(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Când se merită o imprimantă cu jet de cerneală?

Prețurile imprimantelor cu laser au scăzut la un nivel atât de redus încât dispozitivele cu această tehnologie de imprimare nu mai sunt un avantaj al echipamentului de birou. Tot mai mult își găsesc utilizarea în casele oamenilor. În ciuda acestui trend, imprimantele cu jet de cerneală nu trebuie să se îngrijoreze de viitorul lor. Motivul este simplu. Imprimanta cu jet de cerneală în condiții specifice dispune de avantaje mai puternice ca și concurența ei cu laser.

Preț scăzut, zgomot redus, dimensiuni mici, design compact sau calitatea imprimării. Acestea sunt doar câteva argumente generale și de bază în favoarea imprimantei cu jet de cerneală. În afară de acestea mai există încă câteva motive bune pentru care se merită să se acorde prioritate chiar acestui dispozitiv. Haideți să ne uităm la câteva dintre ele.

Când vreți să imprimați fotografii

Fără o imprimantă cu jet de cerneală nu puteți face față în cazul în care una dintre prioritățile dvs. este imprimarea unor fotografii de calitate. Imprimantele cu tehnologie de imprimare cu jet de cerneală oferă în general, cea mai perfectă imprimare a fotografiilor. De ce?

Răspunsul poate fi găsit în tehnologia cu jet de cerneală, care face posibilă crearea unor nuanțe mult mai netede. Cerneala are avantajul de a se amesteca mult mai ușor cu alte culori. În practică, acest lucru înseamnă că fotografiille dvs. vor fi mai clare și vizibil mai atrăgătoare.

Cu toate acestea, dacă veți sprijini imprimarea cu jet de cerneală prin alegerea corectă a hârtiei foto de înaltă calitate, rezultatul poate fi perfect. Pentru alegerea hârtiei foto am scris un articol separat. Dacă această temă vă interesează mai mult, citiți Instrucțiuni de selectare a hârtiei fotografice în imprimantă.

Când nu imprimați destul de des și destul de mult

Investiția într-o imprimantă cu jet de cerneală este o alegere bună și în cazul în care plănuiți să imprimați în cantități mai mici, de exemplu acasă, într-un birou mic sau firmă. Printre cele mai preferate mărci de imprimante cu jet de cerneală potrivite pentru imprimarea în cantități mici aparțin modelele HP, Canon, EPSON sau Brother.

Ca să nu rămânem doar la superlative la adresa imprimantelor cu jet de cerneală, trebuie să adăugăm că în cazul tipăririi în cantități mici și neregulate, cerneala se poate usca. Recomandăm folosirea imprimantelor cu jet de cerneală cel puțin o dată pe săptămână. Problema cu uscarea cernelii poate fi evitată prin rularea curățării automate a duzei. Bineînțeles, numai în cazul în care imprimanta dvs. cu jet de cerneală dispune de această caracteristică.

Când vreți să economisiți energie

Imprimanta cu jet de cerneală este o soluție mai avantajoasă și din punct de vedere economic.  Aceste imprimante au în cele mai multe cazuri, un consum de energie mai mic ca alte tipuri de imprimante. De exemplu, în cazul imprimantelor cu laser, consumul total de energie crește datorită laserului și a rolelor de călcat a cilindrului, care fixează praful de toner pe hârtie, la temperaturi ridicate. Imprimantele cu jet de cerneală nu lucrează cu temperaturi așa de ridicate, iar cerneala se usucă la o temperatură mai scăzută.

TIP:  Citiți care este diferența dintre imprimantele cu jet de cerneală și cele cu laser.

Când doriți să imprimați broșuri publicitare, tipărirea pe CD...

Imprimanta cu jet de cerneală nu poate trece fără să nu fie observată atunci când aveți nevoie pentru prezentările din fima dvs., să imprimați documente grafice sau imagini, care trebuie să îndeplinească standarde de înaltă calitate. Un capitol separat este imprimarea de postere, pliante, invitații și alte documente grafice, inclusiv imprimarea pe CD și DVD. Nu uitați că pentru obținerea celei mai înalte calități a acestor materiale este esențial să folosiți cartușele de cerneală originale.

Imprimantele cu jet de cerneală sunt cel mai bun răspuns pentru toți cei care caută un dispozitiv care oferă un raport rezonabil de preț și calitate. Imprimanta cu jet de cerneală fără compromisuri, reușește să ofere o calitate înaltă a imprimării, a fotografiilor, a documentelor grafice sau a materialelor de prezentare și datorită utilizării cartușelor de cerneală alternative va economisi eficient din punct de vedere al costurilor.