(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Selectarea imprimantei în gospodărie (ghid)

Informațiile de azi pun lumea în mișcare. Printre diversele informații omului îi devine din ce în ce mai greu să se orienteze. Și aceasta se aplică și în domeniul tehnologiei de imprimante. Alegerea imprimantei potrivite pentru casa ta poate fi o decizie mai dificilă atunci când ne uităm la gama largă de dispozitive aflate în prezent pe piață.

Din propria noastră experiență știm, deoarece și noi am stat de câteva ori la rând să ne alegem o imprimantă și trebuie să spunem că de fapt a fost din ce alege. În următoarele rânduri, vom încerca să vă oferim câteva sfaturi utile pentru a selecta o imprimanta pentru casa dvs.

Modele de bază pentru imprimante cu un singur scop, dispozitive multifuncționale cu jet de cerneală sau dispozitive laser echipate cu tehnologii sofisticate sau imprimante capabile de încărcare mare. În principiu, fiecare dintre aceste dispozitive menționate vă pot satisface așteptările. Dar pentru a face acest lucru, este recomandabil să clarificați înainte de a alege imprimanta ce funcție doriți să îndeplinească în gospodăria dvs.

Imprimanta dvs. de acasă - setați prioritățile înainte de a alege

În general, se recomandă să țineți cont de frecvența de imprimare planificată și de volumul de imprimare atunci când alegeți o imprimantă de acasă. Deci, cât de des veți imprima și câte pagini pe zi va trebui să treacă prin imprimanta dvs. în medie. Alte solicitări sau cerințe veți avea pentru o imprimantă din casă, în cazul în care veți  imprima numai sporadic și alte cerințe veți avea atunci când imprimanta va trebui să  gestioneze periodic pentru cursanții dvs. o duzină de pagini de un scenariu.

În continuare, va fi util să vă gândiți dacă preferați imprimarea alb-negru sau doriți să imprimați documente grafice colorate sau fotografii de sărbători familiale și fotografii de vacanțe comune. De asemenea, ar trebuii să vă gândiți și la funcțiile imprimantei. Poate că nu imediat dar mai târziu, pe lângă imprimare poate veți avea nevoie și de o imprimantă care are capacitatea de a scana sau copia documente.

După ce vă definiți prioritățile și așteptările de la noua imprimantă, veți putea exclude acele dispozitive pe care le-ați cumpăra în mod inutil pentru nevoile dvs. specifice

Deci, ce tip de imprimantă de casă este potrivită pentru mine?

În funcție de scop, răspunsul la întrebare poate fi destul de simplu. De obicei, utilizatorii de imprimante pot fi împărțiți în două categorii sau grupuri standard.

Prima categorie folosește imprimanta în casă pentru utilizarea în mod excepțional și imprimă atât culor, cât și alb-negru. Ei bine, a doua categorie sunt acei utilizatori care imprimă aproape zilnic și volume mai mari de documente în principiu alb-negru.

Deci, dacă imprimați ocazional sau doar documentele necesare, utilizând imprimarea alb-negru și color, nu aveți nimic de făcut. Luați o imprimantă cu jet de cerneală. În plus, o imprimantă de acasă cu această tehnologie este produsă într-un design multifuncțional, astfel încât să îl puteți folosi și pentru scanarea sau copierea documentelor.

În cazul imprimării frecvente și în volum mai mare, va fi ideală o imprimantă laser. Astfel de dispozitive se caracterizează printr-o imprimare rapidă și economică. La fel ca imprimantele cu jet de cerneală și acestea cu laser, le puteți obține în versiunea multifuncțională.

Un capitol separat sunt utilizatorii care doresc să imprime fotografii de înaltă calitate. Pentru aceștia se potrivește o imprimantă cu sublimare sau o imprimantă cu jet de cerneală.

Luați în considerare cheltuielile de imprimare

Ar fi o mare greșeală să credeți că prin cumpărarea unei imprimante, cheltuielile dvs. au luat sfârșit. În unele cazuri, costurile financiare ulterioare pentru cartușe reprezintă o povară mai mare pentru bugetul familiei decât achiziționarea unei imprimantei în sine.

Din nou, ajungem la importanța volumului de imprimare menționat anterior. Eventuale compensații ar putea fi totuși utilizarea cartușelor alternative, care sunt în anumite circumstanțe, o alternativă adecvată la cartușele originale. Desigur, presupunând că ajungeți la cartușe de înaltă calitateCu toate acestea, merită luat în considerare și reumplerea cartușului. Dacă această opțiune va interesat vă rugăm să citiți articolul nostru despre Cum să reumpleți cartușele.

Uitați-vă la următoarele abilități ale imprimantei

Atunci când alegeți o imprimantă, pot decide și detalii cum ar fi imprimarea pe două fețe, imprimarea directă sau imprimarea la marginea hârtiei. Cu toate acestea, dorim să evidențiem imprimarea pe două fețe, care contribuie în mod semnificativ la economisirea hârtiei și prin urmare, ar trebui să fie unul dintre criteriile decisive în alegerea unei imprimante.

În mod similar, există posibilitatea conectării fără fir a imprimantei la rețeaua locală de calculatoare. Cu imprimanta Wi-Fi, puteți imprima cu ușurință documente grafice sau text de pe orice computer, notebook, smartphone sau tabletă din casă. Ei bine, și important este că puteți imprima de oriunde din casă fără a trebui să fiți în apropierea imprimantei. Apropo, am dedicat un articol separat imprimantelor Wi-Fi. Dacă sunteți interesat de acest subiect, citiți cele 4 motive pentru care aveți nevoie de o imprimantă Wi-Fi acasă.

Nu vom anunța azi căștigătorul

Din motive evidente, nu este posibilă identificarea clară a imprimantei pe care trebuie să o alegeți. Cerințele pentru imprimantă sunt individuale și decizia va fi individuală la final. Cu toate acestea, atunci când alegeți o imprimantă, încercați să luați în considerare toate așteptările și să nu faceți compromisuri. Alegeți imprimanta de casă care se apropie cel mai bine de nevoile dvs. reale.