(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Ce fel de font este acesta? 3 instrumente de bază care identifică tipul de font

Dacă nu aparțineți categoriei de designer grafic sau un tipograf cu experiență, este foarte probabil ca pentru dvs. specificarea de font, cum spune o vorbă să fie sat spaniol. Cum puteți afla ce fel de tip de font este? Ce puteți face dacă la o navigare pe web vă va capta atenția un anumit tip de font? Este posibil să vă orientați în mulțimea medie de fonturi și mai ales să determinați fontul folosit?

Fiți fără griji. Această problemă este rezolvată în mod fiabil de mai multe instrumente software. Datorită lor veți putea identifica orice font pe web sau imagine. Noi am selectat azi 3 dintr-o varietate de aplicații, în opinia noastră cele mai utile instrumente. Sperăm că nu vă vor dezamăgi în identificarea fonturilor și vă vor aduce un rezultat satisfăcător.

WhatTheFont

WhatTheFont este in prezent unul dintre cele mai vechi instrumente web și utilizatorilor de ajutor în identificarea tipului de font încă din anii 1999. Fiindcă este în lume de aproape două decenii asta cu siguranță nu înseamnă că ar trebui să aparțină în "coșul de gunoi al istoriei ". Dimpotrivă. WhatTheFont pe parcursul acestor ani sa îmbunătățit în mod constant și rafinat, astfel încât prin noile instrumente alternative pentru identificarea tipului de font cu siguranță nici acesta nu este lăsat mai în urmă. Ce trebuie să faceți pentru a identifica tipul de font?

Practic, nu este nimic complicat. Ideal ar fi, dacă selectați o imagine de bună calitate (curată) cu un text, care înainte de încărcare dacă este posibil să îl decupați. Apoi încărcați imaginea cu o parte din textul care v-a atras atenția îl încărcați pe server și doar așteptați rezultatele. Avantajul acestui instrument este faptul că, pe lângă găsirea potrivirilor exacte sau a tipurilor de fonturi mai precise, vă poate oferi și alternative de fonturi similare. Un lucru minunat care vă poate inspira mult în crearea unui site sau a unei infografii. Atât aplicațiile pe calculator cât și cele mobile sunt complet gratuite.

WhatFontis

Instrumentul web de tip WhatFontis, similar cu aplicația de mai sus, vă va permite să identificați tipul fontului din orice imagine. Spre deosebire de WhatTheFont, acest instrument are caracteristici pe care le-ați căuta degeaba în instrumentul menționat mai sus. Utilizatorul este capabil să identifice textul din imagine numai specificând calea spre imagine de pe disc sau adresa locației sale web. Pur și simplu, o adresă URL este suficientă, astfel imaginea nu trebuie să se descărce din nou și să o reîncărcați pe server. Și ce va urma după introducerea adresei URL?

WhatFontis va afișa toate fonturile posibile care se află cel mai aproape de textul pe care îl utilizați în imagine și datorită examinării imaginii originale, puteți compara fonturile unele cu altele. La avantajul instrumentului web WhatFontis este posibilă căutarea și filtrarea rezultatelor pe baza faptului, dacă acestea sunt versiuni comerciale adică versiuni plătite ale fonturilor sau dimpotrivă, sunt fonturi disponibile gratuit.Utilizatorii care caută  fonturi comerciale alternative pot descărca acest instrument gratuit.

Fount

Recunoașterea fonturilor atunci când navigați pe paginile web va face pentru dvs. o aplicație Fount, relativ simplă și sigură pe care o puteți utiliza în mai multe browsere. Putem menționa Chrome, Firefox, Safari și desigur, Internet Explorer în versiunea 8 și mai sus. Ei bine, cum funcționează această aplicație?

Fount pornește de la marcajul din browser, cel mai optim dintr-un folder. În browser-ul dvs., ajunge dacă treceți pe o pagină web în care doriți să identificați un tip de font interesant și să faceți clic pe linkul ascuns în filă. Cursorul de pe desktop-ul monitorului se va schimba într-un alt tip de indicator, care atunci când faceți clic pe font, va afișa un tabel cu informații despre parametrii săi și desigur, numele fontului utilizat. Cireașa de pe tort este în acest caz linkul către Fonturile Google.