(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Învățați cum să distingeți cartușele de imprimantă originale de cele contrafăcute

Cartușele contrafăcute prezintă riscuri și amenințări grave pentru o imprimantă. Spre deosebire de cartușele originale, acestea pot deteriora hardware-ul imprimantei și pot provoca întârzieri deranjante ale procesului de lucru. Prin urmare, înainte de a utiliza un cartuș, asigurați-vă întotdeauna că nu este vorba despre un cartuș de imprimantă contrafăcut. Cum să îl cunoașteți, vă vom spune în articolul nostru.

Cum sunt cartușele de imprimantă contrafăcute?

Cartușele contrafăcute și tonerele reumplute nu sunt cu siguranță același lucru. Cartușele renovate sunt cartușele și tonerele golite și reumplute, oferite sub marcă proprie, în timp ce cartușele de imprimantă contrafăcute sunt imitații de calitate scăzută, oferite în ambalaje originale.

Aceste cartușe de calitate inferioară sunt concepute pentru a arăta autentic și pentru a deruta utilizatorul, sunt oferite ilegal spre vânzare sub nume de marcă. Din fericire, acestea pot fi detectate pe baza anumitor caracteristici, astfel încât să le puteți evita cu ușurință.

Cartușe de imprimare originale vs. reumpleri contrafăcute

S-ar putea să nu pară așa la prima vedere, dar beneficiile achiziționării cartușelor de imprimare originale depășesc cu mult economiile aparente din achiziționarea de produse contrafăcute. Cartușul de imprimare original excelează printr-o calitate mult mai ridicată. În plus, asigură performanțe fiabile pe tot parcursul duratei de viață.

Dezavantajul cartușelor de imprimare contrafăcute constă în principal pentru că, cu siguranță nu produc același număr de imprimări în comparație cu cele originale. În plus, calitatea lor este semnificativ mai mică. Cel mai grav este faptul că nu pierzi doar timpul, ci și hârtia din cauza încercărilor repetate de imprimare.

Cartușele contrafăcute sunt foarte asemănătoare celor originale

Nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Producătorii cartușelor de imprimantă contrafăcute vor să se asigure de faptul că, produsele lor sunt tratate foarte asemănător cu cele originale, astfel încât sunt adesea foarte greu de recunoscut. De aceea considerăm că este cel mai important să cumpărați cartușe de imprimantă exclusiv din surse sigure.

Cea mai semnificativă diferență se poate observa în calitate, care la cartușele contrafăcute cu siguranță nu îndeplinește standardele ridicate ale materialului de producție original. Producătorii de cartușe originale investesc sume considerabile în cercetarea și dezvoltarea imprimării și procesării imaginilor. Cartușele originale sunt concepute în condiții atent controlate, unde nu trebuie să fie prezente nici măcar cele mai fine particule de praf, similar cu producția unui cip.

Cum să distingeți reumplerile originale de cele contrafăcute

De exemplu, cartușele HP originale sunt ștampilate cu un cod unic și echipate cu mai multe elemente de securitate, similare precum la bancnote. De exemplu, poate exista o etichetă holografică de securitate cu un logo pe ambalaj și pe cartuș. Acest lucru facilitează detectarea posibilelor contrafaceri. De asemenea, puteți verifica online cartușul original accesând site-ul web al producătorului HP, utilizând numărul de serie găsit pe etichetă.

De asemenea, puteți verifica autenticitatea cartușelor achiziționate cu ajutorul cititorului de cod QR de pe smartphone. Scanați codul de sigilare și după ce vizualizați pagina de confirmare puteți fi sigur că totul este în regulă. În caz contrar, ați dat peste un cartuș contrafăcut.

De ce merită să alegeți reumplerea originală

  • Cartușele contrafăcute au o capacitate mult mai mică în ceea ce privesc culorile în imprimanta HP decât cele originale. Aceasta înseamnă că imprimă semnificativ mai puțin, și chiar deteriorează imprimanta în sine.
  • Dacă cartușul contrafăcut deteriorează imprimanta, puteți pierde și garanția. În acest fel, inițial cartușele contrafăcute mai ieftine sunt în cele din urmă de multe ori mai scumpe.
  • Prin alegerea unui cartuș original, veți evita o calitate a imprimării semnificativ mai slabă, încercări repetate de imprimare datorate imprimărilor eronate, uzurii rapide a imprimantei sau chiar deteriorării complete.
  • Durata de viață a documentelor imprimate cu cartușe originale este mult mai lungă în comparație cu cartușele contrafăcute.
  • Reumplerile originale oferă mai puține deșeuri, datorită reciclării gratuite și ușoare. În schimb, cartușele contrafăcute pot dăuna mediului înconjurător.