(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum să protejăm mediul înconjurător în fiecare zi și în afara biroului?

Protejarea mediului înconjurător nu este doar o datorie a statului, a activiștilor voluntari sau a organizațiilor internaționale nonprofit precum Greenpeace. Deși, din păcate deseori nu este chiar așa, fiecare dintre noi ar trebui în fiecare zi să contribuim la protecția și îmbunătățirea mediului înconjurător. În următoarele rândurile, vă vom prezenta câteva sfaturi care vor proteja mediul înconjurător și banii dvs.

Gândirea ecologică merge mână în mână cu gândirea economică, iar eforturile cu privire la protejarea mediului înconjurător, pe lângă sentimentul de bine, vor fi în cele din urmă răsplătite cu economii financiare. Ca să nu rămânem doar la partea teoretică, să trecem la principii concrete.

Economisiți hârtia

Protejarea mediului înconjurător poate începe de la economisirea hârtiei. Un ajutor va fi dacă în birou, nu veţi imprima documente inutile și veţi utiliza imprimarea duplex. Soluția inteligentă pentru eliminarea volumelor mari de hârtie din birou este digitalizarea documentelor prin dispozitive multifuncționale și păstrarea lor în forma digitală.

În plus față de măsurile din birou, este bine să lipiți pe cutia dvs. poștală informația că nu doriți să primiți pliante publicitare imprimate. În cazul în care vă interesează, puteți să le vizualizați online. Dacă aveți copii mici, cumpărați caiete din hârtie reciclată și cu un pas mic, dar din punct de vedere pe termen lung, nu mai puțin important, va fi și întreruperea trimiterii unui extras de cont bancar de hârtie și înlocuirea acestuia cu unul electronic.

Sfat: Știți, hârtia -cum a apărut și care este istoria ei?

Nu irosiți energia electrică

Acest sfat poate suna ca un clișeu, dar nimic nu schimbă faptul că este încă o recomandare actuală, pe care nu ar trebui să o subestimați. Pornirea inutilă a televizorului, la care nu se uită nimeni, pe lângă aceasta rularea cinema-ului de acasă, un radio fără nici un ascultător și lumina aprinsă, unde nimeni nu stă, în mod necontenit ridică facturile la electricitate și epuizează resursele naturale.

Modificați aceste obiceiuri și folosiți temporizatorul pentru oprirea automată. Atunci când cumpărați dispozitive, urmăriți etichetele legate de energie și merită să luați în considerare cumpărarea unor becuri LED mai eficiente. O astfel de investiție vi se va întoarce repede și dvs. veți contribui la protejarea mediului înconjurător.

Încălzirea ecologică și apa caldă reprezintă o tendință

Pompele de căldură și sistemele solare contribuie la protejarea mediului înconjurător și în același timp, reprezintă o alternativă atractivă din punct de vedere economic pentru încălzirea unei locuințe sau pentru pregătirea apei calde. Aceste dispozitive sunt mai accesibile la preţ de la an la an, dar și mai sofisticate. Pompele de căldură pot funcționa eficient chiar și la temperaturi de minus care se încadrează cu mult sub punctul de îngheț, astfel încât acestea pot reduce în mod semnificativ facturile de încălzire. Celebra cireașă de pe tort este o subvenție din partea statului, pe care o puteți obține pentru cumpărarea și instalarea acestor dispozitive în mai multe țări din Uniunea Europeană. Slovacia și Republica Cehă nu sunt excepție.

Economisiți apa

În eforturile de protejare a naturii nu ar trebui să rămână neobservată nici consumul de apă. Înainte de baie, acordați prioritate dușului și atunci când vă spălați pe dinții nu lăsați apa să curgă. Nu pare a fi cazul, dar în facturarea finală există sute de litri de apă care au fost folosiți complet inutil.

Nu lăsați deoparte nici consumul de apă pentru spălarea hainelor și a vaselor. În timp ce în cazul spălării hainelor nu este recomandată spălarea unor cantități mici de rufe, acest lucru nu este valabil pentru o mașină de spălat vase pe jumătate goală. Chiar și în cazul unei mașini de spălat vase pe jumătate goală, economisirea apei este mai mare decât dacă ați spăla vasele manual.

Tonerele și cartușele nu trebuie să ajungă într-un coș de gunoi

De asemenea, nu uitați că tonerele și cartușele cu jet de cerneală nu aparțin depozitului de deșeuri municipale. Cartușele de imprimare sunt clasificate ca deșeuri periculoase și prin urmare, trebuie eliminate în conformitate cu legislația în vigoare. Cartușele goale pot fi înmânate lucrătorilor noștri. Astfel, veți fi siguri că eliminarea lor va fi în conformitate cu cerințele din Legea privind gestionarea deșeurilor periculoase. Înainte de toate ar fi bine să ne contactați și să discutați cu noi adresa de livrare sau predarea cartușelor către punctul de livrare. 

Sfat: Uitați-vă, Acordați-i tonerului dvs. o nouă șansă la viață