(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Brother MFC, DCP și HL. Ce? Ei bine, este...

Știți deja că firma Brother este unul dintre cei mai importanți producători de imprimante și multifuncționale din lume. Dar, în acest articol, am dori să ne concentrăm mai mult pe ea, deoarece este extrem de populară la noi. Cum o cunoașteți după numele produselor sale? Ce înseamnă, de exemplu, MFC, DCP sau HL? Haideți să aruncăm o privire împreună...

Împărţirea imprimantelor laser și multifuncționale Brother în funcție de denumire

În portofoliul Brother, găsim atât imprimante laser (monofuncționale - doar funcția de imprimare), cât și imprimante multifuncționale laser.

 • Brother HL sunt Imprimantele laser Brother de bază care conțin doar funcția de imprimare.
 • Brother DCP sunt imprimante laser multifuncționale care, pe lângă funcția de imprimare, pot scana și copia documente.
 • Multifuncționalele Brother MFC sunt, de asemenea, ca Imprimantele multifuncționale laser Brother cu denumirea DCP, dar care includ o funcție suplimentară pe lângă imprimare, scanare și copiere, și anume FAX. Unele permit, de asemenea, imprimarea prin Wi-Fi pentru o imprimare ușoară și rapidă direct de pe dispozitive mobile.

Toate aceste imprimante au un lucru în comun și anume faptul că sunt mai potrivite pentru birouri mai mici sau pentru locuințe unde imprimăm volume destul de mici de documente.

 • Brother HL-L, DCP-L, MFC-L - Este suficient să adăugați litera "L" la aceste imprimante și veți avea imprimante laser și
 • imprimante multifuncționale care sunt mai rapide și mai puternice pentru întreprinderi și corporații mai mari. Ce este special la ele? Nu numai că oamenii minunați de la Brother au adăugat conectivitate wireless la majoritatea dintre ele, dar unele dintre ele au și un alimentator de hârtie opțional.
 • Brother HL-B - Imprimantele "B " fac parte din linia TonerBenefit, care reprezintă marea noutate a celor de la Brother. Dar ce înseamnă asta pentru noi? Cu aceste dispozitive laser, veți obține o funcționare mai rapidă, dar și mai silențioasă și, cel mai important, o imprimare economică. Dar asta nu este tot. De fapt, imprimantele dispun de un nou fascicul laser, dezvoltat pentru a dura cât mai mult timp, precum și de un toner de pornire.
 • Brother DCP-B - Aceste imprimante multifuncționale laser Brother nu numai că sunt dotate standard cu un scaner și un copiator, dar includ tot ceea ce fac imprimantele Brother HL-B - toner de pornire, funcționare mai rapidă, dar și mai silențioasă, imprimare economică și un fascicul laser nou și îmbunătățit. Da, aceste multifuncționale fac parte, de asemenea, din programul TonerBenefit. Este ca un vis, nu-i așa?

SFAT: "Tonerul de pornire nu vă va porni mașina, dar..."

Toate aceste imprimante sunt deja făcute pentru companii și instituții mai mari. Ele se amortizează mai ales datorită economiei lor mai mari atunci când trebuie să imprimați un volum mai mare de documente necesare în cel mai scurt timp posibil.

Împărțirea imprimantelor multifuncționale Brother cu cerneală în funcție de denumire

Gama de multifuncționale cu cerneală de la Brother include numai multifuncționale cu cerneală.

 • Brother MFC-J și DPC-J sunt imprimante multifuncționale cu jet de cerneală care nu numai că includ capacități de imprimare, dar, la fel ca și imprimantele laser, vă oferă și capacități de scanare, copiere și fax. Acestea sunt potrivite pentru imprimarea în casă, (de exemplu, fotografii de familie) sau în birouri mai mici, (de exemplu, documente color, fotografii).
 • Brother MFC-J și DPC-J - Nu, nu este o greșeală de scriere. Mașini multifuncționale Brother cu jet de cerneală care sunt concepute pentru întreprinderi mai mari , (de exemplu, studiouri de grafică) care utilizează o imprimare mai eficientă au aceeași denumire de produs. Dar acestea au conectivitate wireless pe lângă cele menționate mai sus, iar unele includ și alimentatoare de hârtie suplimentare și pot imprima până la dimensiunea A3 a suportului.
 • Brother MFC-T și DCP-T sunt imprimante multifuncționale cu jet de cerneală cu sistem de rezervor. Aceasta înseamnă că au încorporate, spre deosebire de alte dispozitive cu jet de cerneală, rezervoare de cerneală. Care este avantajul? Nu trebuie să cumpărați cartușe separate și să le înlocuiți de fiecare dată când se termină, ci doar să reumpleți flaconul individual de culoare din recipientul respectiv. În plus, puteți găsi cartușe de cerneală separate sub formă de sticle la un preț mai bun și cu un conținut de cerneală mai mare decât cel pe care îl pot conține cartușele. Astfel, imprimantele multifuncționale cu jet de cerneală cu sistem de rezervoare vă vor economisi cu siguranță timp, efort și, cel mai important, costuri atunci când imprimați volume mai mari.
 • Sperăm că, după acest articol, veți fi ceva mai familiarizați cu imprimantele și multifuncționalele Brother. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să ne întrebați prin e-mail la info@cdrmarket.ro.