(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum putem minimaliza consumarea de toner color la imprimarea alb-negru?

Atunci când imprimanta laser vă anunță consumarea tonerului, probabil că nu vă gândiți prea mult la aceasta și încercați să înlocuiți cartușul cât mai curând posibil. Vi s-a întâmplat vreodată că în ciuda imprimării alb-negru stabilite, a trebuit să schimbați și tonerele colorate care nici de departe nu corespund randamentului declarat la număr de imprimări color?

Dacă ați justificat acest lucru din întâmplare sau prin imprimarea pe ambele părți crescută sau prin imprimarea de documente color cu mai mult de 5% din acoperirea standard a paginii, este posibil să nu fi fost așa și v-ați înșelat singuri. Ei bine, dacă atunci ați judecat vânzătorii de toner, ați greșit de asemenea. În spatele consumării nerezonabile a tonerelor colorate la imprimarea alb-negru poate fi un motiv de necrezut.

Intenţia sau gafa nedorită?

Cu siguranță, veți fi surprins dar consumarea tonerului colorat la imprimarea alb-negru se poate datora imprimantei dvs. Acest lucru a fost demonstrat prin teste repetate a unor imprimante realizate de organizațiile europene respectate de consumatori. Dar nu vă lăsaţi înșelat. Nu a fost un defect imprevizibil al imprimantei. Sună incredibil, dar risipa de toner color a fost gândită și intenționat realizată de producători în setările imprimantei.

Dacă ați presupus logic, că la imprimarea alb-negru se va folosi în primul rând doar tonerul negru, ar trebui să știți că acest lucru nu e valabil întotdeauna. Și dacă vorbim despre producătorii de imprimante, dacă așteptați de la ei că își vor cerceta conștiința și își vor pune cenușă în cap, din nou vă înșelați. Dintre ei, o explicație plauzibilă despre consumarea tonerului color la imprimarea alb-negru, a fost oferită doar de un singur producător. Acesta a justificat consumarea tonerului de calibrarea necesară a capetelor de imprimare. Alții au invocat secretul producției și întrebările de îndoială au rămas în aer fără răspuns.

Întrebări fără sfârșit

Pentru construirea unei încrederi reciproce nu au împărtășit informații legate de procedurile unui anumit producător de imprimante. Acesta obișnuia să își doteze tonerele originale cu un cip, iar după depășirea numărului declarat de imprimări, în ciuda prezenței pulberii de toner în cartuș, a împiedicat o altă imprimare. O astfel de procedură este absolut inexplicabilă. Involuntar, se naște întrebarea, până unde sunt unele întreprinderi capabile să meargă pentru obținerea unor profituri mai mari? Probabil, răspunsul îl cunoaștem cu toții foarte bine.

Din acest punct de vedere, cerințele producătorilor de imprimante pentru utilizarea cartușelor originale par a fi nedrepte. De ce clienții nu ar putea avea posibilitatea să utilizeze tonere compatibile, care reușesc să ofere o calitate rezonabilă și un preț avantajos? Și de ce ar trebui să aibă probleme la aplicarea garanției? La toate aceste întrebări, producătorii ar trebui să ofere răspunsuri raționale și adecvate. Ca să nu rămânem doar la vorbe, în rândurile următoarele vă oferim câteva sfaturi concrete cum puteți minimaliza consumarea tonerelor colorate la imprimarea alb-negru.

Verificați-vă setările imprimantei

Setarea folosirii tonerului alb-negru și limitarea tonerelor colorate la imprimarea alb-negru este cea mai simplă soluție. Această posibilitate, din păcate se poate lua în considerare doar la imprimantele care dispun de această funcție. Verificați în instrucțiunile de utilizare ale imprimantei, dacă aveți această posibilitate și de asemenea asigurați-vă, dacă dispozitivul dvs. oferă posibilitatea funcționării imprimării alb-negru chiar și în cazul în care imprimanta va raporta cartușul de toner color gol.

Lăsați imprimanta în modul de așteptare și imprimați în același timp

Nu opriți imprimanta în timpul zilei. Pentru aceasta există un motiv rezonabil. Cum am și amintit deja, unul dintre producătorii de imprimante a explicat consumarea tonerului de calibrarea necesară a capetelor de imprimare. În principiu a avut dreptate, deoarece la fiecare oprire, respectiv pornire a imprimantei se ajunge la calibrarea necesară a capetelor de imprimare și la consumarea unei anumite cantități de toner color. Consumarea excesivă de toner alb-negru sau color poate fi împiedicată dacă nu veţi imprima câte un document din când în când, dar veţi imprima mai multe documente simultan.

TIP: Plănuiți schimbarea tonerului? Citiți un articol mai vechi Mi s-a terminat tonerul? Ce fac acum?