(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum se conectează o imprimantă la PC?

Perioada digitală schimbă multe lucruri. Citim și scriem mult mai mult decât în trecut, dar totuși este adevărat că toate aceste lucruri se întâmplă într-un alt mod. Citim de pe ecranele calculatoarelor, tabletelor sau telefoanelor și scriem pe tastaturi. Și de asemenea, documente imprimăm în mod regulat. Imprimantele sunt în continuare un ajutor excelent și nimic nu indică faptul că ar apărea schimbări în acest domeniu în viitorul apropiat. Imprimantele ne pot ajuta doar atunci când sunt instalate și conectate corect. Și aici apare o problemă cu care ne confruntăm. Cum să conectez imprimanta la PC,  pentru ca totul să meargă așa cum trebuie?

Există mai multe posibilități de conectarea imprimantei la PC. Putem aminti conectarea cu ajutorul cablului USB, LAN sau conectare prin Wi-Fi, dar nu trece neobservată nici conectarea directă DIRECT prin Wi-Fi sau Bluetooth. Conectarea calculatorului și a imprimantei prin rețeaua de date, oferă avantajul unei imprimări mai rapide și posibilitatea utilizării funcțiilor imprimantei de către mai mulți utilizatori care au posibilitatea de a imprima prin intermediul telefoanelor inteligente. Despre varianta finală de conectare a imprimantei la PC în practică va decide, configurarea imprimantei dvs.

Vom începe cu instalarea imprimantelor fără fir în Windows 10

La instalarea imprimantelor în calculatoare de birou și laptop-uri cu sistem de operare Windows 10 aveți la dispoziție două posibilități diferite de conectare. Fie veți folosi interfața utilizatorului sau prin panoul de control clasic.

În primul caz, faceți click pe simbolul Windows care se află în colțul din stânga jos al ecranului sau pe același simbol care se găsește pe tastatură (în stânga langă bara de spațiu). În continuare, alegeți pe rând fișierele Setări >Dispozitive> Imprimante și scanere. Alegeți varianta Adăugarea de imprimantă sau scaner și așteptați să fie găsite imprimantele din apropiere. Apoi alegeți imprimanta care doriți să o folosiți și confirmați printr-un click pe opțiunea Adăugare dispozitiv.

În al doilea caz, așa cum am descris mai sus faceți click pe același simbol Windows, iar mai departe continuați printr-un click pe opțiunea Panoul de controlDispozitive și imprimante > iar apoi în fereastra deschisă alegeți opțiunea Adăugare imprimantă.

Conectarea impriamntei prin cablu USB

Conectarea imprimantei la PC prin intermediul unei interfațe USB este cea mai utilizată metodă de conectare. Motivul este prozaic. Fiecare imprimantă și de asemenea fiecare calculator, are conectori speciali (cunoscute ca A - B), care face posibilă conectarea lor directă printr-un cablu USB.

Ca totul să funcționeze așa cum trebuie, bineînțeles că nu va fi de ajuns doar conectarea imprimantei și a calculatorului prin cablu USB. Va fi nevoie de instalarea softului. Procedura poate fi puţin diferită, dar în general este foarte asemănătoare. Pentru instalarea softului folosiți CD-ul atașat, care face parte din pachetul imprimantei sau îl puteți descărca de pe pagina web a producătorului. După introducerea CD-ului, porniți instalarea și așteptați până când programul de instalare nu vă va spune să conectați imprimanta. După terminarea acestui pas, veți finaliza instalarea. 

Conectarea imprimantei prin Bluetooth și Wi-Fi DIRECT

Asigurarea imprimantei și eliminarea riscurilor de securitate este în prezent, probabil una dintre cele mai mari provocări la care trebuie să răspundă firmele mici dar și companiile mari. Protejarea datelor personale este o prioritate și pentru utilizatorii obișnuiți. Conectarea imprimantei prin Bluetooth sau Wi-Fi DIRECT este o opțiune potrivită de conectare și în situațiile în care documentul de imprimare urmează să fie trimis dintr-un dispozitiv străin, căruia nu vreți să îi oferiți acces complet în baza dvs.

Wi-Fi DIRECT (cunoscut de asemenea ca și Wi-Fi P2P) este standardul care face posibilă conectarea simplă a două sau mai multe dispozitive fără a fi nevoie de un punct de acces fără fir. Una dintre avantajele Wi-Fi DIRECT este comunicarea mai rapidă decât prin Bluetooth. De asemenea, trebuie să amintim și de posibilitatea conectării dispozitivelor realizate de diferiți producători.

Cu tehnologia prin Bluetooth sunt în prezent echipate toate telefoanele mobile, tabletele și laptop-urile. Așa cum am amintit mai sus, viteza de trimitere prin bluetooth este destul de mică și de aceea această tehnologie s-a evidențiat mai ales la conectarea la dispozitivele portabile folosite pentru imprimarea fotografiilor sau documentelor de trezorerie.

Procesul conectării imprimantei la PC prin Bluetooth sau Wi-Fi DIRECT este individual și depinde de dispozitivul concret și de aceea nu poate fi generalizat. Cel mai bine ar fi să vă folosiți de manualul oferit de producătorul dispozitivului.

CDRmarket sfătuiește: Scenariile amintite cu posibilitățile de conectare a imprimantei la PC sunt realizate pentru utlizatorii mai puțin experimentați. Dacă au o problemă utilizatorii experţi, pot consulta o altă serie de proceduri.

Despre importanța securității imprimantei ne-am dedicat în trecut unui articol separat. Dacă vă interesează această temă actuală, puteți citi siguranța imprimantelor nu trebuie subestimată în firme.