(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Metode practice pentru reducerea consumării cartușelor cu toner și a cartușelor cu cerneală

Nu mai e nevoie să vă deranjați prin a vă uita la cartușele cu tonere sau cartușele cu cerneală aproape goale, pentru a reduce costurile de imprimare chiar prin folosirea resturilor care au mai rămas în ele.  Cu sfaturile noastre, puteți economisi mai ușor și mai ales, mult mai eficient. Uitați-vă cum puteți reduce consumul de toner și de cerneală.

Începeți cu setarea calității imprimantei

Modul normal de imprimare este în general cel mai utilizat, deoarece reprezintă un compromis nu numai în ceea ce privește viteza și calitatea imprimării, dar și a consumului real al cartușului de cerneală sau de toner. Dacă chiar vreți să economisiți mai mult, ar trebui să începeți sa folosiți cât mai des o calitate mai scăzută a imprimantei.

Cea mai rapidă versiune poate avea limitele sale sub forma unei lizibilități reduse a fonturilor mai mici sau a tabelelor Excel, însă va avea o pondere de consum mai mică de cerneală. În plus, documentele de lucru fac față și criteriilor de imprimare mai puțin exigente, astfel încât utilizarea unui mod normal sau de înaltă calitate, să puteți folosi doar pentru imprimarea fotografiilor sau a  textelor și documentelor grafice cu importanță mult mai mare.

La reducerea consumului de toner, va contribui și schimbarea fontului

Din practica obișnuită știm, că uneori și schimbările mici pot aduce adesea rezultate foarte bune. Și nu va fi diferit nici la schimbarea fontului. Chiar dacă folosiți cartușe cu cerneală sau cu toner, și acest detaliu aparent nesemnificativ precum schimbarea fontului pot reduce semnificativ costurile dvs. de imprimare. Nu toate tipurile de fonturi, care au aceeași dimensiune,  au nevoie de aceeași cantitate de cerneală sau toner.

Din compararea celor mai utilizate tipuri de fonturi, Garamond și Century Gothic acestea au ieșit cu cea mai mică suprafață de părți complete ale literelor.  La compararea dimensiunilor, aceste fonturi au avut o acoperire a paginii de aproximativ 3,40 %. Partea completă a literelor, altor fonturi utilizate frecvent au inclus pagini cu diferențe mai mult sau mai puțin semnificative. Verdana, de exemplu, a atins 4,55 %, Arial 4,98 % și Tahoma 5,20 % de acoperire a paginii.

Prin reducerea costurilor de imprimare, puteți folosi și proiectul Ecofont, care în cadrul de economie a imprimării în standardele tipărite, pun zonele albe de imprimare în așa fel ca să mențină o bună lizibilitate. Ecofont poate fi descărcat gratuit, în timp ce economiile pot ajunge până la 20%.

Ajutați-vă cu programele

Dacă vă uitați la programele potrivite, care reușesc eficient să ajute la reglarea consumului de umplere, aveți de câștigat. Prin instalarea acestor programe, puteți reduce semnificativ consumul de cerneală sau toner și puteți atinge un nivel de economie, care depășește parametrii specificați de producătorul imprimantei.

Un exemplu al unui astfel de program este Easy Eco Driver, care dispune de o funcționare simplă și permite editarea diferitelor texte și imagini. În domeniul imprimării, puteți astfel modifica: fonturile, ștergerea textelor, imaginilor, etc. Avantajul acestui program constă în posibilitatea de a salva setările utilizate frecvent la preferințe.

Pentru imprimantele cu cartușe de cerneală, este o alegere excelentă soft-ul InkSaver, care controlează cantitatea de cerneală folosită de imprimantă, optimizând astfel datele imprimantei. Imprimanta astfel, folosește o cantitate mai mică de cerneală, chiar și la cea mai înaltă rezoluție. În această soluție de economie va trebui să investiți de la început, pentru că după 30 de zile de probă, va trebui să plătiți pentru licența.

Originalul este original, dar...

Eficiența economică a tipăririi este cauza, care este o prioritate majoră pentru mulți utilizatori. Puteți să vă alegeți desigur, cartușe originale care garantează o calitate ridicată a imprimării. Din păcate, dezavantajul lor este prețul ridicat. Cartușele compatibile pot fi un răspuns la nevoia de imprimare mai ieftină și cu siguranță nu în detrimentul calității sale. Calitatea completării a cartușelor de toner compatibile sunt de obicei la un nivel ridicat, în timp ce prețul poate fi de câteva ori mai mic.

Nu ezitați sa ne contactați

Credem că metodele noastre practice vă vor ajuta la reducerea consumării cartușelor pentru imprimante. Dacă veți avea orice fel de întrebări în legătură cu cartușele cu toner sau cerneală, atunci nu așteptați și contactați-ne. Suntem aici pentru dumneavoastră și cu bucurie va vom sfătui.