(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Hârtie ideală pentru birou

Parametrii hârtiei pe care suntem obișnuiți să scriem câteva notițe ocazional cu siguranță nu vom avea nici un motiv să le observăm. Un alt lucru este atunci când alegem hârtia de birou, care poate afecta costurile de imprimare, calitatea imprimării și nu în ultimul rând, abraziunea sau durata de viață a imprimantei. Știți, totuși de care criterii ar trebui să țineți cont atunci când o alegeți?

Formatul hârtiei nu vă va face riduri

Formatul hârtiei de birou nu va fi cea mai mică problemă. Imprimantele standard folosesc de obicei un format standard A4. Nu trebuie să vă bateți capul cu faptul că imprimanta dvs. de afacere necesită un format A3 sau chiar dimensiuni mai mari, care nu mai sunt oferite sub formă de foi, ci sub formă de roluri de hârtie.

Chiar și cu un format atât de mare a hârtiei, puteți alege dintr-o varietate de criterii. Aveți la dispoziție hârtie grafică mată, hârtie universală, hârtie de urmărire dar și hârtie specială și pânze de artă. Dar să revenim la hârtia de birou A4 clasică.

Observați parametrii principali ai hârtiei

O hârtie simplă de birou este suficientă pentru a imprima documente și prezentări simple de birou, la fel cum a-ți folosit până acum. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să imprimați documente de o importanță mai mare și prin urmare, cu o calitate superioară, va trebui să vă uitați la o hârtie de birou cu alți parametrii. Hârtiile de birou diferă între ele în patru parametri de bază. În gramaj, albeață, opacitate și textură. Despre ce este vorba vom afla pe scurt în următoarele rânduri.

1. Gramajul hârtiei

După cum sugerează și termenul în sine, la gramaj este vorba despre greutatea hârtiei. Mai exact, despre greutatea hârtiei cu o suprafață de 1 m2. La acest parametru, desigur se aplică efectul direct. Cu cât greutatea hârtiei este mai mare, cu atât este mai groasă și mai puternică hârtia.

Hârtia standard pentru birou poate fi recunoscută cu ușurință nu numai datorită prețului rezonabil, dar și după greutate, care se mișcă la un nivel de 80-90 g / m2. După cum am menționat mai sus, puteți folosi această hârtie pentru a imprima documentele de bază în fiecare zi.

Hârtia de birou cu o greutate cuprinsă între 100 și 120 g / m2 sa dovedit la imprimarea de pliante, broșuri și materiale promoționale, iar hârtia cu greutatea de 200 - 250 g / m2 este alegerea perfectă pentru imprimarea invitațiilor sau pentru materiale reprezentative cu o prioritate mai mare.

2. Albeața hârtiei

Atunci când alegem o hârtie, este necesar să nu uităm de faptul că hârtia de birou poate avea mai multe nuanțe diferite de alb. Acestea depind de tipul și cantitatea de înălbitor optic utilizat. Albeața sau luminozitatea hârtiei afectează rezultatul imprimării. Cu cât hârtia este mai albă, cu atât contrastul imprimării este mai vizibil și într-o oarecare măsură mai colorat, astfel încât documentele imprimate arată mai bine. O albeață mai mică a hârtiei, în practică înseamnă mai puțin contrast între text și fundal, care reduce oboseala ochilor atunci când citiți texte lungi.

3. Opacitatea hârtiei

Opacitatea este în principiu capacitatea de a reține hârtiei de birou lumina. Transparența textului imprimat pe cealaltă parte, poate fi o problemă serioasă și prin urmare, o indicație de opacitate (netransparență) nu lasăți neobservată. Opacitatea hârtie de birou, este măsurată în procente, în conformitate cu metodologia ISO 2471. Procentul măsurat indică cantitatea de lumină deținută. În acest caz, prin urmare cu cât hârtia de birou dispune de un procent de opacitate (netransparență) mai mare, cu atât mai eficient poate elimina transparența conținutului nedorit dint-o parte pe cealaltă a foii.

4. Textura hârtiei

Ultimul parametru la care ne vom uita astăzi este textura hârtiei. Hârtia de birou este concepută în primul rând pentru imprimarea și copierea documentelor. De aceea în general, pentru imprimantele laser este recomandată o hârtie cu o suprafață netedă. Imprimantele cu jet de cerneală pot face față la fel de bine cu o suprafață netedă și texturată a hârtiei.

Textura hârtiei, cu toate acestea poate avea un rol important, în special la imprimarea fotografiilor. Puteți alege hârtia foto cu o suprafață lucioasă, semi-lucioasă, satină sau mată. În cele din urmă, depinde doar de dvs. ce hârtie veți decide să alegeți.

Sfaturi la sfârșit

Toți parametrii menționați ai hârtiei de birou sau informațiile de pe ambalaj pot să definească cu precizie tipul de imprimantă și lucrările de imprimare pentru care este destinată hârtia de birou. Dacă nu le lăsați neobservate atunci când alegeți hârtia de birou, puteți fi siguri de calitatea imprimărilor și durata de viață mai lungă a imprimantei.

Nu știți ce fel de hârtie foto să alegeți pentru imprimare? Mai multe informații suplimentare veți găsi în ambalajul informativ despre cum să alegeți hârtia foto în imprimantă.