Scanerele au parcurs un drum lung până la lansarea lor. Astăzi, în portofoliul de scanere putem găsii și dispozitive manuale simple, concepute pentru citirea codurilor de bare, precum și scanere 3D de ultimă generație care pot scana și converti obiecte tridimensionale reale, inclusiv clădiri, în formă digitală fără ezitare. Cu toate acestea, nici scanarea reliefului de pământ nu ar fi nici o problemă.
Deși scanerele 3D menționate se bucură de o popularitate tot mai mare, în practică ne întâlnim tot mai des cu scannere care fac parte din imprimantele multifuncționale de acasă. Cu toate acestea, ele sunt vândute și ca dispozitive separate și pot fi achiziționate ca accesorii clasice pentru computer. Aceste scanere oferă o gamă largă de posibilități, de aplicare. Le putem găsi în birouri, dar și în studiouri foto sau în studiouri grafice. Acestea pot scana documente cu o dimensiune standard A4, dar sunt disponibile și scanere cu opțiunea de scanare a documentelor A3.
Un capitol special îl reprezintă scanerele de film, care pot scana diapozitive sau filme. Cardurile, fotografiile, articolele și broșurile vă ajută să scanați scanere manual, iar dacă aveți nevoie să scanați șabloane pe ambele părți simultan, puteți alege dintre dispozitivele care sunt capabile să scaneze pe ambele fețe, practic scanarea documentelor nesupravegheate.
Scanerele de mână sunt în prezent în declin, deoarece rezultatele scanării nu sunt întotdeauna optime, în plus scanarea poate fi complicată pentru unii. Cele mai cunoscute și mai utilizate scannere din punct de vedere al construcției sunt scanere plate sau cele portabile.
Scanerele plate dispun de o suprafață de sticlă pe care sunt așezate documente, capacul scanerului este pliat pe dispozitivul de scanare mobil sub suprafața de sticlă și astfel scanează rând pe rând documentul. În schimb, scanerele portabile pentru a digitaliza șabloanele, folosesc un scaner static, astfel încât documentul însuși trece prin scaner.
Un avantaj uriaș al scanerelor portabile este în special posibilitatea scanării pe ambele fețe. Întreprinderile și companiile utilizează mai mult imprimarea duplex, care este mai ecologică pentru mediul înconjurător și economisește companiilor fonduri considerabile. Acestea se pot economisi și cu scanarea pe ambele fețe.
Prin scanarea hârtiei pe ambele părți, angajații trebuie să întoarcă hârtia pe rând fiecare, și astfel să piardă lângă scanare prețiosul timp, care ar putea fi folosit pentru finalizarea altor sarcini de lucru, dar la alegerea anumitor modele de scanere cu imprimarea ambele părți, este de ajuns să puneți hârtia în tavă și să așteptați ca aparatul de scanere să le scaneze din ambele părți.
Dispozitivele atractive cu scanarea documentelor pe ambele fețe sunt perfect reprezentate de scanerul BROTHERADS-2800W DUALSKEN cu un ecran touch color, și de 9,3 cm un display mare LCD, care este echipat cu un alimentator automat de documente cu o capacitate de 50 de coli în format A4. Scanerul a primit o rezoluție de scanare de 600 x 600 DPI, rezoluția interpolată ajunge la valori de 1.200 x 1.200 DPI. Dispozitivul oferă 24 de pagini scanate pe minut, astfel încât să poată fi folosit liniștit și în birourile aglomerate. Scanerele Brother oferă mai multe modele interesante, dar scanerele Epson merită, de asemenea atenție.
Dacă vă place această marcă, cu siguranță nu trebuie să vă lipsească scanerul de companie cu alimentator de documente de 100 de coli și anume scanerul Epson WorkForce DS-870. Acest dispozitiv modern poate scana 65 coli sau până la 130 de imagini pe minut. Scanerul poate gestiona suporturi cuprinse cu o greutate între 27 g / m2 și 413 g / m2, și se poate ocupa și cu hârtii de dimensiuni A3. Rezoluția de ieșire atinge valoarea de 1.200 DPI, astfel scanerul se poate ocupa de scanare și a anumitor lucrări grafice mai solicitante. Putem menționa, software-ul de îmbunătățire a imaginii și gestionarea documentelor pentru a preveni blocarea hârtiei.