Poate nu vă ocupați de plantarea, reproducere, producția, cultivarea sau propagarea profesională a materialelor vegetale, atunci este posibil ca aceste informații să vă fi ocolit în valul de știri despre noul coronavirus. Dar dacă intenționați să efectuați activitățile menționate mai sus, sau dacă doriți să introduceți plante pe piața europeană sau să le mutați pe teritoriul UE, ar trebui să luați câteva aspecte la cunoștință.
Cu toate acestea, ar trebui să acordați atenție și atunci când doriți să conduceți un magazin online cu plante, deoarece Regulamentul (UE) 2016/2031 al Parlamentului European și al Consiliului din 26 octombrie 2016 privind măsurile de combatere a dăunătorilor a intrat în vigoare în decembrie 2019. Regulamentul Parlamentului European răspunde la amenințările fitosanitare asociate cu globalizarea comerțului, privind schimbările climatice și migrația dăunătorilor de plante, cu ambiția de a elimina sau cel puțin de a reduce riscul transmiterii la minimum a dăunătorilor de carantină și a bolilor plantelor.
Bineînțeles, introducerea unei noi legislații fitosanitare nu trebuie să fie aceeași în toate țările Uniunii Europene. Prin urmare, vă recomandăm să studiați standardele legislative sau reglementările relevante intrate în vigoare în anumitul stat membru și să vă înregistrați în termenele stabilite.
Indiferent de țara în care intenționați să creșteți, să vindeți, să distribuiți sau să comercializați în alt mod plante, cu siguranță nu veți face nimic rău dacă dvs., ca viitor operator profesional, să vă pregătiți din timp pentru marcarea plantelor cu un pașaport. Motivul este prozaic, deoarece așa-numitul pașaport de plante, sau dacă doriți, pașapoartele vegetale, joacă un rol important în asigurarea trasabilității atunci când se mută plantele, produsele vegetale și alte obiecte pe piața europeană și trebuie să facă parte din fiecare transport comercial.
Cu alte cuvinte, pașapoartele vegetale trebuie să vă permită urmărirea drumului lor, și introducerea pe piață a plantei într-un ghiveci, precum ca și a unui camion complet încărcat. În cazul unui dăunător sau a unui parazit, se poate urmării rapid întreaga cantitate de plante și astfel să le puteți retrage din circulație. Totuși, pentru a nu rămâne doar la cuvinte, să ne uităm și la elementele esențiale ale pașapoartelor vegetale.
Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/2313 al Comisiei de stabilire a specificațiilor pentru formatul unui pașaport vegetal, pentru circulația pe teritoriul Uniunii Europene și a unui pașaport vegetal pentru introducerea și mutarea plantelor într-o zonă protejată, necesită, ca utilizarea pașapoartelor vegetale emise, trebuie să fie conform cu modelele prezentate în anexele de regulament.
În practică, însă aceasta înseamnă faptul că pașapoartele vegetale trebuie să fie sub formă de dreptunghi sau pătrate pe care, pe lângă inscripții (Plantpassport) și a variației de alb-negru sau de culoare a steagului Uniunii, să apară următoarele informații în colțul din stânga sus:
A - denumirea botanică a plantei (specii de plante sau taxon în cauză, în cazul plantelor și produselor vegetale sau numele plantei în cauză, opțional și numele de soi)
B – număr de înregistrare ( codul statului membru format din două litere)
C - cod de urmărire (a plantei, a produsului vegetal sau altui obiect în cauză)
D- codul țării de origine format din două litere
Pașaportul vegetal, așa cum am menționat mai sus, are o formă strictă definită, dar poate fi imprimat pe orice dispozitiv și substrat adecvat pentru imprimarea elementelor enumerate în legislația națională relevantă. Desigur, cu condiția să fie ușor vizibil și să se distingă clar de alte informații sau etichete.
Pașaportul vegetal trebuie să fie clar lizibil și să conțină informații neschimbătoare și durabile. Toate cerințele de mai sus menționate pot fi îndeplinite cu ușurință de mai multe dispozitive din gama noastră, dar dintre toate am ales cu siguranță o imprimantă profesională de etichete Brother QL-700, care vă va atrage datorită prețului său atractiv și opțiunilor extinse de imprimare.
Imprimanta Brother QL-700 imprimă pe etichete autoadezive sau pe role de hârtie. Dispozitivul poate imprima până la 93 de etichete de adresă pe minut, oferă un software integrat PT Edit Lite, care pornește imediat după conectare la orice calculator. Imprimanta Brother QL-700 are o gamă largă de aplicații, pe lângă pașapoarte vegetale, o puteți folosi pentru a imprima etichete de adresă și de expediere, etichete de stivuitor, suporturi CD / DVD, etichete de eprubete etc.
Imprimanta de etichete Brother QL-800 sau Brother QL-810W cu ajutorul WI-FI, vă va oferii, servicii la fel de perfecte de etichetare a plantelor. Desigur, puteți obține etichete și benzi adecvate de la noi pentru lista menționată dar și pentru multe alte mărci de imprimante de etichete.
Sfat: Nu subestimați imprimantele de etichete. Ele pot fi un instrument eficient de marketing