(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Tonerul de pornire nu vă va porni mașina, dar...

Atunci când cumpărați o imprimantă, este posibil să întâlniți termenul "toner de pornire" în manual sau în alte documente. Ce înțelege producătorul prin aceasta? Și prin ce se deosebește de tonerul convențional?

De ce se numește toner de pornire?

Atunci când cumpărați o imprimantă, de obicei este inclus un cartuș adecvat, care ne permite să testăm dacă imprimanta funcționează corect și este, în general, un fel de "prim ajutor" dacă uitați să aruncați în coșul de cumpărături cartușul de toner pentru imprimanta dumneavoastră. Pur și simplu, este tonerul pentru pornirea inițială a imprimantei care vine cu aceasta, de unde și denumirea de "starter". Uneori puteți întâlni și un termen precum cartuș introductiv sau cartuș de pornire sau termenul englezesc "Introductory cartridge", "Starter cartridge" sau "Initial cartridge".

Tonerele de pornire nu se vând separat și trebuie înlocuite cu tonere standard atunci când se epuizează.

Prin ce se deosebesc de cele standard?

Capacitate

Capacitatea cartușelor de pornire (și a altor cartușe) este de obicei mai mică decât a celor standard, dar depinde și de marca sau modelul imprimantei. Așadar, nu veți imprima la fel de multe coli ca și cu un toner standard.

Datorită imaginii de mai jos, puteți vedea singur diferența de capacitate a fiecărui toner din linia de produse Canon 069 pentru imprimanta laser Canon i-SENSYS LBP673Cdw. Aceste cartușe de toner, de exemplu, sunt disponibile în trei variante - starter, standard și de mare capacitate.

Construcții

Unele cartușe de toner starter pot varia și în ceea ce privește designul, ceea ce este deosebit de important în ceea ce privește opțiunile de reîncărcare.

De exemplu, este posibil ca tonerele să nu includă o fantă pentru amplasarea cipului și atunci, din păcate, nu pot fi reumplute, sau le pot lipsi unele componente care trebuie instalate în timpul reumplerii.

În plus, acesta poate conține și un recipient mai mic pentru deșeuri, unde se colectează pulberea de toner deja folosită.

Inscripția de pe eticheta tonerului

Tonerul și cartușele de început au de obicei o etichetă pe care producătorul îi spune cu ce să îl înlocuiască atunci când se epuizează. Astfel, vă puteți da seama și după inscripția "Replace with..." (Înlocuiți cu...) de pe eticheta tonerului.

Sfatul nostru: Tonerele standard și de mare capacitate din oferta noastră nu sunt doar originale (de la producătorul principal), ci și compatibile cu care veți economisi bani și totuși nu veți pierde calitatea de imprimare rezultată. Pentru mai multe informații despre tonerele compatibile și cele originale, consultați articolul nostru "Ce toner să cumperi: original sau neoriginal?".