(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

De ce se ajunge la blocarea cartușelor compatibile

Blocarea cartușului din cauza nerecunoașterii acestuia nu este atât de rară pe cât credeți. Prin urmare, dacă utilizați un toner compatibil și cumva s-a ajuns la blocarea acestuia, singura soluție poate fi actualizarea driverului de firmware al imprimantei. În articolul de astăzi, vă vom explica de ce se ajunge la această situație și ce puteți face pentru a evita acest lucru.

 

Ce tipuri de tonere cunoaștem

Dacă alegeți un cartuș pentru imprimantă dvs., puteți alege din următoarele opțiuni:

  • Tonere originale - sunt de la producători specifici ai imprimantelor, astfel încât, deși sunt 100% fiabile, în comparație cu altele, acestea sunt relativ mai scumpe.
  • Tonere remanufacturate - este vorba despre tonerele originale și cartușele cu jet de cerneală care au fost completate cu vopsea consumată. Este vorba despre un proces ecologic, deoarece aceste cartușe nu sunt aruncate, ci reutilizate.
  • Tonere compatibile - La prima vedere, par ca și cele originale, dar au fost concepute de producători independenți, iar datorită acestui lucru sunt mult mai accesibile la preț.

De ce se ajunge la blocarea tonerului

Blocarea unui toner compatibil nu este cu siguranță un lucru accidental. Aceasta se datorează prețului scăzut de achiziție, datorită căruia producătorii originali își pierd profitul din vânzarea tonerelor lor. De aceea dezvoltă diferite modalități de a preveni utilizarea unor astfel de tonere compatibile, de exemplu și blocarea cartușului. Principiul unei astfel de blocări a tonerului este actualizarea driverului de imprimantă (așa-numitul firmware). Firmware-ul este de fapt un software care efectuează imprimarea conform datelor de imprimare introduse - în numărul necesar de copii și în calitatea specificată.

Prin urmare, fiecare imprimantă dispune de propriul firmware, care este actualizat în mod regulat de producători. Actualizarea automată crește securitatea imprimantei și modifică, diverse protocoale de comunicații. Cu toate acestea, poate venii un moment în care tonerul compatibil poate să nu mai funcționeze. Motivul este actualizarea recent menționată, care a schimbat programul în așa fel încât acesta permite funcționalitatea și folosirea la imprimare doar a tonerelor originale.

Ce puteți face pentru a preveni acest lucru?

Problema amintită o puteți recunoaște destul de ușor. Semnalul a ceea ce s-a întâmplat va fi un avertisment clar „tonerul nu a fost recunoscut”, resp. mesaj de lipsă culoare, chiar dacă aveți un cartuș de toner compatibil plin. Pentru a preveni acest lucru, puteți încerca următoarele:

  • Revenirea la versiunea de firmwar anterior înainte de actualizare (cunoscută și sub denumirea de downgrade) - dezavantajul său este sigura redusă, deci reveniți la versiunea actualizată după ce ați consumat tonerul.
  • Blocarea actualizării de firmware - aceasta este o soluție pe care o puteți utiliza numai înainte de actualizare.

Producătorii de tonere compatibile sunt inventivi

Dacă utilizați în mod regulat cartușe compatibile, cu siguranță veți fi încântați să aflați că producătorii lor au reușit să facă față și acestei situații. Dovadă este faptul că sunt capabili să inoveze tonerele cu jet de cerneală compatibile pentru a face față noilor actualizări și a le aduce pe piață în câteva săptămâni sau luni. Este posibil ca cele mai recente tonere compatibile cumpărate să funcționeze cu versiunea curentă de firmware din imprimanta dvs.