(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum sa umplem cartușele?

Reducerea costurilor de operare pentru imprimare este o prioritate pentru mulți utilizatori ai imprimantelor. Există mai multe modalități de economisire. Astăzi vom mulțumii în special proprietarii imprimantelor cu jet de cerneală, pentru că ne vom uita la procesul de reumplere a cartușelor în condițiile de acasă.

Reîncărcarea cartușelor cu cerneală poate fi un răspuns ideal pentru scăderea costurile de imprimare. Motivul este unul prozaic.  Puteți încărca același cartuș până când acesta este uzat sau calitatea imprimării nu mai răspunde cerințelor dumneavoastră. În principiu, dacă urmați procedura de umplere corectă, veți putea folosi cartușul de 4 până la 6 ori. Reumplerea multiplă a aceluiași cartuș cu o alternativă mai ieftină vă poate aduce astfel o economisire considerabilă, care la încercările voastre de a reduce în mod eficient costurile nu va trece neobservată.

Nu amânați reumplerea cartușelor

În general, se recomandă reumplerea cartușului în timp util. În practică înseamnă, că ar trebui să reacționați atunci când imprimanta cu jet de cerneală indică între 10 și 20% din cantitatea cernelii. Veți evita astfel complicațiile ulterioare inutile. Rezultatul final al consumului complet de cerneală, poate duce la uscarea completă a duzelor de cerneală.

Cu această problemă vă puteți întâlni și atunci când imprimanta este utilizată neregulat și mai puțin frecvent. Puteți împiedica acest lucru prin rularea unei funcții de curățare a duzei cel puțin o dată pe săptămână sau prin imprimarea paginii de test cel puțin cu un procent minim de acoperire. Dacă totuși, s-a ajuns în vreun fel la uscarea cernelii, un ajutor ar fi scufundarea duzelor uscate în apă caldă  pentru câteva minute. Dacă apa caldă este ineficientă la îndepărtarea  cernelii uscate, atunci încercați să utilizați alcoolul. În ambele cazuri, trebuie să uscați duzele, după dizolvarea cernelii, cu o cârpă moale de bumbac și după introducerea cartușului în imprimantă, executați funcția de curățare a duzelor.

Cum să umplem cartușul negru?

Înainte de umplere, pregătiți-vă toate uneltele pentru a le avea la îndemână. Veți avea nevoie de cerneală neagră separată, seringă și mănuși de unică folosință recomandate pentru a manipula cerneala. Dacă vă pregătiți să umpleți cartușele negre sau colorate mai des, poate fi util dacă veți avea  un suport special de umplere care poate facilita foarte mult manipularea cartușelor. Cu toate acestea, suportul nu este o condiție prealabilă și umplerea cartușului poate fi făcută si fără el. Haideți să vedem cum putem umple cartușul.

Aveți grijă la scoaterea cartușului iar apoi, la reumplerea lui. În special, nu atingeți duzele cu mâinile. Așezați cartușul în suportul amintit mai sus, sau așezați cartușul pe masă cu capul în jos. În partea de jos a cartușului după dezlipirea etichetei, veți găsi un loc special pentru reumplere. În spatele acestei găuri se află un burete care va trebui să fie imprimat cu cerneală.

Acuma putem folosi deja mănușile, seringa și cerneala neagră. Puneți-vă mănușile și trageți cantitatea necesară de cerneală în seringă, în funcție de dimensiunea cartușului sau restul cernelii ce se află în el. De exemplu, dacă cartușul are capacitatea de 10 ml, atunci pentru prima dată va fi suficientă cantitatea de 5 până la 7 ml. Această cantitate o împingeți încet în burete. Dacă este necesar, repetați procesul până când buretele este complet îmbibat. Însă, aveți grijă să nu exagerați cu cerneala. Nu supraîncărcați foarte mult cartușul, deoarece este posibil ca cerneala excesivă să curgă în imprimantă.

După reumplerea cartușului, fixați gaura de lipire și pentru siguranță, lăsați-l pentru câteva minute să stea pe masă în poziția în care este introdus în imprimantă. În acest fel vă veți asigura că cerneala din cartuș nu curge. În același timp, veți evita deteriorarea imprimantei. Dacă totul va fi în ordine, introduceți cartușul în imprimantă și puteți porni procesul de curățare.

Cum să umplem cartușul color?

Procedura de umplere a cartușelor color este în esență identică, poate doar cu diferența că în acest caz va trebui să umpleți cu mai multe cerneluri și să acordați atenție aranjării culorilor individuale. În plus, vă recomandăm să utilizați mai multe seringi la umplerea cartușului. Veți preveni astfel amestecarea inutilă a culorilor.

Umplerea cartușului necesită un mic efort

Umplerea cartușului cu cerneală neagră sau colorată poate fi mai grea, dar cu siguranță se merită. Nu este un proces greu, oricine se poate descurca și efectul final vă poate surprinde plăcut. Costurile de imprimare pot fi mult mai mici datorită reumplerii.