(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum să manevrați corect un stilou 3D Polaroid?

Sunteți tentat să începeți să desenați obiecte tridimensionale? Cu un stilou 3D vă va fi ușor! În articolul nostru veți învăța cum să controlați corect un stilou 3D și veți deveni un profesionist! Sunteți interesat să creați obiecte 3D tridimensionale, dar o imprimantă 3D este pentru dvs. costisitoare? Vă oferim un obiect minunat, care va fi de mare ajutor!

Ce este un stilou 3D?

Acesta este un stilou special, care vă permite să creați obiecte tridimensionale. În mod simplificat, s-ar putea spune că este o imprimantă 3D manuală, care este mai ușor de operat, întrucât nu trebuie programată, dar în același timp este mai puțin precisă, deoarece nu se sprijină pe mecanică, ci numai pe factorul uman.

Cui și pentru ce este destinat stiloul 3D?

Va fi de mare folos, de exemplu, pentru persoane creative, care concep artă tridimensională, sau pentru copiii mai în vârstă, pentru a-și dezvolta creativitatea, dar și pentru cei care au nevoie să creeze componente 3D din diverse materiale într-un mod simplu sau trebuie să ajusteze manual imprimările de la imprimantele 3D, aducându-le la perfecțiune. În general, se poate spune că, cu un filament ales corect, se poate crea aproape orice, folosind un stilou 3D, dar cu prețul unui efort mai mare, în comparație cu imprimanta 3D.

Principiul de funcționare al stiloului 3D:

Principiul de funcționare al stiloului 3D este, că acesta copiază imprimantele 3D clasice. Stiloul 3D conține un vârf de încălzire pentru filamentul care curge prin el și îi permite să fie modelat după cum este necesar.
După finalizarea creației 3D, filamentul trebuie scos din stilou, pentru a preveni solidificarea acestuia, ceea ce ar putea fi o mare problemă, la fel ca în cazul imprimantelor 3D mai ieftine. Datorită încălzirii continue, stiloul 3D trebuie conectat la o sursă de alimentare în timpul lucrului, care este, de obicei, o rețea electrică clasică - sau un cablu USB cu un adaptor, care este conectat la rețea. În funcție de tipul de cablu, la unele tipuri de stilouri, este posibil să folosiți și un power bank, laptop și altele asemenea pentru alimentare, ceea ce le compară, cu puțină exagerare, cu o imprimantă 3D pentru călătorii.
Cum să alegeți un stilou 3D:

La alegere, rolul major îl joacă temperatura maximă a încălzirii sale. Temperatura determină, ce tipuri de filament va fi posibil să se utilizeze și, prin urmare, ce se poate crea cu acesta. Cel mai important este să știți de la început ce vreți să creați și de ce temperatură veți avea nevoie.

Proprietăți cheie:
  • Creare ușoară de modele 3D, chiar și fără imprimantă și computer

  • Trei tipuri de fibre colorate, cu opțiunea de achiziționare a culorilor suplimentare

  • Operare simplă, cu opțiunea de setare a vitezei de imprimare

  • Design ergonomic, potrivit atât pentru utilizatorii dreptaci, cît și stângaci

Acesta poate fi folosit pentru crearea de noi modele și repararea obiectelor din plastic

Pentru începători, sunt disponibile pentru descărcare șabloane speciale la www.polaroid3d.com