(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Noutăți care astăzi sunt o chestiune firească

Industria imprimării evoluează extrem de rapid. Prin urmare, nu este de mirare faptul că oferă în mod constant facilități care, în diferite moduri, facilitează și accelerează nu numai imprimarea, ci tot ceea ce ține de aceasta. Subliniază chiar durabilitatea și contribuie astfel la protecția mediului înconjurător. Faceți cunoștință cu noutățile din domeniul imprimării și asigurați-vă că va avea întotdeauna ceva de oferit.

O imprimantă ecologică nu mai este doar o idee a viitorului

Așa cum consumatorii acordă atenție influenței pe care o au asupra mediului înconjurător, așa și industria imprimării începe să pună mult mai mult accent pe durabilitate și producția ecologică. Chiar și utilizatorii finali înșiși, cer cerneală pe cât posibil, mai sigură nu numai pentru persoanele care o manipulează, ci și pentru întreaga planetă.

Imprimarea ecologică în sine implică aplicația principiilor eco, în trei elemente principale ale procesului de imprimare - tehnologia de imprimare, atribute și materiale de imprimare, astfel încât să se reducă impactul asupra mediului înconjurător. Scopul este de a minimiza poluarea, generarea deșeurilor și consumul de energie în timpul producției. De asemenea, este vorba de reducerea costurilor de imprimare și de salvare a planetei. La rândul lor, unele companii au început să ofere cerneală mai ecologică, pe bază de apă. Această cerneală conține ingrediente mai sigure și mai ecologice decât tonerele lichide, cerneală curabilă cu UV sau cerneala pe bază de solvenți.

Opțiuni extinse de imprimare pe diferite suprafețe

Extinderea a dus și ea la creșterea imprimării industriale pe diferite substraturi și forme. Posibilitățile de utilizare a unei imprimante în acest caz sunt cu adevărat nelimitate, există și materiale pe termen lung, precum sticlă, metal, ambalaje, etichete, textile și chiar alimente. Numărul lor este în continuă creștere și este limitat doar de imaginație.

Un accent mai mare pe siguranța imprimării

Siguranța fiabilă a proceselor de imprimare este foarte populară, dar în prezent și destul de solicitantă. În continuă evoluție tehnologiile au dus la creșterea atacurilor cibernetice la care este expusă imprimanta. Deși introducerea GDPR a adus unele îmbunătățiri ale securității generale, conștientizarea diverselor riscuri de securitate este încă insuficientă.

Acesta este aspectul caracteristicilor de securitate actualizate constant, pe care imprimanta le are din ce în ce mai bine integrate direct de la producător. Pe lângă opțiunile de bază, precum ar fi identificarea parolei sau a codului PIN, includem aici deja și alternative mai avansate, precum ar fi utilizarea unui card de identificare sau de biometrie.

Imprimanta și cu  o inteligență artificială

Utilizarea inteligenței artificiale pentru a facilita sarcinile individuale de lucru s-a transferat și în domeniul imprimării. Încă în anul 2018, la unele imprimante și dispozitive multifuncționale inteligente de bază, a mărcilor Xerox și HP au fost introduse mai multe capabilități de recunoaștere vocală de bază.

Imprimanta folosește de obicei inteligența artificială pentru a automatiza lucrări care în procesul de imprimare prezintă anumite dezavantaje în ceea ce privește viteza, eficiența sau calitatea imprimării. Aceasta înseamnă că facilitează procesul general de digitalizare, editare, arhivare sau reimprimare a unui document, reducând totodată ratele de eroare. Chiar și în cazul ansamblurilor de rețea, inteligența artificială determină care din imprimante sunt prea supraîncărcate și redirecționează comenzile noi de imprimare către imprimante mai puțin utilizate.

Funcție multifuncțională în domeniul proceselor de imprimare

Suportul pentru platformele de stocare și distribuire a documentelor către diferite sisteme, câștigă din ce în ce mai mult importanță. Majoritatea companiilor realizează că digitalizarea proceselor de hârtie pentru afaceri, joacă un rol din ce în ce mai important. Acesta este unul dintre motivele pentru care o extindere suplimentară a serviciilor sub formă de funcții multiple este adecvată, deoarece cele actuale nu mai sunt capabile să-și acoperă nevoile.

Dezvoltarea smartphone-urilor, tabletelor și televizoarelor cu multe aplicații a influențat în mod semnificativ și industria de imprimare. O imprimantă inteligentă vă permite să lucrați cu documente digitale fără a fi nevoie să porniți computerul, ceea ce economisește în cele din urmă timp și bani. Multe din imprimante au deja unele aplicații preinstalate sau magazine de aplicații preinstalate, ceea ce simplifică întregul proces de imprimare.