(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Lucruri interesante despre imprimantă, despre care nu ați știut până acuma

Dacă v-ați gândit până acum, că segmentul imprimantei este plictisitor, vă vom convinge exact de opus. Veți fi surprins cât de multe informații interesante pot fi găsite despre imprimante sau de imprimare.

 

Manchester City a încântat fanii și datorită companiei Brother

Competiția de fotbal din anglia PremierLeague cu douăzeci de cluburi face parte dintre cele mai bune ligi din lume. Cu toate acestea, succesul cluburilor de fotbal trebuie văzut în special prin banii considerabili proveniți de la sponsorii brandurilor celebre. În timp ce unele cluburi europene nu-și schimbă sponsorii timp de mulți ani, alții le schimba puțin mai des.

Orice ar fi, știați că compania japoneză Brother producătoare de imprimante, echipamente de birou, tonerele originale, cartușele cu jet de cerneală și produse destinate industriei au fost sponsorizate în trecut de celebrul Manchester City? Nu a existat un contract pe termen scurt, deoarece jucătorii clubului au alergat pe terenurile de acasă și pe cele ale adversarilor în tricouri cu logo-ul Brother timp de 12 ani.

Cărțile înregistrează mai multe recorduri

Lumea imprimării este legată în mod inseparabil de imprimarea cărților. Nu este surprinzător că în lista atracțiilor noastre nu va lipsi cea mai mică și cea mai mare carte imprimată din lume.

Autorul celei mai mici cărți din lume, AnatoliyKonenko din Rusia, este specializat în realizarea lucrurilor de miniatură. Cu toate acestea, portofoliul său include și pantofi din piele care sunt mai mici decât un chibrite sau un portret al lui A. S. Puškina pe un bob de orez sau o serie de alte portrete create pe sâmburi de mere.

Desigur, noi suntem interesați de cea mai mică carte din lume în formă imprimată. Anatoliy Konenko a fost inspirat de faimosul scriitor rus Antonom Pavlovičom Čechovom și s-a hotărât să publice lucrarea lui Chameleón. Ei bine, și care sunt parametrii cărții? Mini cartea are dimensiunea de 0.9 x 0.9 mm, a fost imprimată într-o ediție limitată de 100 de bucăţi, în timp ce jumătate sunt în limba engleză și jumătate în limba rusă. Ediția are 30 de pagini, fiecare pagină conține 11 rânduri, și coperta cărții este legată în aur, argint sau piele și sunt și trei ilustrații colore.

Pentru comparație, cea mai mare carte din lume cu numele, "ThistheProphet Mohamed", prezentată publicului în Dubai, are dimensiunea de 5 m x 8,06 m, cântărește aproximativ 1500 kg și conține 429 de pagini.

Cu cea mai rapidă imprimantă din lume se poate mândri compania HP

Cartea Recordurilor Guinness conține sute de lucuri interesante, bizare și recorduri care șochează sau invers, surprind plăcut. Toate recordurile sunt scrise în capitole precum Universul, Planeta Pământ, Ființele umane, Performanțe fantastice, Știința și tehnologia, Arta și media sau Sport.

Din punctul nostru de vedere, în categoria Știință și tehnologie este o descriere interesantă despre cea mai rapidă imprimantă din lume. Prima este o imprimantă multifuncțională Officejet Pro X care fără probleme poate imprima până la 70 pagini pe minut. În practică, imprimanta, datorită designului său netradițional creată cu un cap de imprimare fix, care nu se mișcă, poate imprima o pagină în mai puțin de o secundă. Imprimantele din seria  Officejet Pro X a companiei de renume HP sunt adaptate cerințelor întreprinderilor mici și mijlocii.

V-ați gândit vreodată la prețul cernelei?

Toată lumea știe despre asta, mulți dintre noi folosesc serviciile ei aproape în fiecare zi, dar puțini dintre noi bănuiesc sau ne dăm seama, că prețul cernelei depășește în mod semnificativ valoarea mai multor produse lichide atractive? Inclusiv a aurului negru. Deși petrolul este cel mai răspândit în comerțul internațional, mulți factori influențează prețul acestuia. Printre unii factori putem menționa cursul de schimb a dolarului, cererea de materii prime și tensiunile politice persistente din lume.

Desigur, cerneala nu este supusă unei astfel de influențe, totuși însă prețul ei este mult, mult mai mare. În timp ce, de exemplu, un butoi de petrol (circa 159 litri) se află pe piața mondială pentru aproximativ 60 de dolari, pentru un litru de cerneală pentru imprimantă veți oferii câteva sute de euro.