(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Acestea sunt cele mai frecvente greșeli la achiziționarea unei imprimante

Despre alegerea imprimantei potrivite în gospodărie am discutat de câteva ori și dacă ați fost atenți nu am lăsat neobservate nici semnalele, care dau de înţeles faptul că, veți avea nevoie de o imprimantă nouă. De aceea în următoarele rânduri vom discuta despre cele mai frecvente greșeli pe care ar trebuii să le evitați la achiziționarea unei imprimante și vom adăuga câteva sfaturi utile și recomandări.

Achiziționarea imprimantei ideale nu este cu nimic diferită de cumpărarea unui alt dispozitiv electronic. În general este vorba tot timpul despre o investiție mai mare care nu ar trebuii să fie grăbită. Chiar dacă este vorba despre alegerea unui laptop, smartphone sau în cazul nostru despre achiziționarea unei imprimante  va fii bine dacă vă veți gândi la toate și nu veți decide doar pe baza sentimentelor, mărcii și a prețului. Greșelile pe care le-ați putea face sunt mai multe. Haideți să le discutăm în detaliu.

Nu vă lăsați influențați de reclamă sau de vânzător

Înainte de achiziționarea imprimantei definiți-vă parametrii și funcțiile imprimantei pe care le așteptați de la noul dispozitiv. Dacă veți știi ce doriți să vă cumpărați veți evita să cumpărați o imprimantă care chiar dacă a fost lăudată de vânzător, după ce ajungeți acasă, veți constata că un astfel de dispozitiv nu vă va ajuta cu nimic. În principiu nu s-a întâmplat nimic rău, deoarece bunul poate fi returnat în termenul legal fără nici un motiv. De ce să pierdeți timpul și să parcurgeți drumul de două ori dacă puteți să rezolvați totul cu un drum în urma unei achiziții gândite?

Ceva asemănător se aplică și la achiziționarea unei imprimante dintr-un magazin online. Toți cunoaștem puterea reclamelor. De aceea la plimbarea prin magazine nu cedați la vederea de banere atractive sau la reclama perfectă ci gândiți-vă ce imprimantă căutați. În caz contrar, vă puteți comanda imprimanta care în alte împrejurări nu ați cumpăra-o.

Nu vă mulțumiți cu o singură alternativă

Nu fiți o persoană confortabilă. Dați-vă silința și alegeți mai multe modele de imprimante care ar putea fi posibile variante. Comparați-le și căutați recenzii credibile, care vă vor oferii o imagine reală despre avantajele și dezavantajele imprimantei. Folosiți-vă și de parametrii pe care le-ați stabilit la început.

Căutați un preț bun, dar nu faceți totul pentru el

Pe cine nu ar atrage un preț atractiv? Răspundem în locul dvs. Pe oricine. Ar fi o greșeală de neiertat dacă ați alege imprimanta doar pe baza prețului atractiv și ați renunța la cerințele dvs. La o astfel de abordare s-ar putea întâmpla faptul că în loc de o imprimantă multifuncțională pe care ați plănuit să o cumpărați, să vă alegeți cu o imprimantă pentru câțiva euro care este foarte diferită de așteptările dvs. Bineînțeles rămâne întrebarea unde sau mai exact cu ce veți scana și copia documentele. Nici cealaltă extremă nu este bună. De ce să aruncați banii degeaba pe dispozitive care vor fi pline de îmbunătățiri tehnologice, pe care practic nu le veți folosi? Pare că, în principiu, în legătură cu prețul cea mai bună cale este cea de mijloc.

Înainte de achiziționarea imprimantei verificați costul materialelor consumabilelor

În legătură cu imprimantele și materialele consumabile ne putem ajuta printr-o comparare care ni se pare destul de apropiată. Nu tot ceea ce strălucește este aur – în acest caz este 100% adevărat. Imediat vă vom dezvălui ce vrem să spunem cu această afirmaţie. Multe imprimante au la prima vedere un preț atractiv care este cu adevărat foarte interesant. Nu trebuie să fie o dezamăgire nici echipamentul imprimantei și funcțiile de care dispune. Nu poate fi mai rău atunci când este vorba despre prețul cartușelor originale, care vă poate părea ca dintr-un vis urât. Din păcate, chiar dacă vă veți ciupi, de această dată nu va funcționa și prețul cartușului original poate depăși în unele cazuri prețul imprimantei. Dacă vă veți decide pentru un model concret de imprimantă, aflați prețul tonerelor originale sau a cartușelor cu jet de cerneală. În caz contrat nu veți avea nimic de făcut decât să vă bazați pe cartușele compatibile  de calitate.