(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum să păstrați tonerele și cartușele cât mai mult timp posibil?

Tonerele și cartușele cu jet de cerneală aparțin categoriei de produse care au un timp de expirare recomandat. Deși nu este vorba despre un aliment sau un medicament, aderarea la timpul de expirare sau dacă doriți "data de consum", este foarte importantă pentru acest material consumabil al imprimantei.

Utilizarea tonerului și a cartușului de cerneală după perioada de expirare poate avea un efect negativ asupra calității imprimării, dar pot apărea și complicații serioase la imprimantă. În acest caz este clar cine este vinovatul.

Efectele timpului pot fi semnate pe fiecare produs, și nu fac excepție nici tonerele sau cartușele cu jet de cerneală. În special după, cartușele de cerneală din imprimantă își pot schimba proprietățile fizice.

Din punctul de vedere al evitării reducerii calității prafului de toner în cartușe sau cerneala, din cartușele de cerneală, depozitarea are o importanță deosebită. Prin urmare, calitatea cartușelor de toner sau a cartușelor de cerneală poate avea un ritm rapid de scădere în condiții de depozitare necorespunzătoare sau un timp optim de păstrare a acestui material consumabil pe toată perioada de expirare și dincolo de această durată poate menține aceeași calitate.

Data de expirare este aproape același

Data de expirare pentru tonere și cartușele de cerneală se potrivește în general, cu perioada de garanție. Legislația privind perioada de garanție se exprimă în mod clar, iar consumabilele imprimantelor sunt similare cu alte produse și cu o perioadă de garanție de 2 ani. Dacă pe ambalajul mărfii există o perioadă de garanție diferită, în descrierea magazinului online sau în manualul de instrucțiuni, aceasta nu poate fi niciodată mai scurtă decât termenul de 24 de luni conform legislației în vigoare.

În practică, veți întâlni cel mai adesea un timp de expirare de doi ani. Cu nimic mai neobișnuit nu sunt nici cartușele cu jet de cerneală, care sunt echipate cu o dată de expirare criptată. În cazul unui astfel de cartuș după data de expirare, imprimanta nu va permite imprimarea ulterioară a documentelor și va indica necesitatea înlocuirii cartușului. Majoritatea imprimantelor însă lasă utilizatorului imprimantei posibilitatea de a consuma acest cartuș, fără a cere înlocuirea acestuia.

Data expirării este importantă atât în gospodării, cât și în firme

În cazul depozitării optime, cartușele cu jet de cerneală sau tonerele pot funcționa bine și după data de expirare, dar este bine să păstrați expirarea recomandată. Prin urmare, planificarea achiziționării cartușelor de toner sau a cartușelor cu jet de cerneală ar trebui în mod rezonabil să implice companii mai mari sau companii cu o frecvență mai mare a imprimării și să comande un număr de cartușe pe care le vor utiliza până la data expirării.

În principiu, același lucru este valabil și pentru gospodării, ei ar trebui să își amintească timpul de expirare, mai ales pentru utilizatorii ocazionali de imprimante care imprimă doar sporadic. În cazul utilizării ocazionale a imprimantei, nu numai că durata de expirare a cartușului este depășită, dar și faptul că cerneala este uscată în tehnologia imprimantelor cu jet de cerneală imprimate. Împiedicați uscarea cernelei prin faptul că veți imprima o pagina de testare cel puțin o dată pe săptămână.

CDRmarket sfătuieșteÎntreținerea periodică a imprimantei are meritele sale - dovedește prelungirea duratei de viață a imprimantei.

Cum să depozitezi tonerele și cartușele cu jet de cerneală?

Depozitarea tonerelor și a cernelei nu necesită spații sau condiții speciale. Tonerele și cartușele cu jet de cerneală nu suportă soarele puternic și căldura excesivă. Păstrați-le într-o zonă mai închisă, cu o temperatură de 15 până la 24 °C. Nu amplasați cartușele și tonerele în apropierea corpurilor de încălzire și nu uitați să respectați condițiile corespunzătoare atunci când le transportați. Nu le expuneți la frig pentru o perioadă lungă de timp și în timpul verii nu le lăsați în mașină.

O problemă cu toner sau praful de toner pentru inprimantele cu laser ar fi umeziala excesivă și de aceea în zona în care va fi depozitat acest material e nevoie ca umiditatea optimă să fie asigurată. Umiditatea optimă este cuprinsă între 40 și 60%.

Citiți și:

Vi s-a terminat tonerul sau cartușul cu cerneală și nu știți cum să vă orientați în oferte? Vedeți în, cum să alegem corect cartușul.

Doriți să reduceți consumul de toner și de cerneală la domiciliu sau în companie? Recent am venit cu sfaturi practice pentru reducerea consumului de toner și de cerneală.