(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Știți cum funcționează scanerul într-o imprimantă?

În timp ce în trecutul recent, scanerul a fost doar un echipament al unui birou de înaltă dotare a unei afaceri prospere, astăzi este deja o parte comună a oricărei imprimante multifuncționale. Datorită acestor imprimante, putem acasă nu numai imprima dar și copia diferite documente. Imprimanta multifuncțională oferă de asemenea și un alt avantaj practic. Cu ajutorul scanerului, putem captura orice operă de artă și o putem transfera în calculator în format digital, unde poate fi ulterior editată sau procesată după cum este necesar.

Chiar dacă sună destul de complicat, aparența înșeală. Imprimantele multifuncționale și scanerele au suferit schimbări relativ mari și în prezent datorită prețului accesibil oferă un mod ușor de operare. La scanarea documentelor nu este nimic de îngrijorat, acest lucru poate fără mari probleme face chiar și un începător. Pentru a scana este suficient să introduceți originalul pe sticla scanerului, să închideți capacul ți să apăsați butonul. De restul se va ocupa scanerul dvs. Știți ce se întâmplă atunci când apăsați butonul și care este modul de rezolvare în continuare?

Iluminarea și captarea originalul

Pentru a permite ca documentul de scanare să fie transferat la un computer, scanerul trebuie să îl ilumineze mai întâi. Pentru iluminare și captivarea originalului scanerele utilizează de obicei un sistem convențional cu raze catodice optice, cu un sistem de oglinzi reflectorizante sau lentile și senzori CCD. Cu toate acestea, unele scanere pot utiliza tehnologia CIS (Senzor de imagine de contact), care dispune de LED-uri de scanare și luminozitate ridicată.

Când scanerul este pornit, sub suprafața de sticlă începe să se miște mecanismul de scanare cu sistemul optic, care începe să scaneze atașamentul în rânduri. Mecanismul de mișcare se deplasează pentru a scana întregul document, în timp ce numărul de rânduri și numărul de puncte scanate, depinde de rezoluția scanerului.

Rezoluția scanerului

Rezoluția scanerului, ca și rezoluția imprimantei, este dată în dpi (puncte per inch). Această cifră vă arată numărul de puncte pe care scanerul le poate afișa pe un singur centimetru. În cazul unui scaner cu o rezoluție mai mare în dpi, este posibil să se aștepte un transfer mai temeinic, mai clar și mai detaliat al documentului în formă digitală.

Scanerele actuale au o rezoluție de aproximativ 600 dpi, care este suficientă pentru scanarea oricăror documente comune. În plus, unele scanere își pot îmbunătății rezoluția prin creșterea numărului de puncte. În acest caz fiecare punct inițial evaluat va fi împărțit în mai multe puncte, care le vor număra și vor înlocui cu ele punctele lipsă.

Procesarea originalului de către imprimantă

Principiul scanerului se află în reflectarea luminii originale. Apoi prin iluminarea documentului cuvântul este capturat de senzorul CCD sau CIS, care lumina reflectată din rândurile originalului folosind mecanismul de mișcare o vor încărca într-un spectru roșu, verde și albastru.

Senzorii reflectă apoi lumina reflectată în funcție de intensitatea ei, la un semnal electric. Acesta este apoi evaluată și în funcție de puterea ei cu ajutorul unui convertor analogic-digital convertește pentru fiecare spectru colorat la valori digitale.

Fișierele pixel sunt trimise la computer unde sunt sunt aranjate în final în formatul adecvat. Fișierele sau imaginile text scanate pot fi apoi editate, insertate în  documente de calcul tabelar și text sau trimise prin e-mail către utilizatorul scanerului.

Cu un dispozitiv multifuncțional aveți doar de câștigat

Achiziționarea unei imprimante multifuncționale cu un scaner plat poate fi o alegere bună. Aceste imprimante oferă o conectivitate simplă, o imprimare rapidă și de calitate, copiere și o scanare necomplicată. În favoarea acestora este raportat și un preț de achiziție relativ scăzut și costurile de operare mai mici, pe care le puteți mări și prin conținutul adecvat al ofertei noastre.