(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Ce fel de toner să cumpăr: toner original sau neoriginal?

Această întrebare și-a pus probabil fiecare proprietar de imprimante atunci când caută un nou toner. Atitudinea producătorilor de imprimante este clară. Ne recomandă să folosim doar tonere originale. Aceasta este singura soluție corectă sau putem lua în considerare și alte opțiuni?

Tonerul originale este sigur, dezavantajul poate fi prețul mai mare

Despre calitatea tonerului original nu avem nevoie de dezbateri lungi. Acestea au fost fabricate de producătorul imprimantei și îi numim "rețeta" care a fost adaptată cerințelor specifice ale dispozitivului dvs. Calitatea imprimării este garantată și va fi întotdeauna la un nivel ridicat. De la toner puteţi aștepta întotdeauna același randament. Dezavantajul tonerului original este doar preţul mai ridicat. Preţul imprimantelor a scăzut cu mai mult de jumătate din anii 1990,ceea ce nu se poate spune despre cartușele de imprimantă.

În spatele succesului de cartușe compatibile stă marja înaltă a producătorilor de imprimante?

Limbile rele afirmă că filosofia întreprinderilor producătorilor de imprimante amintesc în multe rânduri de producătorii de lame de ras, care oferă echipamente de bază la un preț subvenționat și apoi câștigă pe focoase de rezervă. Se presupune că unele modele de imprimante selectate sunt subvenționate până la o cincime din prețul de vânzare. Pe de altă parte, potrivit analiștilor financiari, marjele comerciale pentru tonerele originale și cartușele de cerneală se situează între 50 și 60%. Care este adevărul cred ca niciodată nu îl vom afla, deoarece nici un producător nu va dezvăluii numerele reale.

În spatele disputelor dintre producătorii de imprimante și producătorii de tonere compatibile trebuie să vezi profiturile

Deși mulți producători de imprimante indică sau pretind că au un profit rezonabil nu numai din vânzarea de tonere și din componente suplimentare, ci câstigă bani și din vânzarea de imprimante, cu toate acestea unele îndoielile tot rămân. Dimpotrivă, importanța consumabilelor pentru imprimante din punctul de vedere al veniturilor totale nu este nici cea mai mică îndoilă. Profitul pe care producătorii îl pot genera din vânzarea de consumabile este cu siguranță interesant și își merită atenția.

Nu e de mirare, că există o rivalitate între ei și producătorii de cartușe alternative, sau chiar până la urmă o anumită formă de dușmănie reciprocă. Dacă privim totul din perspectiva clientului, nu putem fi nici măcar surprinși de faptul că prețul mai ridicat al cartușelor originale este motivul nemulțumirii și a căutării unor alternative acceptabile. Tonerele neoriginale pot fi fără nici un compromis răspunsul potrivit. Dacă ne-am întoarce totuși la început, trebuie să șpecificăm faptul că tonerele originale sunt un pariu sigur pentru siguranţă și calitate, pentru care trebuie să plătim ceva în plus.

Tonere compatibile? Da, dar de la producători și vânzători verificaţi

În timp ce producătorii de imprimante logic nu doresc să-și schimbe atitudinea și își menţin afirmația că documentele imprimate cu cartușe compatibile nu au aceeași calitate ca și cele cu tonere originale, testele independente spun ceva complet diferit. Potrivit lor, nu există diferențe calitative semnificative între tonerele originale și tonerele compatibile. Marea majoritate a documentelor imprimate îndeplineau astfel criteriile de calitate, care erau cel puțin comparabile cu calitatea imprimărilor cu cartușe originale.

Bineînțeles că trebuie să facem diferenţa și între tonerele compatibile, deoarece și între ele există alternative de calitate și de mai puţină calitate. Cu toate acestea, dacă decideți pentru un producător alternativ de cartușe compatibile care deține certificările ISO 9001, ISO 14001 sau STMC, cu siguranță nu faceți pas înapoi. Tonerele compatibile vă vor oferii aceeași calitate ca și în cazul cartușelor de tonere originale, iar în plus puteţi economisi resurse interesante de bani.