(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

De ce unele imprimante imprimă fără cartuș?

Imprimarea de etichete și imprimanta de etichete, precum și imprimantele mobile sau de casierie sunt dispozitive la care veți căuta în zadar cartușele cu jet de cerneală sau tonere. Motivul este prozaic. Acestea sunt imprimante termice, care funcționează pe un principiu complet diferit faţă de imprimantele clasice și de aceea vor face faţă fără umpluturi.

Două forme de imprimare termică, capul de imprimare în rolul principal

Capul de imprimare cu duze microscopice joacă un rol important la imprimantele cu jet de cerneală, unde este responsabil de transferul picăturilor de cerneală minuscule pe hârtie, dar după cum am indicat deja, acesta va juca un rol important și în imprimarea termică. Capul de imprimare termic este echipat cu o multitudine de încălzitoare semiconductoare, care sunt încălzite prin trecerea curentului electric, schimbându-și culoarea (ajungând la înnegrire) atunci când sunt în contact direct cu un strat sensibil de hârtie.

Imprimarea directă pe o hârtie specială termosensibilă cunoscută sub numele de DirectThermal oferă mai multe avantaje. Ușurință în utilizare, operarea în liniște, fiabilitatea imprimării și lipsa cartușului sunt doar o parte din avantajele lor. Imprimantele termice cu imprimare directă, pot încânta prin dimensiuni compacte și greutate redusă, o atracție deosebită este prețul lor atractiv. Ca orice altceva în această lume și aceste dispozitive au punctele lor slabe.

Imprimarea termică directă nu este posibilă fără utilizarea de hârtie termică specială și posibilitatea de a imprima doar alb-negru poate fi limitată. În plus, hârtia termosensibilă este sensibilă la lumină și la căldură, ceea ce necesită o atenție mai mare la depozitare, și pe de altă parte, sensibilitatea acesteia afectează viața etichetelor imprimate. Cu toate acestea, imprimantele de imprimare directă sunt doar o alternativă la imprimarea termică. A doua alternativă sunt imprimantele cu transfer termic.

Aceeași metodă, diferite medii și rezultate

Imprimantele cu transfer termic, precum ar fi imprimantele DirectThermal, nu au nevoie de tonere sau cartușe cu jet de cerneală. Principiul de imprimare este practic același cu imprimarea directă, cu excepția unui singur detaliu. Între capul de imprimare și încălzitoarele cu semiconductor, de această dată este plasată o bandă termo sensibilă specială, care va colora mediul imprimat din cauza căldurii.

Mediu poate fi chiar și o hârtie simplă de birou, etichete, carduri din plastic și alte materiale. Vestea bună este faptul că tehnologia de imprimare prin transfer termic permite și imprimarea color. Imprimările pot rezista chiar și la cele mai stricte criterii de calitate și durabilitate, dar aceste atribute împreună cu opțiunile lor de aplicare vor fi discutate pe scurt în rândurile următoare.

Imprimantele termice pot fi utilizate peste tot, inclusiv în industria comercială

Ca exemplu, putem amintii imprimantele de etichete, care oferă servicii de încredere electricienilor, asamblatorilor de telecomunicații și altor lucrători industriali, dar își vor găsi utilizarea și în birouri, companii de curierat, spitale sau servicii de transport și nu se vor pierde nici în magazinele online sau în operațiuni gastronomice.

La cerințe de rezistență și durabilitate ridicată, imprimantele echipate cu tehnologie de imprimare cu termo transfer ar trebui să fie preferate, deoarece etichetele imprimate de imprimantele cu imprimare directă pot avea probleme cu lizibilitatea textului din cauza expunerii la soare sau la o depozitare necorespunzătoare. Ar fi o mare greșeală să ne gândim, că termosul de imprimare directă va trage capătul mai scurt al sforii.

Etichetele imprimate de imprimantele DirectThermalt sunt o soluție bună atunci când dorim să etichetăm produse sau produse cu transport rapid mai ușor sau cu o durată de viață mai scurtă. Astfel, pe lângă magazine și companii de transport, ele pot fi utilizate și în sectorul produselor lactate, a cărnii sau în alte sectoare ale industriei alimentare.