Înlocuirea tonerului pe o imprimantă laser este o chestiune relativ simplă, dar din păcate nu se mai poate spune acest lucru și despre îndepărtarea prafului fin de toner de pe tricou sau pantaloni. Deși astfel de „incidente” nu sunt foarte frecvente, uneori se întâmplă. Deci, cum să eliminați tonerul de pe haine în mod eficient și cât mai ușor posibil? Veți afla toate lucrurile utile în următoarele rânduri.
Producătorii cilindrilor de imprimare și de tonere, înțeleg perfect designul intern al cartușului de toner și funcțiilor tuturor componentelor din sistemul de imprimare. Datorită logisticii precise, optimizării producției, respectării standardelor stricte și a controlului amănunțit în conformitate cu standardele ISO, accidentele cu praf de toner sunt menționate ca fiind foarte rare, și dacă apar, sunt mai degrabă o chestiune de manipulare neglijentă a cartușului de toner, decât rezultatul unei erori de fabricație. Desigur, acest lucru nu poate fi exclus 100%.
Oricum ar fi, dacă ținem în mână un cartuș de toner original plin sau chiar folosit, pe care urmează să îl înlocuim, un lucru este sigur. Când aruncăm o privire la cartușul de toner, vedem practic doar un ambalaj microscopic cu pulbere de carbon, care este un purtător de colorant, dar cel mai probabil, chiar și la o examinare mai atentă, nu vom putea stabili dacă cartușul de toner are sau nu o eroarea de fabricație menționată. Dar în principiu nu despre asta este vorba. Dacă, dintr-un anumit motiv, un praf fin de toner ne pătrunde pe haine, trebuie să rezolvăm repede această situație neplăcută și doar după aceea să căutăm cauza găsirii problemei.
Imediat după vărsarea tonerului, o serie de soluții aparent uimitoare pot să vă treacă prin cap. Cu toate acestea, ar trebui să uitați cu siguranță de una imediat. Dacă ați luat-o înspre baie cu un tricou sau o cămașă murdară pentru a-l înmuia în apă fierbinte, întoarceți-vă înapoi repede. Pigmentul de toner ar pătrunde și mai adânc în fibrele textile, iar îmbrăcămintea dvs. ar putea ajunge în cel mai bun caz o cârpă de curățat podea.
Cu siguranță această variantă nu o doriți, așa că concentrați-vă pe metode mai ușoare atunci încercați să scoateți tonerul de pe haine. Așadar, înainte de a încerca să îndepărtați orice cantitate de praf de carbon de pe haine în primul pas, puneți-vă mănuși de unică folosință pe mâini și o mască de protecție facială pentru a preveni inhalarea prafului fin de toner în plămâni.
Dacă ați făcut acest lucru, acum puteți să luați tricoul sau cămașa și să îndepărtați prin scuturare praful de toner vărsat. Cel mai bine e să le scuturați în aer liber. Pentru moment încă uitați de apă.
După o scuturare corectă a prafului de pe îmbrăcăminte, încercați să aspirați resturile prafului de toner care au pătruns mai adânc în fibrele textile. Nu vă grăbiți, fiți atenți. Abia acum, după aspirarea prafului de toner, puteți trece la următorul nivel, la apă.
Umpleți chiuveta sau cada cu apă rece sau călduță și clătiți cu atenție haina. Fără nici o spălare cu mâinile sau chiar cu o perie doar clătiți. Acest proces îl puteți repeta cu siguranță de 2 până la 3 ori. În cele din urmă, clătiți haina sub un jet de apă rece și apoi, după adăugarea detergentului de spălat, spălați-le într-o mașină de spălat automată.
La sfârșitul ciclului de spălare, scoateți haina din mașina de spălat automată și lăsați-o să se usuce undeva la umbră, fără impactul direct al razelor solare. Nu este recomandată utilizarea unui uscător de rufe în acest caz.