(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum să imprimați coduri de bare

De la prima vânzare comercială a mărfurilor echipate cu coduri de bare au trecut 45 de ani. Deși la început, utilizarea codurilor de bare a fost destul de prudentă, astăzi nici o companie implicată în producție, distribuție sau în vânzarea mărfurilor nu poate exista, fără un sistem de linii groase și subțiri cu lățimi diferite.

Fără coduri de bare, astăzi nu ar fi posibil

Codurile de bară au automatizat colectarea datelor, astfel nu este de mirare faptul că le găsim astăzi la aproape fiecare pas, sau mai bine zis, la fiecare produs. Unele surse raportează faptul că peste 5 miliarde de coduri de bare sunt scanate în fiecare zi în lumea comerțului de bunuri. Desigur, acestea sunt doar estimări, iar cifra finală poate fi și mai mare.

Un sistem bine gândit de linii și spații face posibilă codificarea unei multitudini de informații utile despre produs, precum ar fi data fabricației, data de ambalare, perioada de valabilitate, greutatea, lungimea, lățimea, suprafața sau volumul, dar nu este nici o problemă codificarea informațiilor destinatarului sau a altor detalii. Totul depinde în mod natural de tipul de marfă și de tipul codului de bare.

În acest moment, trebuie menționat faptul că printre cele mai populare coduri este inclus codul EAN sau codul popular QR, care poate fi scanat simplu cu un telefon mobil. Există, desigur, o serie de alte coduri care pot fi utilizate în industrii și în alte domenii.

Trei piloni ai succesului codurilor de bare

În spatele succesului codurilor de bare trebuie să vedeți viteza de achiziție a datelor, exactitatea informațiilor și flexibilitatea de utilizare. După cum am indicat mai sus, codurile de bare pot fi utilizate într-o mare varietate de industrii, atât cu condiții standard, cât și în condiții extreme. Prin urmare, codurile de bare sunt imprimate pe etichete autoadezive, precum și pe diverse materiale rezistente la temperaturi ridicate, îngheț, umiditate, acizi sau solvenți organici.

Astăzi însă, suntem interesați în mod deosebit de imprimante pentru coduri de bare și pentru că, încă nu am reușit să vorbim despre ele, trebuie rapid să reparăm acest lucru.

Imprimante termice / imprimante universale

Codurile de bare pot fi imprimate și cu ajutorul imprimantei universale, care poate funcționa în modulul grafic necesar, însă imprimantele speciale pentru coduri de bare sunt o opțiune mult mai practică.

Acestea își vor găsi locul în birouri, comerț cu amănuntul și en-gros, depozite, sectorul privat și administrarea de stat, precum și în întreprinderi multinaționale mici sau mari. Vestea bună este că veți putea alege între două alternative. Deci, puteți alege între o imprimantă termică sau cu transfer termic. Fiecare imprimantă oferă avantaje specifice.

Imprimantele termice nu vor dezamăgi

Imprimantele termice excelează prin ușurința lor în utilizare și prin calitatea excelentă a imprimării. Din punctul de vedere al utilizatorului, aceste imprimante sunt deosebit de atractive deoarece nu necesită cerneală, toner sau bandă pentru imprimare. Motivul este simplu. Imprimantele termice nu au nevoie de nimic, deoarece imprimarea se face direct pe o hârtie specială, care prin trecerea sub capul de imprimare termic devine neagră.

Imprimantele termice sunt o alegere bună, dacă puteți face față doar cu imprimarea alb-neagră, dacă nu atunci va trebui să optați pentru a doua alternativă. Gama de imprimante începe cu modele accesibile la preț și continuă cu dispozitive mai scumpe, care sunt proiectate pentru companii sau operațiuni de imprimare a codurilor de bare în volume mai mari.

Imprimantele cu transfer termic pot suporta și cele mai stricte criterii

Imprimantele cu transfer termic au de asemenea un loc important în piața imprimantelor pentru coduri de bare. Acestea își vor găsi utilizarea în fiecare industrie, sunt caracterizate printr-o imprimare rapidă și de calitate utilizând benzi TTR standard. Benzile TTR conțin ceară, rășină sau o combinație a acestora. Ceara sau rășina este transferată datorită căldurii pe hârtie sau pe etichete autoadezive și astfel le imprimă cu un cod de bare. Avantajul imprimantelor cu transfer termic este o rezistență mai mare la imprimare, de remarcat este și posibilitatea folosirii benzilor colorate.

Kvalitné termotransferové tlačiarne ponúkajú renomované značky BrotherDymo, no bez povšimnutia by ste nemali nechať ani tlačiarne značky Zebra, Honeywell alebo TSC.

Imprimantele cu transfer termic de înaltă calitate sunt oferite de brandurile renumite Brother și Dymo, dar nu trebuie să treceți cu vederea nici imprimantele Zebra, Honeywell sau TSC.