(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Mi s-a terminat tonerul. Ce fac acum?

Dacă imprimanta dvs. laser raportează că s-a terminat tonerul nu rămâne nimic altceva de făcut decât să vă uitați după un cartuș nou. Înlocuirea unui toner este o chestiune relativ simplă, însă nu se poate spune același lucru despre alegerea tonerului, deoarece pe piață există o gamă largă de cartușe de toner. Cum să vă familiarizați cu ele și ce consumabile v-a trebui să mai schimbați, vom privi în rândurile următoare.

Dacă dispuneți de o imprimantă cu LED-uri sau imprimantă laser a mărcii Samsung, Brother, OKI și HP, imprimanta dvs. poate semnaliza și înlocuirea cilindrului de imprimare pe lângă tonerul gol.

Deși cilindrul de imprimare nu conține cerneală, acesta este o parte importantă a imprimantei deoarece permite aplicarea electrostatică a tonerului pe hârtie, și unde prin ajutorul imprimantei este fixat ulterior prin presiune și temperatură ridicată. Cu toate acestea durata de viață a acestuia este mai mare decât durata de viață a tonerului. Cilindrul  de imprimare poate de obicei manevra tonerul până la 30.000 de exemplare tipărite.

Cu toate acestea ar trebui să schimbați aceste consumabile chiar și atunci când imprimanta dvs. încă nu raportează o astfel de necesitate. O caracteristică necorespunzătoare a uzurii cilindrului de imprimare este calitatea redusă a tipăririi care poate fi observată la documentul tipărit. În general, se recomandă să îl înlocuiți la instalarea a fiecărui al treilea cartuș de toner. Uneori se poate întâmpla ca atât uzura cilindruluii de imprimare cât și golirea cartușului de toner să apară în același timp, și va fii necesar să înlocuiți ambele componente.

Dacă documentele tipărite sunt de calitate și cilindrul de imprimare nu prezintă semne de uzură, înlocuiți numai cartușul de toner. Pentru a alege în principiu dispuneți de două variante. Puteți să alegeți toner original sau toner alternativ.

Toner original

Alegerea tonerului original este un pariu sigur. Acest toner original este realizat direct de producătorul imprimantei și este adaptat pentru imprimanta dvs. Asigurați-vă întotdeauna tonerul original atunci când aveți nevoie de o calitate ridicată a imprimării, care este garantată sigur pentru un astfel de cartuș.

Utilizarea tonerului original este de asemenea, o condiție prealabilă pentru aplicarea unei reclamații privind garanția. Dezavantajul tonerelor originale este prețul lor mai ridicat, pentru că în afară de calitate mai plătiți și pentru brand și marketingul aferent. Tonerul original este marcat cu sigla producătorului, care este plasată nu numai pe ambalajul produsului ci și pe toner.

Tonerul alternativ

Prețul cartușelor de toner alternativ este considerat mai acceptabil, de aceea un astfel de toner este o alegere bună pentru utilizatorii de imprimantă care doresc să economisească. Acesta nu este un element nesemnificativ. Utilizând aceste tonere, puteți reduce costurile de imprimare cu până la 50 sau 75%.

Tonerul alternativ nu este fabricat de producătorul imprimantei. În acest fel vă puteți întâlni cu diverse avertismente de la producătorii de imprimante care vă pot avertiza la posibila deteriorare a imprimantei șia pierderii garanției atunci când utilizați cartușe alternative. Dar nu schimbă nimic faptul că achiziționarea de toner alternativ de calitate sau a cilindrului de imprimare de la un producător de renume poate asigura imprimarea completă și de înaltă calitate și poate elimina riscul de deteriorare a imprimantei la minimum.

La alegerea acestora asigurați-vă că dispuneți de timpul și atenția necesară

Nu numai atunci când alegeți un toner alternativ dar în general, alegeți să cumpărați toate cartușele de la companiile care se concentrează direct pe vânzarea acestor consumabile și se dedică acestor game de o perioadă lungă de timp. Feriți-vă de companiile care vând tonere, împreună cu o altă gamă de produse, de cele mai multe ori aceștia nu pot oferii sfaturi de specialitate, să ofere o gamă largă la alegere, livrare rapidă și o calitate adecvată.