(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Pete de cerneală? În acest fel puteți îndepărta eficient petele de cerneală!

Aceasta încă nu este o problemă de sănătate, dar dacă nu voi reuși să curăț pata de cerneală din imprimantă de pe fața de masă nouă a mamei, poate chiar va fio problemă! La navigarea pe internet, am fost recent amuzat de o asemenea contribuție, în care o fată tânără în forumul de discuții a cerut sfaturi despre cum se curăță petele de cerneală.

 Nu știm cum s-a terminat întreaga întâmplare și putem doar să presupunem dacă fata a reușit să scoată pata sau a trebuit să îi ofere mamei ajutor în casă, eventual și o față de masă nouă. Un lucru știm cu siguranță. În ciuda faptului că este posibil să nu aveți acasă un copil în clasa întâi, accidentele cu cerneală se întâmplă des chiar și la noi adulții. Deci, dacă la manipularea imprimantei sau mai exact a cartușului cu cerneală, vi se va „întâmpla“ ceva similar, citiți rândurile următoarele. În acest fel, puteți elimina petele de cerneală fără stres și destul de eficient.

Acționați imediat

În cazul în care vărsați cerneala, cu siguranță nu trebuie să luați o poziție în sensul proverbului, dimineața este o seară mai înțeleaptă, deci începeți să rezolvați problema imediat. Cele mai bune rezultate le veți obține până în momentul în care petele de cerneală nu se vor usca complet. Și ce ar trebui să faceți? Nu vă speriați, nu este nimic complicat. În primul rând încercați să aspirați cât mai multă cerneală de pe covor, față de masă, textile sau îmbrăcăminte. Folosiți pentru asta șervețele de hârtie. O metodă eficientă pentru eliminarea petelor de cerneală este alcoolul concentrat. Într-un astfel de alcool, îmbibați un tampon de vată și cu mișcări circulare încercați să scoateți cât mai multă cerneală din pată. După aplicarea cu alcool, încercați să curățați restul cernelii cu o cârpă umedă.

Nu doar odată se întâmplă ca această procedură să nu fie suficientă pentru eliminarea completă a petelor de cerneală. Atunci repetați întreaga procedură încă odată și la final aplicați produsul de curățare PersilUniversalGel sau PersilColorGel pentru pată. După înmuierea produsului de curățare, spălați țesătura murdară sau articolul de îmbrăcăminte conform recomandărilor specifice de producătorul de textile.

Dar ce va fi cu petele uscate?

Răspunsul este simplu. Nu trebuie să vă faceți griji nici dacă petele sunt uscate și puteţi încerca să le eliminați și pe acestea. Eliminarea petelor uscate de cerneală va fi puțin mai complicat, dar nu există nici un motiv ca să nu încercați. Și cum să procedați de data aceasta?

Procedura va fi asemănătoare cu cea folosită la eliminarea petelor de cerneală proaspătă. La început încercați să curățați pata cu alcool. La astfel de pete, nu va fi îndeajuns și prin urmare hainele (textile, pânză, fețe de masă) le îmbibați în apă pe timpul nopții sau măcar câteva ore. Adăugați produse de curățenie de calitate și după aceea, spălați la o temperatură cât mai mare posibil. În cazul în care este nevoie, repetați procedura.

Câteva „sfaturi băbești“

Ați găsit o pată de cerneală din cartuș pe îmbrăcăminte sau vi s-a vărsat cerneală din imprimantă pe covor sau pe fața de masă? Oricum ar fi, pentru îndepărtarea cernelii puteți încerca câteva din sfaaturile noastre băbești și nu vă fie frică să le combinați.

Cerneala din material încercați să o îndepărtați cu ajutorul lămâii. Încercați să tăiați lămâia și să ștergeți pata cu ea. După o acţionare scurtă, spălați materialul în modul prescris. Dacă nu reușiți, încercați o alternativă mai eficientă. De această dată amestecați zeama de lămâie cu puțină sare și apă și în acest amestec îmbibați materialul. Dacă nu funcționează nici această variantă, încercați oțet sau bicarbonatul de bucătărie(bicarbonat de sodiu).

Îmbibați în oțet șerveţelul de hârtie sau un material alb curat și ștergeți ușor pata de cerneală. Apoi, curățați pata cu un material alb umed sau puneți la spălat materialul murdar. În cazul de bicarbonat de sodiu creeați cu ajutorul unei cantități mai mici de apă, o pastă cu o consistență densă și aplicați-o pe pată. După clătirea cu apă călduță sau după spălare, pata ar trebui să dispară.