(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Întreținerea imprimantei - Vă sfătuim cum să extindeți durata de viață a imprimantei

Ideea de bază a lui Murphy despre "ceea ce se poate strica, se strică" este adevărată în general, și în ciuda multor îmbunătățiri tehnologice și se "aplică" și în cazul imprimantelor curente cu jet de cerneală sau laser. Din când în când, chiar și aceste dispozitive sofisticate nu vor fi evitate și se pot strica.  Cu toate acestea, nu trebuie întotdeauna să trageți de capătul mai scurt al firului, iar unele defecțiuni ale imprimantei pot fi evitate sau chiar evitate în totalitate. Este suficient să urmați câteva recomandări simple care pot extinde durata de viață a imprimantei.

Unde să puneți imprimanta

De obicei, o imprimantă nu este suficient să o puneți, să o porniți și să o folosiți. Întreținerea regulată a imprimantei și alegerea convenabilă a locației pot influența durata de viața imprimantei dvs. mai mult decât vă puteți imagina. În general, imprimanta trebuie plasată într-un loc unde să fie permisă nu numai o bună manipulare, ci și o circulație suficientă a aerului. Imprimantelor cu multe părți în mișcare, în general, nu le fac bine diferențele mari de fluctuații ale temperaturii. Prin urmare, cu siguranță nu acoperiți imprimantele cu șervețele decorative și evitați zona cu mult praf. Cantitățile mari de praf pot cauza încălzirea excesivă a imprimantei, dar și faptul că praful poate contribui la generarea de electricitate statică neplăcută.

Situația opusă are loc la temperaturi scăzute, ceea ce poate cauza condensarea apei în anumite circumstanțe la pornirea imprimantei. Apa condensată pe părțile electronice ale imprimantei poate cauza scurtcircuitul și deteriorarea imprimantei. Un capitol separat este umiditatea excesivă a aerului, care poate afecta negativ electronica de comandă, dar poate avea pe conștință și rotația excesivă a hârtiei atunci când trece prin imprimante laser.

Calitatea hârtiei

Nu există nicio îndoială că alegerea hârtiei de birou potrivită are un impact direct nu numai asupra calității imprimării, ci și asupra duratei de viață a imprimantei. Am dedicat un articol separat pentru alegeria hârtiei potrivite. Cum să alegeți hârtia de birou care vă va oferi suficiente informații. Cu toate acestea, dacă am dori să reproducem câteva recomandări dintr-o singură privire, atunci ar trebui să selectați în general hârtia care se adaptează la tehnologia imprimantei (de cerneală sau toner) pentru a urmări parametrii de hârtie enumerați pe ambalaj. Obțineți astfel informații nu numai despre calitatea hârtiei, ci și pentru ce fel de printare este potrivită hârtia. Hârtia de calitate printre altele, produce mai puțin praf de hârtie, care nu contribuie la calitatea printării și de asemenea, reduce durata de viață a imprimantei.

Cum să alegeți hârtia de birou?

Frecvența imprimării

Durata de viață a imprimantei și uzura generală afectează desigur frecvența de imprimare. Aceasta se referă în special la imprimantele cu jet de cerneală, care sunt destinate tipăririi în volum mai puțin. În general, este recomandat să imprimați mai puține pagini la intervale regulate. Cu toate acestea la imprimantele cu jet de cerneală problemele pot fi provocate și de intervale mai lungi între printări. La imprimări neregulate sau la imprimari rare de asemenea se ajunge la uscarea cernelii în duze. Prin pornirea funcției de curățare a duzelor sau prin imprimarea unei pagini de test cel puțin o dată pe săptămână uscarea jetul de cerneală poate fi evitat. Imprimantele echipate cu un toner de uscare sau a unei perioade mai lungi de neutilizare nu reprezintă o problemă.

Utilizarea rezervelor

Un alt factor care poate afecta negativ durata de viață a imprimantei este utilizarea unor cartușe de cerneală alternative de calitate slabă. Cartușele de cerneală alternative au o altă densitate față de cele originale, care poate fi o problemă semnificativă pentru duzele microscopice ale imprimantei. Din cauza unei reumpleri de calitate slabă, este imprimarea mai puțin contrastată și culorile nu se potrivesc cu tonul de culoare dorit. În cazuri extreme atunci când se utilizează o alternativă de calitate slabă poate duce la deteriorarea permanentă a capului de imprimare.

Un scurt rezumat la final

Deci, dacă doriți să prelungiți durata de viață a imprimantei, plasați-o într-un loc cu praf scăzut, nu o acoperiți, nu economisiți pe hârtie sau pe cartușe de înaltă calitate și nu supraîncărcați imprimanta cu imprimări multe. Preferați imprimarea mai frecventă, dar cu mai puțin pagini a documentelor. Prin respectarea acestor recomandări, imprimanta ar trebui să vă servească considerabil mai mult.