(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Descoperiți posibilitățile de marcare a conductoarelor electrice și alegeți cea mai potrivită alternativă

Marcarea conductoarelor electrice izolate, este reglementată de mai multe standarde tehnice. Marcarea conductoarelor cu culori sau numere, are pe de o parte, ca scop creșterea siguranței persoanelor și a bunurilor, iar pe de altă parte, să contribuie la simplificarea lucrărilor de instalare, inspecții, întreținere sau reparații. Deoarece există diferite alternative pentru marcarea conductoarelor și a cablurilor, să analizăm punctele lor tari și punctele slabe ale acestora.

Marcarea cu un tub, în semnul economiei. Pe fiecare parte

Combinația de imprimante moderne cu tehnologia de imprimare prin  termotransfer, benzile colorante compatibile și tuburile rotunde sau ovale de marcare dau rezultate foarte fiabile la marcarea conductorului de cablu. Nu este de mirare, faptul că am început cu această alternativă rapidă și economică. Nu numai din punct de vedere economic. Marcarea tubului termocontractabil, nu aduce numai economii financiar interesante, dar de exemplu, spre deosebire de marcarea prin manșoane, nu ocupă mult spațiu și de aceea este ideal să marcați un număr mai mare de conductori în zonele cu un spațiu mai restrâns.

După cum am indicat deja, marcajul tuburilor termocontractabile, sunt disponibile în versiuni rotunde sau ovale. Diametrul tuburilor începe de la 2 mm și continuă la intervale aproape regulate de 0,5 mm până la un diametru de 7 mm. În practică, acest lucru înseamnă că, după imprimare, puteți întinde tuburile pe conductoare de diferite grosimi. În ambele cazuri, practic fără a aluneca sau a se muta inutil. Cu toate acestea, nu trebuie să rămâneți doar la tuburi rotunde sau ovale.

La cerere pentru încercuirea impecabilă a conductoarelor sau a cablului, vă vom arăta un serviciu perfect de tub termocontractabil cu diametru de contracție 2:1sau 3:1. Dezavantajul marcării prin tuburi este faptul că, atunci când doriți sa conectați conductoarele este necesar să deconectați conductoarele și de să întindeți tubul.

Printre favorite se include marcajul prin manșoane

Marcarea prin manșoane este o alternativă mai scumpă, dar în același timp mai universală, în comparație cu alte metode de marcare a cablurilor și a conductoarelor. Manșoanele din plastic transparente sau colorate de diferite lungimi permit astfel alunecarea sau prinderea mai confortabilă pe cabluri și conductoare de diferite diametre. Mai simplu spus, un tip de husă din plastic cu buzunar drept sau rotunjit, în care sunt introduse etichetele sau benzile cu date imprimate, poate fi utilizat datorită profilului său, pentru marcarea cablurilor de 8 mm, dar și cu un diametru de 16 mm.

Cu toate acestea, acest beneficiu nu este singura lor deviză. Trebuie menționat și faptul că marcarea prin manșoane permite marcarea rapidă și simplă a cablurilor sau conductoarelor deja conectate. Dezavantajul acestui marcaj este faptul că include cerințe de spațiu mai mare ale manșoanelor. Această marcare a conductoarelor și cablurilor este prin urmare, mai dificilă de aplicat în echipamentele electrice cu capacitate limitată de spațiu. Dar nu înțelegeți greșit. Marcajul prin manșoane poate fi utilizat și pentru marcarea profesională a cablurilor cu cerințe mai mici pentru volumul descrierilor.

O alegere bună poate fi etichetarea, precum și marcarea prin manșoane

Marcarea prin etichete atrage atenția în primul rând asupra versatilității și costurilor reduse de achiziție ale etichetelor și a benzilor de marcare. Dar nu va fi nimic mai rău când veți cumpăra însuși dispozitivul de etichetare. Ambele beneficii amintite compensează într-o oarecare măsură sarcina de lucru mai mare la marcarea conductoarelor și a cablurilor. Etichetele nu au o problemă cu nici o grosime a conductoarelor sau a cablului, dar cu lipirea în jurul conductorului este puțin diferit. Cu toate acestea, preocupările nu sunt pe deplin justificate. Cu puțină abilitate, etichetele vor fi la locul lor destul de repede și va depinde doar de dvs., dacă etichetele din jurul conductoarelor le lipiți simplu sau veți crea un fel de steag. Marcarea prin etichete este creată pentru marcarea ocazională a cablurilor.

Bineînțeles, posibilitățile de marcare a conductoarelor și a cablurilor nu se termină cu etichete. Marcarea cu manșoane este o variantă disponibilă. Marcarea prin manșoane  ca singură dintre alternativele menționate până acum nu necesită niciun descriptor, deoarece funcționează cu manșoane cu coduri pregătite înainte, simboluri, litere sau cifre. Marcarea cu manșoane, precum marcarea cu etichete, este deosebit de potrivită pentru marcarea ocazională a conductoarelor.