 

 • Seria TZe/TZ (standard)
  • Benzile standard TZe și TZ sunt cele mai utilizate și sunt folosite pentru a imprima etichete autoadezive pentru marcarea pe suprafețe plane și netede. Spre deosebire de etichetele din hârtie, acestea sunt foarte durabile și vor rezista mai mulți ani pe suprafețe plane.
  • Sunt potrivite, de exemplu, pentru marcarea rafturilor, a mobilierului, a computerelor și a altor aparate electrice. Pe suprafețe precum metale, sticlă, plastic sau carton, acestea aderă perfect.
 • Seria TZe-S/TZ-S (adeziv puternic)
  • Benzile TZe-S sau TZ-S sunt potrivite pentru marcarea pe suprafețe texturate, datorită adezivului lor puternic. Ca și etichetele standard TZe/TZ, acestea sunt laminate și, prin urmare, foarte rezistente la influențele mediului.
 • Seria TZe/TZ-FX (flexibil)
  • Marcarea cablurilor, țevilor sau a altor obiecte rotunjite este prioritatea dumneavoastră? Atunci acest tip de etichetă este pentru dumneavoastră. Acestea sunt foarte flexibile și laminate, ceea ce le face potrivite pentru electricieni și alți meseriași. Ele aderă ușor la suprafețe rotunde sau altfel neuniforme.
 • Seria HSe (folie termocontractabilă)
  • Marcate ca HSe, acestea sunt numai cu folie termocontractabilă și sunt potrivite pentru marcarea cablurilor. După imprimare, aceste benzi se pun pe cablu și, după ce este încălzită cu un pistol termic, se micșorează, ca să spunem așa, și aderă la cablu.
 • Seria TZe/TZ-SE (etanșare)
  • Aceste benzi din linia de produse TZe/TZ-SE sunt așa-numitele benzi de sigilare de siguranță, după ce banda este desprinsă, banda este deteriorată ireversibil, după care nu mai poate fi lipită la loc și rămâne vizibil locul în care a fost lipită banda.
 • Seria TZe/TZ-FA (lipite cu fierul)
  • Cu aceste benzi veți putea decora, de exemplu, tricoul dvs. cu o etichetă cu numele. Pur și simplu călcați banda pe orice îmbrăcăminte sau material textil cu ajutorul unui fier de călcat.
 • Seria HGe/HGeS (de mare viteză)
  • Acest tip de bandă este foarte asemănător cu benzile TZe/TZ cu adeziv standard și sunt la fel de potrivite pentru suprafețe plane și netede. Singura diferență este viteza de imprimare a simbolurilor pe etichetă, de aceea Brother numește acest tip "high speed".
 • Seria TZe-R (benzi textile)
  • Benzile textile neadezive cu suprafață catifelată sunt desemnate ca fiind TZe-R. Puteți utiliza aceste panglici pentru a decora orice cadou sau chiar produs artizanal.
 • Seria FLe (steaguri)
  Benzile Brother FLe în formă de stegulețe sunt potrivite pentru marcarea cablurilor și firelor. Caseta conține etichete pretăiate și nelaminate, care se instalează rapid și ușor.

 

În funcție de ce altceva ar trebui să alegeți benzile pentru aparatul dumneavoastră de etichetare?

Cel mai important parametru este lățimea pe care o poate imprima banda pe care o poate imprima aparatul dumneavoastră de etichetare. Benzile sunt disponibile în lățimi de 6, 9, 12, 12, 16, 18, 24 și 36 de milimetri. Așadar, atunci când alegeți, concentrați-vă în primul rând pe acest aspect.

Lungimea etichetelor imprimate poate fi setată individual. Lungimea totală a benzilor standard este de 8 metri, pentru seria HSe, banda măsoară 1,5 metri, iar pentru benzile STe măsoară 3 metri.

Al doilea parametru este, bineînțeles, culoarea benzii. Fiecare bandă este concepută pentru a imprima etichete cu o anumită culoare pe un anumit substrat.

Cu cea mai frecvent utilizată bandă TZe-231/TZ-231 veți imprima o etichetă cu text negru pe un fundal alb și, invers, cu TZe-325/TZ-325 veți imprima o etichetă cu text alb pe un fundal negru. Dar există multe combinații de culori, nu doar alb și negru. Printre ele, de exemplu, există și benzi cu culori fluorescente marcate ca "semnal", potrivite pentru imprimarea autocolantelor de avertizare. Le puteți recunoaște după faptul că marcajul clasic TZe/TZ este urmat de litera B, C sau D. De exemplu, banda denumită TZe-C41/TZ-C41.

Benzile cu culori metalice formează, de asemenea, un grup separat. Le puteți recunoaște după marcajul TZe/TZ-M (de exemplu . TZe-M911/TZ-M911).

 

Sperăm că după articolul nostru veți cunoaște ceva mai bine marcajul benzilor de etichetare Brother P-Touch. Dacă doriți un sfat cu privire la acest aspect sau la orice altceva, nu ezitați să ne contactați. Vom fi bucuroși să vă răspundem la orice întrebare pe care o aveți.