(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Ce este imprimarea duplex (imprimarea pe ambele părți ale foi) și de ce ar trebui să o folosim?

Imprimarea duplex am menționat-o de câteva ori pe blog, dar nu am acordat o atenție suplimentară acestei caracteristici a imprimantei până acum. Cu toate acestea, considerăm că beneficiile pe care imprimarea duplex în general o poate oferi nu pot fi ignorate și de aceea vom încerca să o remediem astăzi. Acesta este doar unul dintre motivele.

Al doilea motiv este faptul că imprimarea duplex poate suna pentru un utilizator de imprimantă mai puțin experimentat prea profesionist și complicat. În ciuda faptului că nu este o tehnologie extrem de complexă, îl poate descuraja să o folosească. Adevărul este însă că denumirea însăși nu ușurează, astfel încât pentru un laic nu poate fi destul de clar despre ce este vorba de fapt. Va fi mai simplu dacă vom utiliza pe lângă termenul de imprimare duplex și termenul imprimarea pe două fețe sau pe ambele părți ale foi.

Imprimarea duplex și principiile sale

Imprimarea pe ambele fețe este desigur posibilă, numai dacă imprimanta dvs. dispune de această funcție menționată. Această tehnologie nu este un echipament standard și prin urmare nu toate imprimantele oferă imprimarea duplex. Cu toate acestea, dacă veți dori să imprimați pe ambele părți, posibilități aveți mai mult ca sigur. Pe piață veți găsi dispozitive care oferă imprimare automată pe două fețe sau imprimante echipate cu imprimare manuală pe ambele fețe. Și cum funcționează?

În cazul în care imprimanta dvs. permite imprimarea automată pe ambele fețe, aveți cel puțin cu o îngrijorare mai puțin. Pe computer, faceți clic pe fișier> Imprimare, apoi în lista imprimantei selectați dispozitivul pe care doriți să îl utilizați și în partea de setare veți selecta imprimarea pe două fețe. După trimiterea comenzii, totul va fi rezolvat de către imprimantă. În timpul primei faze de imprimare, prima pagină va fi imprimată într-un mod clasic, urmând apoi ca hârtia să fie returnată automat în tavă pentru imprimarea paginii a doua a documentului. În al doilea caz, la imprimarea duplex manuală va fii necesar asistența dvs. directă. După imprimarea primei pagini a documentului, trebuie să încărcați manual hârtia în tavă.

Ce beneficii are imprimarea pe ambele părți

Imprimarea duplex reduce semnificativ costurile de hârtie, elimină risipa de hârtie și în cele din urmă, economisește nu numai resursele financiare, ci și resursele naturale. Consumul de toner sau a cartușului cu jet de cerneală la imprimare pe ambele părți rămâne același, dar și în acest sens puteți lua măsuri eficiente. De exemplu, o combinație de imprimare duplex cu utilizarea cartușelor de toner alternativ sau cartușele cu jet de cerneală vor aduce până la 50% din costurile de imprimare.

Când să obtez pentru o imprimantă cu imprimare pe ambele părți?

Investiția într-o tehnologie de imprimare duplex este deosebit de importantă mai ales atunci când imprimați frecvent și în volum mare. Deci, dacă imprimați mai degrabă ocazional și doar un număr mic de documente, luați în considerare dacă banii investiți pe echipamente cu imprimare pe ambele părți se vor întoarce la un moment dat înapoi. În orice caz, cel puțin vă puteți reduce costurile de imprimare cu cartușe de toner compatibile.

Cum să aflați dacă imprimanta dvs.  imprimă pe ambele părți?

Această întrebare este la locul ei, dacă până acum nu ați știut nici măcar ce este imprimare duplex și sunteți proprietarul unei imprimante mai vechi. În principiu, aveți 2 opțiuni simple. Dacă ați pus deoparte manualul de informații de la imprimantă, atunci este suficient să consultați ghidul utilizatorului. Teoretic, ați putea găsi parametrii imprimantei chiar și pe internet. Dacă această alternativă nu a funcționat și nu vă puteți ajuta, încercați să căutați proprietățile imprimantei. Faceți clic pe Fișier > Imprimare, din lista de imprimante, selectați dispozitivul dvs. și faceți clic pe proprietățile imprimantei. Dacă apare opțiunea imprimare pe ambele părți  ați câștigat dispozitivul dvs. dispune de imprimarea pe ambele fețe.