(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum să curățați o imprimantă laser și una cu jet de cerneală

Ar fi o mare greșeală dacă am crede că înlocuirea cartușului gol sau umplerea cu hârtie este un lucru suficient pentru îngrijirea unei imprimante. Pentru ca imprimanta să funcționeze în mod fiabil, este necesară curățarea periodică a părților exterioare și interioare ale imprimantei. În următoarele rânduri, am pregătit câteva sfaturi utile pentru curățarea imprimantei.

Este recomandabil să efectuați curățarea imprimantei chiar dacă nu există probleme cu aceasta, iar pe paginile non-statice ale documentelor nu există diferite pete. Curățarea de interior a  imprimantei ar trebui să fie o chestiune normală atunci când înlocuiți un cartuș sau unitatea de cilindru. Acest lucru este cu atât mai adevărat, când curățarea imprimantei nu este atât de complicată și poate fi făcută de oricine. Cu toate acestea înainte de a ne uita la o curățare a imprimantei laser sau cu jet de cerneală, vă spunem câteva recomandări pe care ar trebui să le urmați în general.

Nu subestimați recomandările

Pentru a curăța exteriorul și interiorul imprimantei, utilizați o cârpă uscată care nu lasă fibre. Cu toate acestea, puteți utiliza și o perie moale pentru a curăța imprimanta în interior. Dacă trebuie să utilizați o cârpă umedă pentru a curăța suprafața imprimantei, utilizați apă și o cantitate mică de detergent neutru.

Cu siguranță evitați utilizarea lichidelor sau a spray-urilor care conțin substanțe inflamabile, diluanți sau benzină. Aceste resurse de curățare agresive vor deteriora de obicei suprafața imprimantei sau pot întrerupe întregul dispozitiv de funcționare.

De asemenea, atunci când curățați o imprimantă laser sau una cu jet de cerneală, nu încercați niciodată să îndepărtați capacele și toate elementele de protecție care sunt înșurubate de producătorul imprimantei. În spatele acestor capace nu există părți ale imprimantei care necesită curățarea sau întreținerea acesteia. În plus, din cauza unei astfel de manipulări necorespunzătoare a imprimantei, se poate duce la încetarea garanției.

Cum să curățați o imprimantă laser

Când curățați exteriorul, dar în special părțile interioare ale imprimantei laser, deconectați aparatul de la rețea. Partea exterioară a imprimantei o puteți curăța cu o cârpă umedă și aveți grijă ca apa să nu intre în imprimantă.

Înainte de a curăța interiorul, trebuie să așteptați preț de câteva minute ca aparatul să se răcească. Puteți apoi scoate tava de hârtie și cartușul de toner. Pentru a preveni deteriorarea cartușului, nu îl expuneți la lumină pentru o perioadă lungă de timp. Va fi suficient dacă îl puneți pe o foaie de hârtie curată și îl acoperiți cu o altă hârtie curată. Când manevrați cartușul de toner, nu atingeți partea inferioară a acestuia, încercați întotdeauna să o țineți de mâner.

Prin utilizarea pensulei sau a unei cârpe ștergeți praful, resturile de toner din tava de hârtie și toate zonele interne disponibile ale imprimantei.După curățarea suprafețelor puteți amplasa cartușul de toner și tava la locurile lor.

La o calitate slabă a imprimării, puteți curăța la imprimanta laser capetele LED, firele circulare sau rola de alimentare cu hârtie. Pentru această curățare va fi util dacă vă veți uita la un manual de procedură corectă pentru tipul imprimantei.

Și cum să curățați o imprimantă cu jet de cerneală?

Îngrijirea imprimantei cu jet de cerneală este simplă. După ce deconectați aparatul de la rețea și se răcește, imprimanta poate fii curățată.Deschideți capacul principal al imprimantei și cu ajutorul aspiratorului curățați cu atenție praful și murdăria. Aceste zone pot fi de asemenea curățate și cu o cârpă moale din bumbac care nu lasă fibre. Cu o cârpă ușor umedă puteți să curățați tava imprimantei și toate părțile externe ale aparatului, inclusiv a alimentatorului de hârtie.

Curățați imprimanta prin curățarea capului de imprimare

În cazul imprimantelor cu jet de cerneală, îngrijirea capului de imprimare este important pentru durabilitatea acesteia și pentru calitatea imprimării. Într-unul dintre postările noastre recente am menționat cum se curăță capul de imprimare. Dacă  sunteți interesat de acest subiect, citiți "Ce este capul de imprimare"? Veți afla în el despre problemele cele mai frecvente a capului de imprimare, dar și despre modul în care le puteți rezolva.