(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Ce sens are laminarea documentelor?

La prima întâlnire cu o persoană necunoscută sau chiar la vizitarea unui nou site web, observăm aspectul general iar pe baza acestuia ne vom crea apoi o imagine de ansamblu asupra persoanei sau a subiectului. Prima impresia nu trebuie subestimată. Ei bine, și nici la documente nu este diferit. Există diferență, dacă vă prezentați documentele și actele cu un aspect profesional sau cu documente care arată ca și cum ar fii trecut prin zeci de mâini.

Bineînțeles, laminarea documentelor vă va asigura de faptul că, printurile vor arăta perfect în toate circumstanțele. Laminarea are de asemenea rolul ei și fără a utiliza imprimări de texte sau grafice pentru prezentarea companiei în timpul negocierilor cu parteneri de afaceri importanți. Folosirea documentelor laminate este într-adevăr colorată, dar ca să ajungem la exemple concrete, vă vom spune ce este de fapt laminarea și de ce ar trebui să vă gândiți la laminarea documentelor.

Ce este laminarea documentelor

Nu vă temeți, nu este nimic complicat. Laminarea documentelor este în principiu o simplă etanșare sau lipirea documentelor, sau a fotografiilor într-o subțire folie transparentă. O va face în locul dvs. mașina de laminat care cu ajutorul rolelor și foliei va crea un document perfect. Laminarea documentelor este întotdeauna pe ambele părţi, astfel încât folia este plasată sub și peste document.

Etanșare documentelor poate fi realizată în general la cald sau la rece. În primul caz temperatura la etanșare este undeva la 110° C iar atunci când trec rolele, se produce o forță de mai multe tone. Pentru laminare se utilizează folii speciale cu diferite grosimi. În funcție de intensitatea "solicitării" al documentului laminat, puteți lua în considerare folii cu o grosime de 80 până la 250 de microni, unde se aplică regula de bază, că folia mai groasă este mai rezistentă.

Pentru laminarea la cald, se recomandă să folosiți cartușe cu jet de cerneală sau tonere de înaltă calitate pentru a vă asigura că nu apar schimbări de culoare în timpul tratamentului termic. Laminarea la cald poate fi realizată pe hârtie de birou de la greutatea de 90g/m2, precum și pe hârtie fotografică clasică, trebuie să fiţi atenți la hârtia cu textură specială care nu este potrivită pentru laminare. Pentru laminarea la rece în mod obișnuit, sunt utilizate folii care conţin o compoziție adezivă, care asigură etanșarea perfectă a documentelor la trecerea mașinii de laminat.

De ce să alegem laminarea

Motivele pentru laminarea documentelor sunt simple. Laminarea va spori considerabil rezistența la uzură a documentelor, astfel încât documentele laminate nu numai că vor rezista la abraziune, praf sau fluide, ci vor rezista și la zgâriere sau deteriorare și vor dobândi astfel o rezistență incomparabil de mare și o rezistență mecanică.

Documentele laminate nu se vor rupe sau deteriora nici la manevrarea necorespunzătoarea. Aceasta nu este tot. Așa cum am menționat mai sus, laminarea adaugă un aspect calitativ și profesional al documentelor. Laminarea subliniază culorile, îmbunătățește contrastul și adaugă stil documentelor. Atenția o merită și un alt aspect al laminării, care se referă în principal la fotografii. O problemă obișnuită la fotografiile expuse la lumina soarelui este pierderea de culoare. În cazul fotografiilor laminate, nu există un astfel de risc și chiar și după expunerea prelungită la lumina directă a soarelui, acestea nu își pierd culorile.

Sfat: Știți, Instrucțiuni de selectare a hârtiei fotografice în imprimantă

Exemple concrete de laminare

Laminarea documentelor oferă posibilități aproape nelimitate în toate sferele vieții noastre. Puteți să o utilizați atât în birou, acasă, la școală sau în instituţii. Nu există nicio limită a imaginației, dar pentru inspirație, avem câteva sfaturi unde puteţi folosi laminarea. Laminarea sa dovedit a proteja și îmbunătăți aspectul la:

  • fotografii, proiecte școlare și desenele copiilor,
  • documentele oficiale, diplomele sau certificate
  • prezentări și prelegeri
  • grafice, tabele, descrieri tehnice,
  • regulamentul de procedură, etichete, prospecte, instrucțiuni de securitate,
  • meniuri, inscripții și postere.

Creativitatea nu se termină aici. Dacă știți câteva "trucuri" interesante în legătură cu laminarea, vom fi bucuroși dacă le veţi împărtășii cu noi.