(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Imprimați etichete pentru produse interne sau externe?

Etichetele din industrie ajută la îmbunătățirea aprovizionării, la creșterea productivității muncii și de asemenea, informează, avertizează, protejează sau previn accidentele de muncă. Etichetele pe miile de produse din magazine sunt concepute pentru a atrage atenția clienților, contribuind la creșterea vânzărilor de produse. Cerințele privind calitatea etichetelor sunt în general foarte exigente. Este posibil să imprimați etichete de calitate pe produse interne sau este nevoie de asistență externă de la un producător de etichete personalizat?

Chiar la început trebuie să menţionăm faptul că la etichete nu este deloc vorba doar de un design perfect grafic. Etichetele sau producătorul de etichetele produselor trebuie să se confrunte atât cu condiții normale, cât și cu cele extreme. Acestea ar trebui să fie rezistente la vremea nefavorabilă și la apă, la temperaturi ridicate, la substanțe chimice agresive, la pulverizare sub presiune înaltă și cicluri multiple de spălare.

Producătorul de etichete pentru produse și etichetele utilizate în sectoare de industrie trebuie să țină ferm chiar și pe materiale uleioase, abrazive sau lăcuite, în timp ce etichetele destinate industriei alimentare sunt așteptate să fie inofensive pentru oameni și să fie o povară minimă pentru mediul înconjurător.

Alegerea dispozitivului potrivit nu va fi o problemă

Privind la întreaga gamă de dispozitive specializate, este clar faptul că, condițiile pentru imprimarea internă a producătorului de etichete sau a etichetelor sunt mai mult decât decente. Sunt disponibile echipamente imprimare portabile ale etichetelor, echipamente de birou inteligente și performante, de depozit, laboratoare sau în instalații de producție, unde cerințele pentru imprimarea de etichete imprimate, variază de la câteva sute până la câteva mii pe zi, precum și dispozitive specializate cu capacități de imprimare integrate, inclusiv imprimante grafice THT concepute pentru imprimarea de etichete grafice.

Cu nimic nu va fi mai rău nici în ceea ce privește utilizarea materialului  pentru imprimarea de etichete. În ofertă veți găsi etichete și producătorul de etichete concepute exact pentru etichetarea industrială generală (precum ar fi etichete de transport, de tip și de inventar), dar avem la dispoziție și etichete specifice sau producător de etichete concepute pentru un anumit tip de industrie. Pentru toate putem menționa etichete, producătoare de etichete, tuburi termocontractabile, proiectate pentru marcarea cablurilor, rețelelor, panourilor interconectate. Rezultă faptul că la factorul limitativ în luarea deciziei pentru imprimarea internă sau externă a etichetelor nu va fi fond tehnic și nici material.

Imprimarea etichetelor internă și cea externă

Dacă v-ați gândit, că factorul decisiv va fi costul de imprimare a etichetelor, poate veți fii surprinși. Nu că acest aspect ar fi unul total irelevant, dar imprimantele termice accesibile la preţ care nu necesită cerneală, toner sau bandă pentru imprimare pot oferi atât etichete ieftine, cât și cele de succes grafic. Cu toate acestea, nu vom întinde răbdarea dvs. și vă vom dezvălui faptul că, decizia finală va trebui să țineţi cont de momentul în care etichetele trebuie să fie disponibile și de tipul dvs. de afacere. Imediat vă vom explica de ce.

Desigur, o companie care lucrează zilnic cu volume mari de produse expediate în cadrul activității sale, nu poate încredința imprimarea de etichete unei companii externe. Numărul sau prețul etichetelor nu contează, etichetele trebuie să fie la îndemână în momentul expedierii, pentru că nimeni nu își poate permite pierderile legate de întârzierile produselor. Imprimarea internă merită luată în considerare atunci când ciclul de producție al produselor nu este agitat iar imprimanta de etichete trebuie să acopere cantitatea necesară de etichete.

Pe de altă parte, entitățile comerciale nu se vor putea descurca fără imprimarea externă, care nu sunt în măsură să gestioneze imprimarea etichetelor pe cont propriu de un design profesional și de calitate sau etichete cu caracteristici de securitate sub formă de gravură.