(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Cum funcționează scanerul de imprimantă?

Scanerele sunt o parte esențială a echipamentelor unui birou de la firmă sau cel de acasă. Motivele sunt destul de clare. Indiferent că sunt încorporate într-o imprimantă multifuncțională utilă sau au forma unui dispozitiv portabil elegant, conceput pentru o utilizare ocazională, sau au un design mai robust al unui scaner plat, pentru desktop, aceste scanere își fac treaba 100 %.

Scanerele nu mai au nevoie să le facem reclamă publică în vreun fel. Cu toate acestea, nu putem să nu amintim faptul că, aceste dispozitive puternice concepute pentru scanarea unui text sau a unui document de imagine și apoi transformarea acestora în formă digitală pot scana mai multe tipuri și dimensiuni de suport decât în trecut, ocupând foarte puțin spațiu în birouri.

Pe lângă șabloanele de hârtie clasice, putem scana, edita în continuare, trimite prin e-mail sau publica pe Web diverse materiale de diferite dimensiuni, inclusiv broșuri, reviste și cărți. Desigur, nici documentele contabile, cărțile de credit, cărțile de vizită sau chiar documentele laminate, precum ar fi cărțile de identitate, permisele de conducere sau pașapoartele nu sunt nici o problemă pentru acestea. Atât de multă laudă la adresa scanerului este suficientă, deoarece în următoarele rânduri ne vom concentra sau axa pe modul în care funcționează scanerul de imprimantă.

Fără o scanare bună a originalului, nu va funcționa

Rezoluția scanerului, viteza scanerului și conectarea la un computer sunt criterii importante pentru un scaner. Cu toate acestea, pentru ca rezultatul să fie perfect, nici buna scanarea a originalului nu poate fi ignorată.

Cerința de bază pentru scanarea corectă a documentului original a rămas în continuare iluminarea uniformă a documentului pe întreaga zonă, dar odată cu dezvoltarea scanerelor s-au schimbat și mijloacele pentru realizarea acestui lucru. În timp ce, până de curând, iluminarea inițială a fost realizată în general doar sub o lampă cu catod rece,(lămpi de descărcare - lămpi fluorescente) scanerele de astăzi utilizează pe o scară largă tehnologia CIS, care  pentru iluminarea documentului folosește LED-uri de mare luminozitate, amplasate într-un cap mobil lângă elementele de detectare.

Avantajul unei astfel de soluții este iluminarea uniformă menționată pe întreaga lățime a documentului scanat. De asemenea, scanerele cu tehnologia CIS de iluminare și scanare, oferă dimensiuni mai compacte, durabilitate mai mare și merită atenția și prețul lor. Cu toate acestea, este adevărat faptul că în comparație cu scanerele echipate cu lămpi catodice care produc o lumină intensă, lămpile care produc o lumină intensă, scanerele cu tehnologia CIS de iluminare au o sensibilitate mai mică, care poate fi resimțită mai ales atunci când scanați nuanțe fine de culoare. Desigur, calitatea scanării este cea mai afectată de rezoluția optică a scanerului.

Sfat: Știți ce rezoluție de imprimantă să alegeți?

Procesarea originală și conversia imaginii

După iluminarea documentului, este rândul pentru senzorul CCD sau CIS. Așa precum am amintit mai sus, elementele de detectare ale scanerelor cu tehnologie CIS sunt plasate lângă diodele care emit lumină. Mecanismul de iluminare și senzorul se deplasează treptat de-a lungul originalului și scanează linia una după alta.

La rândul său, elementul de senzor CCD face parte din tehnologia clasică a scanerelor care pentru a ilumina și scana originalul utilizează o combinație de lampă fluorescentă și un sistem optic. Dar să revenim la senzori. Aceste elemente de scaner în primul rând lumina reflectată de la șablonul original o citesc în spectrumul roșu, verde și albastru și mai apoi lumina reflectată în funcție de intensitatea acesteia o transformă într-un semnal electric. Aceasta este apoi evaluată și în funcție de intensitatea ei cu ajutorul convertorului analog-digital transformă pentru fiecare spectrum colorat valoarea digitală.

Fișierele de pixeli sunt trimise către computer unde sunt organizate în formatul corespunzător. Textul scanat sau fișierele grafice pot fi editate în continuare, încorporate în documente, retrimise prin e-mail sau publicate pe un site web.