(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Imprimantă pentru poze? Alegem împreună

Interesul pentru fotografii clasice de la fotolaburi a scăzut de mai mult timp la minimum. Ei bine, nici fotografiile digitale de azi nu sunt o variantă mai bună. Asta pentru că, după "boom-ul mare", acestea de obicei ajung să fie stocate undeva pe un hard disk. Fără a fi observate și trecute cu vederea. Dimpotrivă, acum tot mai mulți oameni redescoperă farmecul fotografiilor imprimate. Deci, dacă doriți să păstrați amintiri ale momentelor plăcute sub forma unei fotografii tipărite, citiți mai departe. Vă vom sfătui care imprimantă de fotografii să o luați în considerare atunci când veți alegeți.

Chiar de la început, putem spune că excludem imprimantele laser de la selectarea imprimantei potrivite pentru fotografii. Acestea sunt alegerea perfectă pentru imprimarea rapidă, economică și pentru volum mare de imprimare a documentelor alb-negru. Dar pentru fotografiile de calitate aceste imprimante nu sunt cele mai potrivite.

Tehnologia de imprimare cu jet de cerneală sau termosublimare?

În ceea ce privește interesul scăzut al oamenilor în serviciile de fotolaburi sau fotografie digitală, tehnologia de imprimare cu jet de cerneală și termosublimare a ajuns în prim-planul de interes. În timp ce imprimantele cu jet de cerneală au găsit un loc în spațiile de acasă sau de birou, imprimantele prin termosublimare își găsesc loc în principal la amatori și la fotografi profesioniști. Adevărul este că imprimantele prin termosublimare au în comparație cu imprimanta cu jet cerneala unele restricții. Dar asta nu înseamnă că le descalifică.

Dimpotrivă. Decizia ta va fi influențată în mare măsură de două momente cruciale. Preferați o imprimantă multifuncțională cu jet de cerneală cu caracteristici sofisticate în care se găsesc și alte utilizări decât cea a imprimării de fotografii? Sau doriți doar o imprimantă foto care va produce fotografii de calitate profesională? Scoruri foarte echilibrate și o decizie nu tocmai ușoară. Să ne uităm la ceea ce ne oferă fiecare imprimantă în parte.

Imprimantă cu jet de cerneală pentru fotografii

Imprimantele cu tehnologie de imprimare cu jet de cerneală sunt printre cele mai frecvent utilizate tipuri de imprimante din domiciliu. Cu toate acestea se aplică de asemenea și la o imprimare profesională în format mare. Nu puteți fi fără ele nici la imprimarea materialelor de prezentare corporativă sau la fișierele grafice, care desigur trebuie să îndeplinească cele mai exigente criterii. Imprimarea de afișe, pliante publicitare, invitații și alte documente grafice, inclusiv imprimarea pe CD sau DVD, este valoarea adăugată a imprimantelor cu jet de cerneală.

Dar să revenim la imprimarea fotografiilor. La o bogată sursă de imprimante cu jet de cerneală, nu va fi o problemă să găsiți un dispozitiv care să vă ofere un raport rezonabil de preț și calitate. Deci, dacă nu aveți așteptări mari, puteți ajunge la aproape orice alternativă mai ieftină pentru o imprimantă. Dimpotrivă, dacă doriți să obțineți o calitate profesională a fotografiilor, puteți lua de exemplu în considerare imprimanta Canon PIXMA PRO-100S.

 La o imprimantă cu jet de cerneală, rețineți că calitatea foto rezultată va fi afectată și de hârtia foto. Pentru cel mai bun rezultat, prin urmare calitatea trebuie să fie de ambele părți. Chiar și cea mai costisitoare imprimantă nu v-a imprima o fotografie perfectă la o hârtie foto de calitate slabă. Articolul nostru Instrucțiuni de selectare a hârtiei fotografice în imprimantă, vă va ajuta să vă orientați. Cu toate acestea, condiția de bază pentru imprimarea fotografiilor de calitate este utilizarea cartușelor cu jet de cerneală originale.

Imprimantă prin termosublimare pentru fotografii

Imprimantele prin termo-sublimare se caracterizează prin durabilitate ridicată a fotografiilor și tranziții pure de nuanțe de culoare și nu în ultimul rând, o rezoluție detaliată. Spre deosebire de imprimantele cu jet de cerneală, pentru un astfel de tip de imprimante se folosește o hârtie fotografică specială care este înfășurată pe o rolă.

Diferit este și procesul de imprimare. Aplicarea culorilor este în competența unui cap termic, care constă de obicei din 3600 de puncte sensibile la căldură. Modificările de temperatură apar într-o mie de secundă, iar intensitatea culorii fiecărui punct aplicat se bazează pe temperatura utilizată. Fotografiile rezultate oferă astfel o adâncime de culoare extraordinară.

În general, puteți alege de la imprimante prin termosublimare desktop sau mobile. Ambele alternative vor garanta imprimarea de calitate superioară. Cu toate acestea, nu vă veți limita la imprimantele mobile compacte în nici un fel și veți putea imprima imaginile din locul în care vă aflați imediat după conectarea la telefon sau la o cameră foto. Un exemplu superb al imprimantei portabile prin termosublimare pentru fotografii este Canon SELPHY CP1000.