(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Mașină cu imprimarea 3D – cum se conduce?

Momentul actual aduce cu el o serie de tehnologii și descoperiri inovatoare pe care le-am fi considerat în urmă cu câțiva ani ca fiind sci-fi. Multe dintre ele au schimbat semnificativ nu numai modul nostru de viață, ci și gândirea noastră. În timp ce aplicațiile abstracte ale realității virtuale, sau chiar Bitcoin Cryptographic, necesită mult mai multe eforturi pentru a înțelege principiile, o mașinăcu imprimarea 3D este un exemplu practic de tehnologie modernă pe care o puteți atinge. Deci, cum este o mașină 3D din imprimantă în practică?

Stratul de la Local Motors

Imprimarea 3D se numără printre sectoarele relativ tinere care vor avea în viitor undă verde. În prezent, imprimările 3D sunt utilizate în mod obișnuit în medicină pentru a pregăti implanturi individualizate, în procesul de predare a medicilor sau în procesul de a crea modele preoperatoare de organe și oase. În teorie însă, tehnologia 3D de imprimare face posibilă producerea de obiecte de orice formă și mărime.

Problema nu a fost producerea unei mașini funcționabile prezentată de compania americană Local Motors. Mașina produsă cu ajutorul imprimării 3D a primit denumirea de Strat, iar companiei Local Motors producția acesteea a durat timp de 6 zile. În același timp Local Motors a anunțat că producția de mașini realizate cu imprimarea 3D va începe în anul 2022. În viitor, compania dorește să utilizeze imprimante 3D mult mai mari, deci va fi doar o chestiune de timp când vom obține primele prototipuri de camioane sau SUV-uri. Dar să vedem ce ne oferă Strat.

Dacă credeați că va fi un vehicul realizat în stilul încercare - eroare, sunteți complet pe lângă. Această mașină cu două locuri are un design modern și ușor sportiv, care poate fi invidiat de unele dintre cele mai renumite branduri. O imagine specială oferă aspectul mașinii o combinație atrăgătoare de culori, alcătuită din alb, gri închis și roșu. Culoarea roșie este dominată și de interior. Producătorul de mașini a pariat pe siguranță și a folosit scaunele din piele roșie, care au accentuat mult eleganța mașinii.

Calitate în toate privințele

Când privim la caroseria mașinii, nu există nimic care să sugereze că aceasta a fost făcută prin imprimarea 3D. Adevărul este însă faptul că, atunci când vă uitați cu atenție se pot observa amprentele imprimării. Producătorul auto promite că această mică greșeală de frumusețe cosmetică va fi eliminată în viitor. Construcția mașinii este perfectă și chiar dacă este fabricată din 227 de straturi de imprimare, este durabilă și dură.

Compania Local Motors nu a lăsat nimic la întâmplare și a încercat să atingă și cele mai mici detalii. Există așa-numitele buzunare pentru a putea depozita lucruri mici, la fel cum este obișnuit și pentru mașinile clasice. Dar producătorul a continuat să se gândească în viitor și la posibilele coliziuni. De exemplu, un fender este imprimat vertical și nu orizontal. Prin urmare, se descompune în mai multe părți. În caz de avarie, nu trebuie să se imprime 3D întregul șasiu, ci doar partea deformată a produției.

Conducerea mașinii Strat este o relaxare

Evident, trebuie spus faptul că până când mașina își va găsi drumul spre client, producătorul va trebui să lucreze la îmbunătățirea confortului, deoarece intrarea în mașină cauzează unele complicații, care pot fi oarecum mai mari în cazul persoanelor mai înalte. Problema pentru persoanele înalte este că nu există prea mult spațiu pentru picioare și faptul că scaunul nu poate fi manipulat înapoi și nici măcar în față. Cu toate acestea, dacă vă puteți așeza confortabil pe scaun, vă puteți bucura de o plimbare pașnică care se va potrivi mai ales șoferilor flegmatici, sau celor mai învârstă.

Strat nu poate rupe asfaltul, în măsura în care acesta poate atinge maxim până la 80 km / h. În plus, producătorul și-a limitat viteza la 40 km pe oră, însă prin cuvintele sale este vorba doar de o limitare temporară până când șoferii se obișnuiesc cu scaunele mai joase, cu o vedere similară a mașinii de curse. Trebuie să vă obijnuiți și cu o lumină mică care indică viteza actuală și cu butoanele pentru întoarcere, neutru și înainte.

Vom mai aștepta ceva timp pentru îmbunătățirile mașinii imprimate cu imprimanta 3D. La fel și la prețul final. Cu toate acestea, se poate aștepta ca noul Strat să poată costa aproximativ 12-13 mii de EURO după lansare.