(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Aflați despre beneficiile imprimării cardurilor cu retransfer

Imprimarea directă de carduri pe o suprafață din plastic dură este adesea asociată cu o calitate semnificativ limitată a imaginii. Datorită imprimării cu retransfer a cardurilor, puteți uita de imaginile neclare și de grafica și nedeslușită. Tehnologia specială garantează intensitatea optimă și uniformă a culorilor pentru rezultate perfecte de imprimare.

 

Cum funcționează imprimarea cardurilor cu retransfer

Imprimarea prin retransfer folosește un proces numit transfer invers de căldură. Acesta constă în transferul prin oglindă a imaginii de pe banda de imprimare color pe un strat limpede elastic al foliei de retransfer, iar ulterior transmiterea de film, cu imaginea dată cu ajutorul căldurii și presiunii pe cardul propriu-zis.

În același timp, ajunge la conexiunea termică a întregului strat de folie cu suprafața cardului, lăsând imaginea imprimată pe partea inferioară a foliei în interiorul cardului. Tratamentul de suprafață al cardului imprimat în acest fel este fără margini și lucios. Filmul de retransfer înlocuiește, laminarea și protejează imprimarea cardului de scămoșare sau decolorare. Cardurile astfel imprimate pot fi îngrijite în continuare cu elemente de securitate, de exemplu cu hologramă, o imprimare invizibilă UV, un panou de semnătură, un strat de ștergere și altele.

Unde puteți utiliza imprimarea cu retransfer

Imprimarea cardului cu retransfer este o metodă de imprimare foarte populară și des folosită în diverse domenii. O puteţi folosi de exemplu:

 • în administrația de stat - permise de cetățean, de alegător și de conducere, cărți de identitate
 • carduri de asigurare, asigurare de călătorie
 • carduri de membru, carduri de acces, carduri de angajat, carduri pentru extragere beneficii și avantaje
 • carduri client, carduri de fidelitate
 • în sfera afacerilor private, grafice distinctive cu reproducerea fidelă a culorilor reprezentând în mod eficient marca
 • în instituții de producție, vânzare cu amănuntul și instituţii financiare

Beneficiile imprimării prin retransfer vă vor surprinde plăcut

 • Calitate superioară a imaginii

Există industrii în care imprimarea cardurilor de înaltă calitate este literalmente o necesitate. Tehnologia de imprimare prin retransfer asigură o calitate de neegalat a fotografiilor finale, a unei imprimări color și monocrom, fără margini, oferind utilizatorilor posibilitatea de a folosi cu adevărat întreaga zonă a cardului pentru un aspect mai profesional.

Imaginea este mai întâi transferată pe film, care poate fi puțin mai mare decât cardul în sine, astfel încât atunci când filmul este transferat pe card, suprafața cardului este apoi acoperită cu margini și colțuri rotunjite. De exemplu, procesul inovator de transfer termic invers de la compania Zebra, oferă o calitate excelentă a imaginii cardului, care va depăși așteptările clienților. Marginile, imaginile neclare și grafica indistinctă sunt de domeniul trecutului.

 • Rezistență și durată de viață ridicată a imprimării de carduri

Tehnologia de retransfer (de ex. imprimante cu retransfer marca Evolis, Zebra și altele) garantează o calitate ridicată a imprimării și capacitatea de a imprima chiar și pe suprafețe neuniforme ale cardurilor, precum ar fi cardurile cu cip sau cardurile care nu sunt concepute din PVC. Prin acest fel apar cardurile mult mai rezistente la abraziune, care vor rezista mult mai mult decât materialele folosite în mod tradițional, iar durabilitatea lor depășește durabilitatea realizabilă cu imprimarea directă pe card.

Protecție naturală împotriva manipulării neautorizate

Folia de retransfer oferă, de asemenea, protecție împotriva falsificării și a manipulării neautorizate, deoarece orice intervenţie pe ea este imediat vizibilă. Dacă cineva încearcă să manipuleze datele de pe card, va deteriora și folia. Datorită proprietăților sale, este aproape imposibil de reparat sau de reutilizat. Astfel este asigurată protecția tuturor datelor de pe întreaga suprafață a cardului.

 • Posibilitatea de utilizare a elementelor de securitate

Folosirea unor elemente precum folii UV sau holografice pentru retransferarea imaginilor etc., pentru a atinge un nivel mai ridicat de securitate este la imprimarea prin retransfer la carduri esenţială. Retransferul este singura tehnologie de imprimare care oferă o gamă largă de opțiuni de codare și protecție împotriva falsificării cardurilor ale utilizatorilor. Un exemplu este posibilitatea de laminare a cardurilor cu cipuri de contact, imagini holografice sau benzi magnetice.

 • O gamă largă de materiale pentru carduri

Avantajul imprimării prin retransfer este și faptul că procesul este relativ insensibil la materialul cardului. Acest fapt oferă o mare libertate în alegerea cardurilor, menținând în același timp toate cerințele specifice de preț și aplicație. Acest lucru vă permite să imprimați grafică de înaltă calitate pe o gamă largă de materiale, inclusiv carduri ecologice, biodegradabile.

 • Costuri reduse pe capul de imprimare

La imprimantele clasice, capul de imprimare este în contact strâns cu suprafața tare a cardului în timpul imprimării, drept urmare se ajunge la uzare excesivă. Nu îi este benefic nici imprimarea la marginile cardului, ceea ce duce adesea la deteriorarea acestuia. În schimb, imprimantele cu retransfer imprimă pe folie moale, ceea ce prelungește semnificativ durata de viață a capului de imprimare.

Cum să alegeți o imprimantă cu retransfer

Dacă sunteți în căutarea unei imprimante de retransfer de calitate, o imprimantă Evolis sau Zebra poate fi o alegere potrivită. Puteți alege dintr-o gamă largă de modele compacte pentru imprimarea de carduri de retransfer color și monocrom. Pariați pe calitatea aproape fotografică a imprimării cardurilor din plastic.