(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum să facem și să imprimăm autocolante acasă?

Bănuiesc că autocolantele cu excepția companiilor de transport urban iubesc toți. Deși este adevărat că zeci de autocolante cu caracter publicitar la stațiile de transport în comun nu arată foarte estetic și în plus acoperă priveliștea, însă autocolantele în mâinile corecte și la locul potrivit pot face minuni. Dacă nu știți cum să imprimați autocolante, vă vom sfătuii.

Autocolantele oferă multă inspirație

Pentru copii, autocolantele sunt un motiv de distracție, pentru adulți pot fi o sursă rapidă de informații valoroase. Etichetele pot fi o avertizare pentru pericol, pot oferi contacte importante, dar pot fi utilizate cu ușurință și pentru a eticheta materiale depozitate sau pentru alimente. Autocolantele creative pot merge chiar mai departe și pot transforma obiectele aparent nesemnificative în piese memorabile.

Un exemplu excelent este compania americană Folgers, care se ocupă de producerea și de vânzarea de cafea, care a adus totul la perfecțiune când a transformat capacele de canalizare în căni de cafea neagră. Întrebarea rămâne totuși dacă astfel de capace de canalizare au oferit un miros la fel de plăcut. Desigur, autocolantele concepute acasă nu vor avea astfel de ambiții, totuși pot atrage și pot fi utile.

Cum să imprimați autocolante

Producția de autocolante nu este complicată și practic, oricine se poate descurca. Desigur, nu ne referim la imprimarea de autocolante concepute pentru autocolante de vehicule, indicatoare iluminate sau a vitrinelor de magazine, unde fără profesioniști cu experiență cu echipament adecvat, fără de care pur și simplu nu am putea face față. Dar dacă prioritatea dvs., este imprimarea rapidă și ieftină a autocolantelor deloc dificile, atunci aceasta nu va fi o problemă.

Întreaga glumă este practic alegerea imprimantei potrivite și a materialului pe care vor fi imprimate autocolantele. Să vedem ce opțiuni vă pot fi disponibile. În ceea ce privește echipamentul tehnic, în principiu puteți utiliza atât imprimante cu laser, cât și cele cu jet de cerneală pentru a imprimare autocolante. Imprimantele cu jet de cerneală în general, oferă o imprimare de calitate, dar aceste autocolante pot avea dificultăți în extinderea cernelii într-un mediu umed.

Soluția ar putea fi laminarea lor, dar dacă nu aveți un laminator la îndemână, atunci o imprimantă cu tehnologie de imprimare laser, care se caracterizează prin rezistență la apă și stabilitate la imprimare va oferii servicii excelente. Nu trebuie să vă preocupați de umiditatea crescută în interior și să utilizați o imprimantă cu jet de cerneală pentru a imprima etichetele. Dar încă nu am vorbit despre ce material puteți folosi pentru imprimarea de autocolante, așa că haideți să ne concentrăm și pe acesta.

Hârtie, folie, etichete autocolante - există mai multe posibilități

Nu este nevoie de materiale scumpe și speciale pentru a realiza autocolante acasă. Este suficient dacă aveți hârtie foto autoadezivă mată sau lucioasă, sau puteți accesa pentru o folie autoadezivă. Un capitol separat atunci când imprimați autocolante sunt etichetele și etichetele autoadezive. Avantajul lor este o varietate de forme, pătrate și dreptunghiulare care nu necesită tăiere.

Dar nu ar trebui să uităm și de designul autocolantelor. Aceasta va fi o întrebare a abilităților de grafică ale dvs. Puteți să vă jucați cu aspectul  autocolantelor într-un program grafic plătit, dar în opinia noastră, atunci când creați autocolante de casă, puteți accesa de asemenea și la alternative gratuite, precum ar fi SilhouetteStudio sau Adobe Photoshop.